Testit

Testissä Beixo Crosstown taittopyörä

Testissä Beixo Crosstown taittopyörä

Beixon saapumista testiin odotettiin innolla, koska näin itse, että kaupunkipyöräksi tässä voisi olla todella kiva vaihtoehto. Lähinnä speksien puolesta tässä kiinnosti säilytettävyys. Katselin videoita pyörästä ja sen niputtaminen kokoon näytti todella näppärältä.

Beixo Crosstown

Pyörän purkaminen laatikosta vain lisäsi intoa; onko tämä oikeasti yhtä näppärä mitä väitetään. Beixo oli suhteellisen pienessä laatikossa, mikä lisäsi odotuksia. Ja fillari oli taiteltu laatikkoon ajosta, ei purettu palasiksi. Beixo pois boxista ja ajokuntoon ilman mitään käyttöohjeita. Simppeliä linkkujen avaamisia ja lukituksia. Olen itse 183 pitkä ja mietin ensin, että mahtaako satulaa edes saada niin korkealle kuin tarvii, mutta helposti lopulta nousi. Säätövarat on muutenkin hyvät, pyörää ajoi paljon testin aikana lisäkseni myös vaimo ja 17-vuotias tytär. Kaikki huusivat yhteen ääneen sitä, miten näppärä pyörä on tuoda hissillä kotiin. Keskustassa asuessa taloyhtiöiden pyörävarastot ei ole koskaan se juttu, mihin mieluiten fillarin jättää.

Beixo Crosstown

Mutta taas paljon monenlaisten pyörien kanssa pelanneena tulee mieleen, että Beixo on pakostakin painava, koska jo pelkät lukitukset ovat jämäkät. Mutta itseasiassa vaaka pysähtyy lukemaan 12,2kg, mikä on varsin kohtuullinen. Lisäksi ajossa paino ei todellakaan tunnu. Moni marketista ostettu perus, halpa hybridi kun saattaa painaa liki 16kg.

Beixo Crosstown

Pyörässä on 3 vaihdetta ja kaupunkiin ja vähän sen ulkopuolellekin löytyy kyllä sopiva pykälä. Jopa legendaarinen Kaskenmäki Turussa meni pyörällä kuin vettä vain ylös. Lisäksi hihnaveto on hauska yksityiskohta ollen samalla äänetön ja huoltovapaa.

Beixo Crosstown

Renkaat Crosstownissa ovat 16-tuumaiset ja toimivat tässä konseptissa mainiosti. Ajettavuudeltaan hyvin samankaltainen kuin vaikkapa tyttären Jopo jota joskus lainaan. Vaikka kyseessä on taittopyörä, ei liitokset natise tai huoju millään tavalla. Beixo Crosstownin kun on alumiinia, niin niistä on tehty tukevat, mutta silti paino on pysynyt aisoissa.

Beixo Crosstownin taittelu nippuun.

Videolla vielä lyhyt demonstraatio miten helposti pyörän saa nippuun.

Beixo Crosstown ennen ja jälkeen.

Pyörää voi toki myös tuunata monenlaisin lisävarustein, niin tarakkaa kuin mitä vain oman maun mukaan löytyy suoraan www.taittopyora.fi osoitteesta. Esimerkkinä kuljetuslaukku, joka on hyvä julkisilla liikkujalle.

Kenelle Beixo Crosstown taittopyörä sopii.

Testijakson aikana tuli käytyä usein ajelemassa pitkin kaunista Aurajoen rantaa. Helposti naulakossa taiteltuna oleva pyörä houkuttelee tekemään kävelylenkit fillarilla. Samoin harrastamme melko usein vaimon kanssa lyhyitä päiväretkiä naapurikaupunkeihin. Käyn työn puolesta jatkuvasti Helsingissä, mutta aina kun käydään siellä fillaroimassa, niin kaupungista näkee jotain uutta ja hienoa. Jopa Tampereesta löytyy jotain positiivista kun sitä käy katsomassa fillarin sarvista. Tässä on lisäksi myös se selkeä etu taittopyörästä että joudut pitämään vauhdin maltillisena. Vauhti riittää työmatkoille, mutta pakottaa samalla sinut katselemaan maisemia ja fiilistelemään. Tämä on iso plussa.

Beixo Crosstown

Beixo Crosstown pyöriä mahtuu pienenkin auton peräkonttiin helposti 2 kappaletta, joten sen ottaminen mukaan on helppoa. Samoin myöskin työmatkat junalla ovat helppoja. Jos vaikkapa tapaaminen on Helsingin keskustassa 2-3km säteellä rautatieasemasta, on todella näppärää ottaa pyörä junaan, ajella sillä sitten pelipaikoille ja taitella pyörä sitten vaikkapa asiakkaan luona naulakkoon. Sovelluksia taittopyörälle on todella paljon jos vain viitsii olla luova.

Beixo Crosstown speksit pähkinänkuoressa:

  • Alumiinirunko
  • 16 tuuman renkaat
  • Hihnaveto
  • 3 vaihdetta
  • Paino 12,2kg
  • Koko taitettuna 74 x 65 x 35cm
  • Hinta 799,-

Beixo Crosstown

Lisätietoja pyörästä www.taittopyora.fi. Lisäksi sivuilla muitakin malleja joista tulossa testejä. Esimerkiksi sähköavusteisesta taittopyörästä. Taittopyörä on sympaattinen kapistus mihin ehdottomasti suosittelemme tutustumaan.

Tagit : beixoBeixo Crosstown taittopyörätaittopyörätesti

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.