Testit

Garmin Forerunner 620 ensiesittelyssä osa 1.

forerunner 620Esittelyssä Garmin Forerunner 620 joka on Garminin uutukainen. Odotin innoissani laitetta ja odotukset olivat korkealla. Laitteelle oli selkeä ajatuskin tulla helpottamaan treenien dokumentointia. Minulla on pyörässä Garmin Edge 810 jossa on syke- ja kadenssianturi. Aika-ajopyörään on myös tulossa myös ant+ yhteensopiva tehomittari. Olen Edgeä pitänyt pyörässä ihan ässä mittarina. Iso näyttö josta näkee tempoessa ne datat mitä haluaa näytölle säätää.

Laitteeseen voi ohjelmoida useita eri pyöriä ja mulla on kaikissa samat anturit. Tolloin laitteelle tulee paljon enemmän käyttöä. Samoin treenit saa langattomasti siirrettyä Garmin Connect palveluun iPhonen tai iPadin kautta. Ominaisuus mitä arvostan, treenit nätisti koneelle ja järjestelmään. Mutta Edgestä oma juttunsa tulossa hiukan myöhemmin.

Kuitenkin muussa kuin pyörätreenissä olen käyttänyt eri laitetta ja treenit menevät eri järjestelmään. Siksi ajatus siitä että kaikki menee samaan systeemiin mutta vain eri laitteella kiinnosti. Nyt homma toimii juurikin niin. Pyörätreenit kerää Garmin 810 Edge josta lenkin jälkeen siirrään treenit iphonen kautta palveluun. Sitten esimerkiksi punttitreenin tai wattbiketreenin jälkeen siirrän 620:n treenit samalla tapaa iphonella Garmin Connect palveluun. Sieltä voin sitten katsoa kätevästi esim kaikki tunnit yhteensä tai sortata ne lajin mukaan. Jos käyttää Garmin Forerunner 620 :aa voi treenin jälkeen iphone appsilla määrittää mitä treeni oli, oliko se puntti, pyörä vai jokin muu. Näin ne on sitten helppo eriteillä. Ja samaan listaan menee 810:n treenit. Ja missään kohtaa ei ole laitetta tarvinnut kytkeä koneeseen synkkaamista varten. Se on kova juttu, helpottaa mielettömästi. Ainoa kytkeminen johdolla on lataaminen.

Forerunner 620

Garmin Forerunner 620 Käyttöönotossa ei ole mitään ihmeellistä, virrat päälle ja laite on periaatteessa valmis. Valikosta sitten omat asetukset kohdalleen ja laite on käyttövalmis. Sen verran olin huolellinen kerrankin että katsoin jopa käyttöohjeen läpi ennen korkkaamista. Lähinnä paikikkeiden paikat kun oppii selkärankaan niin laite on helppo käyttää. Kosketusnäyttö on myös näppärä varsinkin lenkillä ja sisäpyörän selässä. Näyttöön voi valita muutaman eri vaihtoehdon mitä on käytössä ja sitten näyttöä koskettamalla voi vaihtaa näkymää. Sama ominaisuus kuin Garmin 810 Edgessä sormella sivuun vetämällä. Kaikki mahdollisuudet säätää omannäköiseksi on aina plussaa.

forerunner 620Paketissa on laite käyttöohje, johto ja sykevyö. Laite lataantuu piuhan kanssa jonka nokassa on vähän kuin telakka missä laite lataantuu. Lataus tapahtuu suhteellisen nopeasti ja akunkesto on pikatuntumalla varsin asiallinen. Laite myös tuntuu käsissä kaikin puolin laadukkaalta eikä se näytä hirveästi räikeältä sykemittarilta. Silloin se tulee helpommin mukaan ja on helppo myös dokumentoida hyötyliikunnan kilometrit vaikkei sykevyökään olisi paikalla.

Tulevana lauantaina ajetaan Wattbike Cupin seuraava osakilpailu missä otan laitteen mukaan ja sen jälkeen postailen vähän dataa miltä syke ja laitteen käyttö sisäkisassa tuntuu. Samoin ohjelmistosta ja laitteen käytöstä osana arkea lisää juttua myöhemmin. Yhteenvetona voisi kuitenkin jo sanoa että Garmin Forerunner 620 on äärimmäisen mielenkiintoinen laite.

Booking.com
Tagit : forerunnergarminsykemittarituotetestaus

1 kommentti

  1. Mielenkiintoista, että laitetta testattiin pyörällä ja salilla. Laitteen uudet ominaisuudet, joita ei vielä muissa ole, on kuitenkin suunniteltu juoksuun. Sykkeenmittaus ominaisuuksissa eri laitteiden välisissä ole hirveitä eroja. Kun ainakin Suunto ja Garmin käyttää sykkeen laskuun firstbeatin teknologiaa.
    Jos haluaisin lukea 620 testistä, niin se olisi juuri noiden uusien omianaisuuksien takia.
    Toivottavasti sellainen tulee vielä.
    Jos on testaajista pulaa niin ilmoittaudun vapaaehtoiseksi 😀 On noista sykemittareista kokemusta.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.