HarjoitteluLihashuolto

Hypoxi laitekokeilu, apua selluliittiin.

Kun huomasin ”melkein naapuriini” Meilahteen Paciuksenkaareen avautuneen HYPOXI-hoitolan, halusin heti kokeilemaan tuota ihme menetelmää, joka tuli kaikille tutuksi viimeistään Jutta ja Superdieetit-sarjasta. Mitä sitten tarkalleen ottaen on HYPOXI? HYPOXIN omilla sivuilla asiasta kerrotaan näin:

HYPOXI® rasvanpoltto naisille

Naisten painonpudotus kohdentuu usein paljolti ylävartaloon. Rasva vähenee kasvoista ja rinnoista. HYPOXIn avulla rasva palaa suurimmaksi osaksi keski- ja alavartalosta. Jos ongelma-alueesi on esimerkiksi reidet, pienenevät ne HYPOXIn avulla kolme kertaa enemmän kuin tavallisella liikunnalla.

HYPOXI polttaa rasvaa täysin luonnollisesti kevyen rasvanpolttoliikunnan ansioista. Liikunnan aikana rasvahappoja vapautuu kehon energiantarpeen mukaan ja rasvaa palaa lihaksissa sekä metaboiloituu maksan toiminnasta. HYPOXIssa vaihtelevan ilmanpaineen yhdistäminen liikuntaan auttaa kohdistamaan rasvanpolton jopa 70%:sesti toivotulle alueelle, alueen optiomoidun verenkierron ansiosta.

HYPOXIlla saat näkyviä ja mitattavia tuloksia jo neljässä viikossa. Yksilöllisen jakson pituus riippuu lähtötilanteesta ja haluttavista tuloksista ja se määritellään HYPOXI-ohjaajan kanssa konsultaatiokäynnillä. Konsultaatiokäynti sisältää laitekokeilun. Parhaat tulokset saavutat kun tuet HYPOXI-jaksoasi painonpudotuksella ruokavaliota keventämällä ja saat painosi putoamaan noin 2-3kg kuukauden hoitojakson aikana. Silloin suurin osa painonpudotuksesta kohdistuu juuri toivotulle alueelle.

Varasin melkein samalta istumalta kun huomasin hoitolan auenneen niin ajan konsultaatioon, joka sisältää laitekokeilun. Vihdoin koitti päivä, jolloin laitekokeiluni aika koitti. Meilahden hoitolassa vastassa oli pirteä Jenni, joka otti minut lämpimästi hoitolaansa vastaan ja istahdettiin ensin pöydän ääreen, jossa täytin asiaan kuuluvasti esitietolomakkeen hoitoa varten. Kävimme läpi tarkemmin vielä, että miksi HYPOXI minua kiinnostaa ja mitä haluaisin mahdollisella hoitosarjalla saavuttaa.

Kerroin hakevani apua aineenvaihdunnallisesti huonosti toimiviin jalkoihini, koska kilpirauhasen vajaatoiminnan iskiessä päälle on nesteaineenvaihduntani huonontunut huomattavasti -> palautuminen heikkoa -> treenaamista on ollut pakko vähentää. Oravanpyörä ja vitutuskäyrä on siis valmis, koska teet niin tai näin on kaikki väärinpäin! Ensimmäiseksi vaihdoin treenivaatteet niskaan ja aloitimme HDC-laitteella ( HYPOXI Dermology Comfort-laite), jossa pukeudutaan hoitajan avustuksella eräänlaiseen ”märkäpukuun” jonka sisällä on kuplia, tavallaan kuin puku olisi vuorattu isolla kuplamuovilla!

Valitettavasti kamerani ei halunnut olla kanssani yhteistyössä joten kaikki kuvat ovat lainattu HYPOXI.fi-sivuilta.

Hypoxi
Hypoxi

”HDC-laitteessa rentoudutaan 20 minuutin ajan. Erityisvalmisteisen puvun 400 ilmakuplaa aktivoivat pintaverenkiertoa ja vilkastuttavat aineenvaihduntaa, poistaen elimistöstä kuona-aineita ja nestettä”

Koska HYPOXILLA voidaan vaikuttaa myös ihoon ja selluliittiin, jos ei varsinainen painonpudotus tai rasvanpoltto ole pääprioriteetissa. Enkä itse välttämättä tälläisen laitehoidon avulla haluaisi rasvaprosenttiani pienemmäksi, sen verta liikuntanarkomaania sisältäni löytyy että mielelläni löydän itseni pururadalta hölkkäilemästä ja kahvakuulaa nostamasta, en sillä. Mutta selluliitti on monelle hyvinkin liikunnalliselle tai hoikalle ihmiselle suuri ongelma. Osittain luulen siihen vaikuttavan myös tuo happo-emästasapaino, josta kirjoitin jokunen aika takaperin. Sen lisäksi siihen vaikuttaa kuinka stressaantunut elimistösi on, sitä happamampi se on ja sitä enemmän täynnä kuona-ainetta -> selluliitti lisääntyy.

