Testit

Garmin Vivoactive


Garmin Vivoactive

Testissä Garmin Vivoactive. Uudenlainen GPS-älykello. Mietin mikä on oikea termi laitteelle mutta älykello lienee liki. Aktiivisuusrannekkeet ovat paikallaan ja niille on oma käyttäjäkuntasa. Samoin sykemittarit, Garmin Vivoactive ei astu oikeastaan minkään näistä jaloille vaan on omanlaisensa laite. Ensinnäkin kun laitteen ottaa paketista on se huomattavan siro ja ohut. Näinollen käy niin urheillessa kuin toimistolla, hyvä lähtökohta laitteelle jonka ajatuskin on että se kulkee aina mukana. Laite kun seuraa aktiivisuutta päivän aikaan.

Mitäs paketti sisältää: Laite, kaapeli latausta ja synkronointia varten sekä sykevyö. Huomattavaa taas jo tässä kohtaa että anturi ja laite on ANT+ yhteensopiva.

Olemme testanneet useita Garminin laitteita ja käyttöönotossa on aina sama huomio. Helppoa ja yksinkertaista, vierastan itse laitteita joissa tarvitaan joko käyttöönottoon tai päivittäisessä käytössä tietokoneelle liittämistä. Garmin Vivoactive otetaan yksinkertaisesti käyttöön Garmin Connect ohjelman kanssa. iPhonessa ohjelma löysi välittömästi laitteen ja toi sieltä ehdolle käyttäjän tiedot, ikä, paino, pituus, sukupuoli jne, tietoja mitä laite tarvii kun se laskee kulutusta aktiivisuutta mitatessaan. Laite siis ladataan USB-portista kaapelilla ja laitteen toki voi sitäkin kautta synkronoida koneelle jos ei omista puhelinta millä se onnistuu. Akunkestoksi luvataan 3 viikkoa ja yhtäjaksoista GPS-käyttöä 10 tuntia, aika liki tälläisiä aikoja testatessa saatiin, akunkesto on tosiaan hyvä.

Garmin Vivoactive
Garmin Vivoactive ja garmin Fenix 2

Entäs käyttö sitten, laitteen alkutilaa voi muokata haluamakseen, kellotauluun on erilaisia asetusia ja niitä voi hankkia myös kaupasta erilaisia lisää. Garmin kertoo aiheesta näin:

Mukauta vívoactivea maksuttomilla latauksilla Garmin Connect™ -yhteisön Connect IQ -kaupasta. Lisää tietokenttiä ja widgetejä, joista näet tilastot yhdellä silmäyksellä, tehosta toimintoja lisäsovelluksilla ja mukauta näyttöä kellotauluilla.

Laitteen käyttö on helppoa, 2-painiketta ja kosketusnäyttö. Näyttö on selkeä ja sen näkyy myös auringonpaisteessa, tämä ei ole monessakaan laitteessa itsestäänselvyys. Näyttöä koskettamalla voi valita lajin ja napista laitetaan suoritus käyntiin. Eri lajeille on oma sovelluksensa joka avataan loogisesti lajin symbolia koskettamalla.

Pyöräilyn näkymä näyttää tältä. Kolme oleellista, matka, aika ja nopeus. Koko laitteen nerokkuun sellaisessa käytössä missä seurataan kaikkea aktiivisuutta onkin juuri se että voi fillaroida työmatkat, seurata muuta aktiivisuutta työpäivän aikana, ehkä golffailla iltasella ja kaikissa tiedon kerää sama laite joka kulkee ranteessa koko päivän. Tiedot menevät näppärästi Garmin Connect sovellukseen josta voi tietoja tarkistella ja halutessaan vaikka jakaa niitä muiden kanssa. Lisäksi toki jos käyttäjä olisi vaikkapa maantiepyöräilijä joka lisäksi käyttäisi muita Garmin laitteita, vaikkapa Garmin Edge 1000 mittaria kerää se taas kerran treenien datan samaan järjestelmään, tämä on Garminin ehdoton etu.

Garmin Vivoactive

 

Juostessa Garmin Vivoactive kertoo seuraavia tietoja ja tässä kuten muissakin toki sykemittaus onnistuu.

Garmin Vivoactive

 

Sitten uutena älykelloon golf. Yhtälailla taas voidaan mennä päivän aktiviteetit töihin pyöräilyineen, työpäivän liikunnat jonka jälkeen golfin pelaamisen data voidaan kerätä ylös samalla laitteella.

Garmin Vivoactive

 

Varsinainen aktiivisuuden seuranta näyttää tältä. Laite kulkee päivän ranteessa ja seuraa arkiliikunnan määrää. Usein tämä on monelle ihmiselle hyvä mittari huomata miten paljon tai vähän liikkuu. Ja jos laite sitten saa käyttäjä liikkumaan enemmän on se silloin enemmän kuin tarpeellinen.

Garmin Vivoactive

 

Garmin connect näkymä kertoo sitten jälkikäteen paljon enemmän dataa ja tietoa lenkistä. Alla ihan random kevyt lenkki Turun Ruissalosta. Laite kertoo nousut ja laskut, matkat, vauhdit ja kaiken tarpeellisen. Nämä voi sitten vaikka .csv muodossa ottaa ulos jos haluaa niitä exelissä pyöritellä. Ja samaan treenikalenteriin menevät myös mahdollisten muiden Garmin laitteiden datat, tämä on ominaisuus mitä ei voi liikaa hehkuttaa.

Garmin Vivoactive

 

Sitten laitteen muita ominaisuuksia, koska taas ajatus on että laite kulkee koko päivän kädessä saa siihen erilaisia ilmoituksia puhelimesta. Esim jo Garmin Fenix 2:sta tuttu ominaisuus missä saapuvan puhelun saa näkymään ranteessa. Tämä on kätevä ominaisuus kun sen oppii hyödyntämään omalla tavallaan. Se voi olla informaatiotulva jos sitä ei hallitse mutta taas oikein käytettynä kätevä ominaisuus. Usein puhelin olisi hyvä olla äänetön ja poissa edestä mutta tärkeät jutut tulla infona, näin käytettynä loistava ominaisuus. Tätä käytti jo ritari ässä aikanaan. Ja käytännön esimerkki, itselläni on puhelin repussa lenkeillä, kuulen jos se soi mutten luonnollisesti pysähdy jokaiselle vastaamaan. Jos info tulee ranteeseen näen onko se esim jälkikasvu joka soittaa, näin tiedän pysähtyä ja vastata tai soittaa takaisin.

Garmin Vivoactive käy vähän kaikenlaisille käyttäjille ja jos laitteen kaikki toiminnot ottaa käyttöön on se oikeasti lisäarvo eikä turha ostos. Suosittelemme ehdottomasti tutustumaan. Lisätietoja Garmin Vivoactive tuotesivulta.

Tagit : aktiivisuusrannekegarminGarmin Vivoactivekuntoilusykemittaritesti

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.