Testit

Garmin EDGE 1000 ensifiilikset

garmin edge 1000Garmin julkaisi seuraajan EDGE 810 mallille, Garmin EDGE 1000. Uutukaisessa on muutamia todella hienoja parannuksia ja uusi on myös hiukan kookkaampi. Uudistuksista on pakko kertoa toki oman kokemuksen kautta jolloin muutokset omassa käytössä 810 malliin tulevat paremmin esille.

Ulkoisesti laite on hiukan isompi mutta ohuempi. Mukana paketissa tulee Garminin tutut kiinnikkeet sekä tangon eteen että stemmin päälle. Tangon eteen tulevat teline kun on hiukan edeltäjäänsä pidempi ison koon takia.

Asetusten teko kohdalleen sujuu tuttuun tapaan jos Garminin laitteet on tuttuja. Anturit löytyvät helposti ja tiedonkeruu koneelle sujuu joko kaapelilla tai Garmin appsillä ainakin i-laitteissa todella näppärästi.

Käytönaikaisia huomioita sen verran että toki isompi näyttö helpottaa käyttöä mutta ihan mielettömän iso etu on se että Garmin Edge 1000 näkyy täysin erilailla auringonpaisteessa.

Garmin Edge 1000 speksit

Garmin Edge 1000 on UUSI GPS polkupyörätietokone, langattomilla yhteyksillä. Treeniin, kilpailuihin ja navigointiin

  • Garmin EDGE 1000Kilpaile ajon aikana Garmin Connect™ -osuuksilla
  • Navigointi tiellä ja maastossa sekä kohdepisteet esiladatussa Garminin pyöräilykartassa
  • Määritä matka ja valitse enintään kolmen kiertomatkavaihtoehdon joukosta
  • Tietojen lataus heti Garmin Connect™ Mobileen analysointia ja jakamista varten
  • Yhteysominaisuudet¹: tuleva puhelu ja tekstiviestihälytykset², reaaliaikainen jäljitys, reittien lähetys/vastaanotto, jakaminen yhteisöpalveluissa ja sää

Halusitpa parantaa omaa ennätystäsi tai tarkistaa sijoituksesi ammattilaisiin verrattuna, Edge 1000 -laitteen avulla voit käyttää yhteysominaisuuksia, verrata ja kilpailla. Voit kilpailla milloin tahansa Garmin Connect -osuuksilla ja tarkastella tuloksia reaaliaikaisesti Edge-laitteessa. Näet myös osuuksien alku- ja loppuhälytykset sekä asemasi sijoitustaulukossa. Osuusominaisuus motivoi ja kannustaa jatkuvaan kehitykseen.

Aja kuin omistaisit tien

Garmin Edge 1000 sisältää ajonaikaisten haasteiden ja yhteysominaisuuksien lisäksi pyöräilijöille tarkoitettuja navigointi- ja karttaominaisuuksia. Esiladattu Garminin pyöräilykartta sisältää OSM (OpenStreetMap) -sisältöä sekä reititystä tukevia teitä ja pyöräilyreittejä, korkeustietoja, kohdepisteitä ja osoitehaun. Karttatiedot on tallennettu Edge-laitteeseen, joten et tarvitse mobiiliverkkoa navigointiin ja kuntoanalyysiin. Lisäksi karttapäivitykset ovat maksuttomia.

Tunne määränpääsi

Garmin EDGE 1000Laitteen kiertomatkatoiminnon avulla voit tutustua teihin ja maastoihin entistä tehokkaammin. Määritä vain, miten kauas haluat ajaa, ja Garmin Edge 1000 laskee jopa 3 pyöräilyreittiä. Voit jopa tarkastella korkeusprofiileja, ennen kuin teet reittivalinnan. Laitteessa on myös uusi reittisuunnittelutoiminto, jolla voit luoda reittejä suoraan Edge 1000 -laitteessa kartan, kohdepisteiden ja Garmin Connectista lataamiesi osuuksien perusteella. Tässäkin toiminnossa voit tarkistaa mukautetun reitin korkeusprofiilin, ennen kuin lähdet matkaan. Jos poistut reitiltä tai haluat keskeyttää matkan aiemmin, Edge opastaa sinut tarvittaessa takaisin alkuun tai laskee suorimman reitin ja antaa yksityiskohtaiset ohjeet lähtöpaikkaan.

