Testit

Esittelyssä Canyon Strive CF 8.0 Race

Esittelyssä Canyon Strive CF 8.0 Race

Canyon Strive CF 8.0 Race on sekoitus XC ja DH pyörää. Tavallaan kumpikin samassa paketissa Canyonin Shapeshifter toiminnon ansiosta, tästä jutussa myöhemmin lisää. Pyörä säädettiin Canyonin toimesta omalle vartalolle sopivaksi. Kypärä päähän ja matkaan. Pyörän päälle hypättäessä tulee todella motocrosspyörämäinen fiilis. Renthalin stonga on leveä ja antaa todella hyvän asennon. Pitkäraajaisena tuli kotoinen olo, vähän kuin kesän supermoton kanssa ajeluissa. Pitkäjoustoinen pyörä elää alla muttei ole mitenkään levetä mitä voisi kuvitella tälläisen olevan. Sramin 11-vaihteinen X01 vaihtaa kuin ajatus, tasaista naksuttelua.

Canyon Strive CF 8.0 Race

Rockshox Reverb Stealth hissitolppa on pehmeäliikkeinen ja tuntuu ns kalliilta. Toimii varmasti ja liikkuu sulavasti. Hissitolpalle on monenlaisessa pyörässä käyttöä mutta tälläisessä ehkä kaikista eniten paikallaan. Pyörässä on edessä MRP-ketjuohjuri joka on paikallaan pitkäjoustoisessa pyörässä varsinkin silloin kun ajetaan maastoa missä on oikeasti paljon ryskäämistä. Ei tarvitse pelätä ketjun hyppäämistä rataalta pois.

Canyon Strive CF 8.0 Race

Shapeshifter

Hienoin juttu Strivessä on Shapeshifter. Canyon kertoo Shapeshifter systeemistä seuraavaa:

Vallankumouksellisen järjestelmän ansiosta sinulla on kaksi ajoasentoa aina käytössäsi napin painalluksella. XC-asetus auttaa ylämäkien ajamista ja nostaa keskiön korkeutta pyörittämisen helpottamiseksi. DH-asetuksessa ohjaus- ja istuinkulma loivenevat ja vauhdikkaiden laskujen ajaminen helpottuu. Yksinkertaista ja tehokasta.

Käytännössä systeemi toimii niin että vasemmalla puolella oleva nappula painetaan pohjaan ja sen jälkeen ”pohjataan jousitus”. Iskarin kiinnityskohta muuttuu ja se muuttaa geometriaa ja joustomatkaa. Sama taas toisinpäin, Shapeshifter nappi pohjaan ja painopiste eteen ja pyörä nousee XC-asentoon.

Canyon Strive CF 8.0 Race

Aluksi ajattelin että paperilla hieno juttu mutta systeemi tosiaan toimii näin, muutos on selkeä ja sen huomaa toki jo ihan näppituntumalta. Testatessa laskimme Hirvensalon mäen polkuja sekä XC että DH modella, tälläisessä tilanteessa huomaa miten pyörä käyttäytyy motocrosspyörän kaltaisesti ja painopiste pysyy takana missä sen pitääkin. Kun taas sitten nousuun ja normipoluille vaihtaa asentoa on pyörä taas kuin eri laite. Tässä kohtaa skeptinen joutui taipumaan. Systeemi toimii ja siihen voi laskiessa luottaa. Olen paljon säätänyt crossien alustoja ja tässä pääsee samanlaiseen fiilikseen DH-asennossa. Olisi kiva kokeilla pyörää nopeissa kesän laskuissa varsinkin juurakoiden yli ajamista, niissä sen uskoisin olevan kuin kotonaan.

Myöskin pitkässä ilmalennossa painopiste ei lähde karkaamaan vaan käytökseen hyppyihin on helppo luottaa. Jokaisen crossia tai kelkkaenskaa ajaneen pitäisi tätä kokeilla, tuli laskiessa mieleeni.

Numeroina muutokset XC-DH välillä ovat:

  • 1.5 asteen muutos ohjauskulmaan
  • 1.5 asteen muutos istuinputken kulmaan
  • 19mm muutos keskiön korkeuteen

Alustan toimintaa alla Canyonin havainnoillistavalla videolla:

Rockshox Monarch Plus RC3 Debon Air takaiskarissa on kaikki mahdollisuudet säätää mitä kokenutkin käyttävä voi toivoa. Iskunvaimennuksen testaamiseen ei päästy talvisen kelin vuoksi niin pitkälle kuin oltaisiin haluttu mutta ehkä tämän puolen kokeilemme kesällä kuivassa mäessa uudestaan. Patikkohakkurina kun pyörää vie niin säätöihin paneutumalla saa jokainen varmasti pyörästä kaiken irti. Jousituksen säätö on kuitenkin asia mihin keskitytään yleensä aivan liian vähän. Osasarjoja vertaillaan mutta useinkin se vauhti tulee alustasta. Niin polku kuin moottoripyörässä.

Canyon Strive CF 8.0 Race

Keula on Rockshox Pike RCT3 jonka toimintaa tutkittiin jo ennen testiä. Monet alan julkaisut kehuvat keulaa parhaaksi tämän genren keulaksi. Paljon sanottu mutta keula on kohdallaan. Toki taas kesäkeli antaisi enemmän tästä irti mutta sulaakin laskettavaa metsää löytyi sen verran että mielipide varsin toimivasta keulasta voidaan täysin allekirjoittaa. 160mm joustava keula toimii kuin ajatus ja siinä on tutut kolme asento, Open, Pedal ja Lock.

Canyon Strive CF 8.0 Race

Menoa pysäyttämässä toimivat Sram Guide RSC jarrut. Jarruilla saadaan menoa hillittyä kovastakin vauhdista haluttuun näppärästi ja ilman yllätyksiä. Jarrut ovat yksi niitä kompomentteja missä jo näppituntumalta erottaa kalliin ja halvan, usein näissä myös kulkee toimivuus ja laatu hinnan mukana. Jarruissa ei kannata säästä varsinkaan pyörässä millä voidaan laskea mäkeä.

Canyon Strive CF 8.0 Race

Canyon Strive CF 8.0 Race speksit vielä pähkinänkuoressa:

Yhteenvetona voidaan Canyon Strive CF 8.0 Race pyörästä sanoa että Shapeshifter on kokeilemisen arvoinen juttu. Varsinkin niille kenen harrastaminen on hiukan kahden vaiheilla ja näin pyörälle saadaan tällä lisää monikäyttäisyyttä ja sitä kautta käyttöaste korkealle. Shapeshifter ei ole nimi hienolle toiminnolle muiden toimintojen joukossa vaan se toimii aidosti niinkuin sen teoriassa luvataankin toimivan. Suomessa toimiva Canyonin konttori auttaa asiakkaita ihan Suomeksi oikean laitteen ja koon valinnassa jos koko tai muu arkarruttaa. Strive haettiin testiin Canyonin Suomen konttorilta joka sijaitsee Turussa. Suomen toiminnoista juttua tulossa myöhemmin lisää.Canyon Strive CF 8.0 Race

Erikoismaininta crossimaisesta ajoasennosta mikä pitkän linjan motoristia lämmitti.

Lisätietoja: www.canyon.com/fi/

 

Tagit : canyonCanyon Strive CF 8.0 Racemtbsramtesti

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.