Testit

Garmin Fenix 2

Testissä tällä kertaa Garmin Fenix 2. Toistan itseäni jo mutta olen testannut koko Garminin tuoteperhettä ja taas ensimmäisenä ominaisuutena on hieno liitettävyys Garmin Connect palveluun.

garmin fenix 2Mutta aloitetaan unboxing kuvilla. Laitteen mukana tulee tietty kaikki tarpeellinen.

  • Itse Garmin Fenix 2 laite
  • Laturi eri maiden sovittimella
  • Työkalut rannekkeen vaihtoon
  • Pitkä tarraranneke jolla mittarin saa esim päällystakin päälle
  • Pikaohje

Laitteeseen käy Garminin sykevyö, laitteesta on myös pakkaus jossa vyö tulee mukana.

Käyttöönotto on helppoa ja yksinkertaista, virta päälle ja laite kyselee perustiedot. Sitten vain bt päälle ja yhdistetään Garmin Connect appsiin. Tämän kaiken voisi myös tehdä suoraan koneella mutta tälle ei ole tarvetta jos ei halua. Eli laitetta ei tarvi koskaan laittaa koneeseen kiinni jos ei halua. Tämä on siinä kätevä ominaisuus koska itselleni on muodostunut rutiiniksi synkata treenit aina heti treenin jälkeen iPhonen kanssa joten se on sitten poissa mielestä. Koneesen tarvii kytkeä ainoastaan ohjelmiston päivittämistä varten.

Garmin Fenix 2

Garminiin tulee melko harvakseltaan päivityksiä mutta kyllä ne kannattaa aina ladata. Fenixiin oli heti myös uusi versio olemassa jonka latasin. Vanhaa en niin paljoa ehtinyt käyttää joten en osaa sanoa mikä uudessa on parempaa.

Itse laitteen käyttö on helppoa. Pikaohjetta selasin sen verran että katsoin mitä napeista tapahtuu. Muuten kaiken huomaa ja löytää loogisesti käyttämällä. Garmin Fenix 2 tunnistaa kaikki vakio anturit, syke, teho, kadenssi jne jne, kaikki mitkä saa 810 Edgeen menevät myös Fenixiin kiinni. Jos laitetta käyttäisi paljon pyöräilyssä löytyy lisävarusteena myös osa jolla fenixin saa tankoon kiinni. Tri-hommissa varmasti paikallaan. Mukavampi katsoa ajaessa tangosta kuin ranteesta sykettä jne.

Garmin Fenix 2 sisältää runsaasti Garminin huippulaadukkaita harjoitusominaisuuksia. Kun sen kanssa käytetään HRM-Run-mittaria, se antaa tietoja juoksutavastasi ja kunnostasi. Ensiksikin se näyttää maksimaalisen hapenottokyvyn, jonka avulla voi arvioida todellista kuntoa suorituskyvyn ja erilaisten sykearvojen perusteella. Seuraamalla maksimaalisen hapenottokyvyn muutoksia näet kuntosi paranemisen ja voit verrata tuloksiasi muiden tuloksiin. fēnix pystyy jopa ennustamaan kilpailuaikasi maksimaalisen hapenottokykyarvosi perusteella. Harjoittelun jälkeen palautumisohjaus ilmoittaa, miten paljon aikaa tarvitset palautumiseen viimeisimmästä harjoituksesta.

Garmin Fenix 2 on mekaaniselta rakenteeltaan melko jämäkkä ja poikkeaa siinä monesta kilpailijasta edukseen. Olen itse ns. rannekelloihmisiä ja tykkään siitä että kädessä on iso ja jämäkkä kello. Fenix on metallirunkoinen ja isot napit tekevät käyttämisestä helppoa, myös hanskat kädessä. Iso plussa myös rannekkeesta, ranneke on pehmeä ja pysyy kunnolla kiinni. Tyylitietoiselle hifistelijälle löytyy myös oranssi ranneke jolla tuunasin omani. Lisäksi pakkauksessa tulee pitkä tarrakiinnikkeinen ranneke jolla saa Fenixin paksunkin takin hihan päälle. Hiihto, yms lajeissa jossa ei voi mennä ranteet paljaana on tämä varsin hyvä lisäarvo.

Garmin Fenix 2

Testin ensimmäisessä osassa laitetta käytettiin sekä salilla että pyörälenkeillä. Samoin kuin muissakin, esim Garmin Forerunner 620 mittarissa voi myös Fenixissä customoida näkymiä. Ruudulle saa treenatessa näkymään juuri ne arvot mitä itse missäkin lajissa tarvii.

Akulle luvataan kestoa maksimi 50 tuntia GPS-tilassa ja 5 viikkoa kellotilassa. Sisätreeniin on oma modensa jolloin GPS ei aktivoidu eikä näin kuluta turhaan akkua. Mutta ensin vahingossa käynnistin yhdessä punttitreenissä laittaan GPS päällä ja jopa sisätiloissa laite löysi todella nopeasti sijannin ja piti sen koko ajan. Lisäksi laitteessa on valtava määrä erilaisia toimintoja joista raportin kakkososaan tulee juttua, mm barometri, erilaiset kilpailuennusteet, lämpötila-anturi jne. Korkeusbarometri tekee laitteesta eri mielenkiintoisen myös lasketteluun, hiihtoon, vaellukseen ja maastopyöräilyyn. Samoin aidon multisport laitteen tästä tekee hyvät navigointiominaisuudet joista lisää myöhemmin.

Testin kakkososassa avataan hiukan enemmän laitteen ohjelmistopuolta, Garmin Connect on todella monipuolinen sovellus josta treenit on helppo poimia talteen analysointia varten.

Mutta yhteenvetona tähän asti voisi sanoa että Garmin Fenix 2 on todella hieno uutuus jolla nimenomaan on paljon uutta tarjottavaa urheilulekkojen markkinoilla.

Tagit : garmintuotetestaus

3 kommenttia

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.