OutdoorTestit

Esittelyssä Time Trial Companion L reppulautta (packraft)

Esittelyssä Time Trial Companion L reppulautta/packraft Pietarista

Terve kaikille!

Noin kuukausi sitten kirjoitin pienen jutun Time Trialin Companion S packraftista, jonka saimme Pietarista testattavaksi. Kokonaisuus ja työnjälki vaikuttivat todella hyvältä. Testikappale oli minulle kuitenkin pieni (olen 187cm pitkä ja painan reilusti yli 100kg :)), joten tilasin heti itselleni L eli pitkän version samasta packraftista. Lisäksi tilasin muutaman lisäoption kuten ylimääräiset kiinnityspisteet, säkkipumppu ja ilmatäytteisen liivin.

Tilasin packraftin, koska haluan kokeilla bikeraftingia, jossa yhdistetään maastopyöräilyä sekä melontaa. Tarvitsen sellaisen lautan, joka pystyy kantamaan myös rinkan ja pyöräni (Kona Unit). Tästä syystä tilasin Companion L-mallin, joka on 300cm pitkä ja kantaa valmistajan mukaan 200kg. Reppulautta on tuolloin toki painavampi (yht. 4,7 kg), mutta tarkoitus on kuljettaa sen pyörällä, joten tämä paino on minulle ok. Kuvassa näkyy kokoerot eri mallien välissä (Tilamaani Companion L on keskellä):

Time Trial Companion L packraft

Jokainen Time Trialin packraft tehdään mittatilauksena. Asiakas tilaa värin, koon, mahdolliset grafikat (logo, teksti yms.!!!) sekä lisävarusteet. Pidän erityisesti, että asiakas pääse oikeasti suunnittelemaan oman packraftin. Kaikki mahdolliset speksit ja optiot löytyy Time Trialin sivuilta. Asiakaspalvelu nettisivun chatissa vastasi kysymyksiin ja oli muutenkin nopea ja ystävällinen. Asiakaspalvelijan kanssa kävin mahdolliset optiot läpi ja hän auttoi minua valitsemaan minulle tärkeät lisävarusteet. Lähetin tilaukseni sähköpostitse ja noin kahden viikon sisällä packraft oli valmiina! Täytyy myöntää, että yllätyin kuinka nopeasti packraft oli valmis.

Time Trial companion L packraft

Packraft tuli jo tutussa sinisessä kantolaukussa. Täällä kertaa laukku oli hieman painavampi, sillä sisältöä oli enemmän. Tilasin packraftin kelta-mustana. Materiaalina: kammiot TPU Nylonia (400g/m2) ja pohja PVC:tä (650g/m2). ”Karvalakkimalliin” kuuluvat kantokassi, reppulautta (jossa neljä kiinnityspistettä edessä), istuintyyny sekä korjaussarja. Lisäoptiona halusin neljä kiinnityspistettä packraftin taakse, vapateline oikealla puolella sekä melan kiinnitysnaru vasemalla, sillä haluan käyttää packraftin myös kalastuksessa. Tilaisin packraftin lisäksi säkkipumpun ja ilmatäytteisen liivin.

Tässä paketin sisältö:

Oikealla packraft, istuintyyny, korjaussarja vesitiivissä pussissa, vapatelineen putki, säkkipumppu sekä ilmatäytteinen liivi.

Istuintyyny on super mukava istua ja packraftin takaosaan on helppo nojata. Meloessa saan mukavan asennon. Istuintyynyn kovuuttaa on helppoa säätä juuri meloojalle sopivaksi

Time Trial Companion L Packraft

Kuvassa näkyy vapateline, joka koostu ”taskusta” ja PVC-putkesta. Hyvin yksinkertainen ja toimiva ratkaisu. Time Trialin liimausjälki on hyvä. Tämä on jo toinen packraft heiltä, enkä ole vieläkään löytänyt mitään moitittavaa liimauksessa tai saumoissa.

Time Trial Companion L Packraft

Packraftin täyttö säkkipumpulla sujuu alle viidessä minuutissa. Ensimmäinen täyttökerta voi olla vähän hitaampi, mutta aika nopeasti sen oppi käyttämään. Ei tämä mikään rakettitiedettä ole. 🙂

Time Trial Companion L Packraft

Kuten seuraavasta kuvasta näkyy, packraftissa on runsaasti tilaa. Eteen mahtuu rinkka tai pyörä.

Tässä muutama havainto testistä:

Packraftin ohjaus/melontatekniikka on vähän erilainen kuin kajakissa. Ilmakammiot ovat leveät, joten melan käsiote pitää olla leveämpi. Tämä vaati tottumista. Pitää katsoa, miten tämä vaikuttaa pitkissä siirtymissä. Lyhyellä lenkillä (noin pari tuntia) en huomannut käsien/hartijoiden väsymistä tai kipua.

Packraftia on vaikeampi pitää kurssilla, sillä sen keula liikkuu sivuttain meloessa. Tämä on kevyen veneen ongelma/ominaisuus. Tilanne helpottuu, kun keulaan sijoitetaan painava rinkka tai pyörä. Tuolloin paino jakantuu tasaisemmin ja packraftia on helpompi pitää suorassa.

Minun mallissani tarkoituksella puuttuu dekki/kansi, jotta enemmän tavaraa mahtu sisään. Tästä syystä meloessa aina vähän kastuu.

Time Trial Companion L Packraft

Time Trialin ilmatäytteinen liivi vaikuttaa pätevältä. En ole vielä testannut kuinka hyvin se pitää pinnassa yli 100kg painavaa melooja. Tyhjenettynä liivi on pieni ja mahtuu hyvin repuun. Liivissa on kaksi ilmakammiota, jotka täytetään suulla muutamassa sekunnissa.

Time Trial Companion L packraft

Kokonaisuus vaikuttaa todella hyvältä. Olen tyytyväinen hankintaani. Olen tietoinen, että 4,7kg on hieman painava, mutta packraftin koko, kantokyky ja materiaalien kestävyys ovat minulle tärkeämpiä kuin paino. Tämän lisäksi tarkoituksena on kiinnittää reppulautta pyörän tankoon, joten uskon, että painolla ei ole niin paljon merkitystä. Tämä jää nähtäväksi.

Time Trial Companion L Packraft

Isompi raportti Time Trialin Packraftista tulossa vähän pidemmän käytön jälkeen.

Hyvää kesää kaikille!

T. Evgeny

Booking.com
Tagit : bikeraftingbikerafting in finlandpackraftpackraft in finlandpackraftingreppulauttatime trialtime trial companion

4 kommenttia

  1. Moi! Kuinkas paljon tälle tällaiselle lautalle tulee postikuluja tilattaessa Venäjältä Suomeen? Miten tullaus tehdään?

    1. Hei, postikulut kannattaa kysyä myyjältä ja tullaukseen saat tietoja Tullineuvonnasta +358 295 5202

  2. Moi! Itse sain testikappaleen suoraan myyjältä. En uskalla sanoa postikuluista, mutta ne voi selvittää myyjältä. Time Trialilla on sivusto eng. kielellä. https://timetrial.ru/en/

    Jos oma rafti kiinnostaa, niin voin selvittää asian toimituksesta/hinnoista suoraan valmistajalta.
    T. Evgeny

  3. Kiinnostava lautta. Onko kuka tilannut suomeen ja millaiset kulut tulevat tai mikä lopulliseksi hinnaksi jää? Onko tietoa onko Viipurissa myyntiä lautalle, olisi helppo käydä noutamassa..

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.