Testit

Mitä Fustra on

Haluatko eroon niska- ja selkäkivuista? Hyvän ryhdin?

FustraFustra on palkittu harjoitusmetodi, jota käytetään parantamaan ryhtiä, lisäämään liikkuvuutta, kehittämään kehon hallintaa ja vahvistamaan keskivartaloa. Ensimmäisellä treenikerralla analysoidaan lähtötilanne – missä asennossa kävelet ja istut? Fustra keskittyy jokaisen yksilöllisiin tarpeisiin, harjoittelu- ja ruokaohjelma räätälöidään asiakkaalle aina henkilökohtaisesti. Suomalaisten yleinen ongelma on lihasepätasapaino. Vartalon selkäpuolen lihakset ovat etupuolta heikoimpia, mikä rasittaa niveliä, selkärankaa ja lihaksistoa. Tämä on yksi merkittävä syy, miksi suuri osa suomalaisista kärsii eriasteisista niska- ja selkäkivuista. Ammattitaitoisen ohjaajan avulla vartalon asentovirheet saadaan korjattua, aikaiseksi hyvä ryhti ja kivuton arkipäivä. Metodin yksi monista eduista on sen käytön monipuolisuus. Fustra- metodi soveltuu kaikille – lajista ja tavoitteista riippumatta – sillä jokaisessa kehossa on omat kehittämiskohteensa. Lähde: Fustra Finland

Miksi kehon etuosa sitten voi olla vahvempi, mistä huono ryhti voi tulla? Mieti hetki omaa arkielämääsi. Missä asennossa ajat autoa? Miten istut? Miten paljon teet työtäsi tai arkipäivän askareitasi käsilläsi? Istutko paljon tietokoneen ääressä? Mitä se aiheuttaa ryhdillesi jos pääsi on vartalon etupuolella suuren osan ajasta?

Fustra sopii kaikille, ikään ja kuntoon katsomatta. Erityisesti niska/selkävaivaisille, istumatyötä tekeville. Myös painonpudottajalle Fustra on tehokas ja turvallinen harjoittelumuoto. Tämän vuoden 2012 liikuntatuotteen on kehittänyt Jarkko Kortelainen. Ja tällä hetkellä Fustraa on mahdollisuus kokeilla ja harrastaa monilla eri kuntoklubeilla Suomessa. Pääkaupunkiseudulla Fustra-valmennusta on myös mahdollisuus saada kotiin tai työpaikalle. Yhtenä vaihtoehtona on Fustra Sport. Näistä löydät lisätietoa Fustra Finlandin kotisivuilta.

IMG_4064

Minulta on kysytty tietenkin monesti, mitä Fustra oikein on, mitä ihmeellistä ja erilaista siinä on? Voisin vastata, että monta eri asiaa. Oikeastaan näytetunnin käytyään ymmärtää hiukan mitä Fustra on. Näytetunnin aikana selviää myös missä päin kehoa esimerkiksi lihaskireyksiä on. Sivusta katsottuna harjoittelu näyttää helpolta, mutta se ei olekkaan niin. Monen asiakkaan suusta olen kuullut lauseen ”Ei se ollutkaan niin helppoa kuin miltä näyttää”. Jokaisessa liikkeessä huomioidaan ja ”korjataan” kehon asento ennen liikkeen suorittamista. Ohjaaja on vierellä pitämässä huolen siitä, että harjoittelu on turvallista ja liikkeet tehdään oikein. Myös hengitys sekä keskivartalon tuki huomioidaan kaikissa Fustra-liikkeissä. Harjoittelu on siis hyvin intensiivistä.

Fustra

”Eikös se ole jotain keppijumppaa”. Noin on joskus minulle arvuuteltu. Olen myös kuullut asiakkaan suusta ihmettelyä miten keppikin voi olla raskas liikuteltava. Eli kyllä, Fustran yksi apuväline on keppi jota käytetään monessa eri liikkeissä, oman kehonpainon lisäksi. Näytetunti on yleensä hyvin silmiäavaava kokemus, asiakas saa näkemyksen oman kehon tilasta.

Fustra

Näytetunneilla tehtävien liikkeiden runko pysyy samana, mutta kun lähdetään harjoittelemaan Fustraa säännöllisesti aloitetaan kartoittamalla asiakkaan tilanne kokonaisvaltaisesti, alkuun tehdään myös liikkuvuustestit jotka uusitaan myöhemmin, näin nähdään harjoittelun vaikutukset. Riippuen asiakkaan tavoitteesta, mahdollisista vaivoista/lihaskireyksistä lähdetään suunnittelemaan kuinka harjoittelussa edetään. Suurella osalla kohtaamistani asiakkaista on kireyksiä niska/hartiaseudussa ja/tai selkävaivoja. Harjoittelu suunnitellaan sillon tietenkin em. alueiden kireyksien helpottamiseen. Yleensä Fustra-harjoittelu on siis yksilöohjausta, mutta duo-harjoittelu on mahdollista, valmentajalla on tällöin kaksi ohjattavaa yhtäaikaa.

Tässä asiakkaani, Minnan kommentti harjoittelusta ”Jokaisen Fustra-tunnin jälkeen olo on koko loppupäivän virkeämpi, pituutta on tullut lisää ja ryhti senkuin paranee. Jo muutamien Fustra-tuntien jälkeen huomaa kropassa tapahtuneita muutoksia. Plussana vielä ihana kannustava tuki ja tsemppaaja koko ajan vierellä. ”

FustraOmia mietteitäni Fustra-valmentajana: Minnan kanssa harjoitteleminen on ollut todella antoisaa aikaa. Olen saanut suurta iloa itse nähdessäni Minnan edistymisen joka harjoittelukerralla. Kerta kerralta liikkeet menevät paremmin ja myös vatsalihakset ja tuntuma niihin on pikkuhiljaa löytyneet. Ryhti on silminnähden parantunut, olemus hoikistunut ja nyt salille käveleekin paljon ryhdikkäämpi nainen. Uusimme kymmenen harjoittelukerran jälkeen liikkuvuus/kuntotestit ja molempien iloksi kaikkiin tuloksiin tuli parannusta, liikkuvuuttakin oli tullut useita senttejä lisää. Ihan mahtavaa. Olen antanut Minnalle tietenkin myös ruokailuun liittyviä vinkkejä ruokavalion lisäksi. Itse valmentajana haluan, että asiakkaani saa parhaimman mahdollisen hyödyn harjoittelusta.

Noin yleensäkkin Fustra-valmentajan työ on ollut todella mielenkiintoista ja palkitsevaa. On hienoa nähdä asiakkailla kehon asennossa muutoksia jo näytetunnin jälkeenkin.

Täältä löydät lisätietoa ja kokemuksia Fustrasta sekä ne kuntoklubit, joissa sinun on mahdollisuus tutustua Fustraan www.fustrafinland.fi

Oman valmentajasivuni löydät facebookista, klik klik!

Booking.com
Tagit : fustralihashuolto

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.