Helposti käytettävä

Garmin Edge 1000 -laitteessa on 3 tuuman tarkka, värillinen kaksisuuntainen kosketusnäyttö. Sen anturi tunnistaa ympäristön valoisuuden ja säätää näytön kirkkauden automaattisesti näkyvyyden parantamiseksi. Älypuhelimesta poiketen näyttö on optimoitu toimimaan hansikkailla ja sateella³. Harjoitussivuja voi mukauttaa enintään 10 tietokentän avulla, ja lisäksi voit käyttää toimintoprofiileja, jotka helpottavat siirtymistä esimerkiksi maantie-, maasto- ja matkapyöräilyn välillä.

Kuntoanalyysi

Garmin Edge 1000 on yhteensopiva ANT+™-anturien kanssa (esimerkiksi nopeus- ja poljinanturi, sykemittari ja yhteensopiva vaaka). Se on Garminin ensimmäinen polkupyörätietokone, joka integroituu Shimanon sähköisiin Di2-vaihdejärjestelmiin4 ja näyttää nykyisen vaihteen näytössä.  Lisäksi Edge 1000 on yhteensopiva ANT+-tehomittarien kanssa (esimerkiksi ainutlaatuinen polkimiin kiinnitettävä Vector®-tehomittari, joka mittaa tehoa, vasemman/oikean tasapainon ja poljinnopeuden. Edge 1000 -laitteeseen esiladatun tehoharjoituksen avulla voit laskea FTP (functional threshold power) -arvosi, jonka perusteella voit määrittää tehoharjoittelualueesi. 1000 sisältää harjoituskalenterin ja tukee vaativia harjoituksia, joita voi suunnitella, ajoittaa ja ladata Garmin Connectista.

Älypuhelinyhteys

garmin egde 10000Pariliitettynä älypuhelimeen ja Garmin Connect™ Mobile -sovellukseen Edge 1000 -laitteella voi käyttää yhteysominaisuuksia, kuten reaaliaikaista jäljitystä, tulevien puhelujen ja tekstiviestien hälytyksiä, jakamista yhteisöpalveluissa, säätietoja, langattomia latauksia sekä reittien ja osuuksien lähettämistä/vastaanottamista. Tiedot voidaan lähettää automaattisesti Garmin Connectiin Bluetooth®- tai Wi-Fi®-yhteydellä heti matkan jälkeen. Siten säilytät yhteydet ja voit jakaa matkan tiedot heti kavereiden, perheenjäsenten ja yhteisöpalvelujen yhteyshenkilöiden kanssa. LiveTrack-toiminnon avulla kaverisi ja sukulaisesi voivat seurata kilpailujasi ja harjoitteluasi reaaliaikaisesti. Voit kutsua seuraajia sähköpostitse tai yhteisösivustojen kautta, jotta he näkevät reaaliaikaiset tietosi Garmin Connect -jäljityssivulla. Saatuaan sähköpostikutsusi he voivat seurata sinua napsauttamalla ja nähdä tilastosi ja sijaintisi kartassa.

Lisäksi Garmin EDGE 1000 lisävarusteisiin kuuluu kaukosäädin. Ensin ajattelin tästä että suhteellisen turhake mutta maastopyörän kanssa varsin käyttökelpoinen. Jos oikeasti ajaa metsässä ja haluaa mittaria roplata on kaukosäädin hintansa veroinen. Ilmankin pärjää mutta käyttäessa alkaa maistua.

Yhteenvetona voitaneen sanoa että Garmin EDGE 1000 on varsin hyvä päivitys vanhaan malliin joka toki kelpo laite sekin. Ei mikään parannus näissä liene koskaan sellainen että ilman ei pärjäisi mutta harrastuksen sokeri lienee se välineurheilu.

Booking.com
Tagit : ant+edgegarmin

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.