Eikä tämän päivän liikuntasuuntaus auta ainakaan relaamaan. Mietitäänpä, että istut takapuolellasi 8h päivässä, työsi on hektista ja stressaavaa. Menet lievittämään stressiäsi 4-5 kertaa viikossa ryhmäliikuntatunnille, jossa mennään aina kovempaa, enemmän, nopeampaa ja korkeammilla sykkeillä. Missä vaiheessa kroppa palautuu? Ei missään. Tässä nykyajan suorittajayhteiskunnassa unohdetaan kevyemmät liikuntamuodot, ”ne ei tarpeeksi tunnu missään”, koska joka liikuntatuokiossa täytyy olla vähintään sydärin partaalla että tuntee elävänsä tai että se ”ottaisi mihinkään” ! Kuulostaako tutulta? Monipuolisuus on avainasemassa, tässäkin.

Mutta takaisin hoitoon. Kuplapuvussa maatessani siirryin seuraavaksi polkemaan pyörää. Valitsin S120 nimisen laitteen, joka on siis pystyasennossa poljettava pyörä, muttei mikään tavallinen pyörä. Pyörää poljin 30min rauhallisella tahdilla, sykkeet eivät saa nousta yli 120.

Hypoxi
Hypoxi

”S120-laite vähentää tehokkaasti rasvakertymiä alavatsassa, reisissä ja pakaroissa käyttäen hyväkseen alipainetta, ylipainetta ja pyöräilyä matalalla sykkeellä. Alipaine- eli vakuumihoito stimuloi verenkiertoa iho- ja rasvakudoksiin ja parantaa hapen ja ravinteiden kulkeutumista kudoksiin. Ylipainehoito taas edesauttaa veren ja nesteiden palautumista rasvakudoksesta ja stimuloi lymfakiertoa. Matalasykkeinen liikunta auttaa lihaksia polttamaan ongelma-alueilta
vapautuvaa rasvaa.

Laitetta käytetään myös kuntoutukseen ja palautukseen.

Tämä laite on myös Cheryl Colella ja Katie Pricella kotona (Jordan).”

Näitä kahta laitetta tehdään yhdistelmähoidossa, jossa siis yhdistetään rasvanpoltto ja kuona-aineiden poistaminen sekä aineenvaihdunnallisten ongelmien parantaminen. Muuten vaihtoehtona on pelkkä rasvanpolttoterapia tai ihonkiinteytys-terapia, yleensä hoitojakson pituudeksi suositellaan 4-10 viikkoa ja tapauskohtaisesti käydään hoidossa 2-3 kertaa viikossa. Hoitojakson jälkeen ylläpitona 1 kerran viikossa riittää hienosti! HYPOXIN mukana tulee myös ruokavalio-ohjeet, jotta saadaan tulokset maksimoitua. Kuten ihan tavallisessakin ohjauksessa, jää vastuu toteutuksesta asiakkaalle.

Hoidon jälkeen jaloissani oli huomattavasti kevyempi ja lämpöisä olo. Pyörää polkiessa minulla olikin lämpöä mittaava ”vyö” reidessä ja reiteni lämpötila nousi 30min polkemisen aikana 24,4->31,4 asteeseen, kuulemma todella hyvin. Tähän lämpötilan nousuun vaikuttaa ilmeisesti, se millainen treenitausta on yms. Jos on todella paljon aineenvaihdunnallisia ongelmia lämpötilan nouseminen on vähäisempää tai olematonta! Eli toivoa on! Iltaa kohden oloni tuli entistä raukeammaksi ja jalat tuntuivat koko päivän/illan tosi lämpimiltä, jopa kuumilta, eli ainakin veri lähti kiertämään!

Uskon itse henkilökohtaisesti, että hoidosta olisi minulle suurta hyötyä. Samalla tulisi pakotetusti itsekin liikuttua siellä kevyemmällä sykealueella, vaikken mikään duracell-pupu vapaa-ajalla olekaan vaan kaikista mieluisinta on raskaammilla painoilla tapahtuva liikunta, en ole koskaan ollut suuri ryhmäliikuntatuntien ystävä. Johtuen osittain varmaan siitä, että yksilöliikunta on minulle ominaisempaa, en ole suuri laumasielu. Yksin on hyvä treenata!

Mikäli HYPOXI-hoito kiinnostaa juuri Sinua siellä ruudun toisella puolella, varaa ihmeessä Jennille aikaa. Hänet saa kiinni puhelimella numerosta 044 300 0050 tai sähköpostilla meilahti@hypoxi.fi.

Meilahden HYPOXI löytyy, myös facebookista. Klik, klik tykkäilemään!

Mikäli tämän postauksen innoittamana syöksyt Jennille hoitoon, muistathan mainita koodin Aika-ajo, saat koodilla -100e hoitosarjan hinnasta jos varaat omasi ennen joulua! Vielä nimittäin tällä viikolla aloittaessa kerkeää siloittelemaan pahimmat appelsiinimuhkurat ennen joulua! 😉

Täältä löydät HYPOXIIN liittyvää tutkimustietoa, aika huikeita tuloksia. Jospa Suomessakin tehtäisiin jonkunlainen tutkimus, vaikka jollekin urheilijaryhmälle!

– Elina

Tagit : kilpirauhasen vajaatoimintalaihdutuslaitekokeilulihashuoltopalautuminenselluliitti

4 kommenttia

  1. Moikka Elina,
    Kiinnostaisi näin reilun vuoden jälkeen, että kävitkö useampaa kertaa Hypoxissa? Ja olivatko tulokset pysyviä? Ja vielä, että auttaisiko se tosiaan kilpparin vajaatoiminnan ”takia” tulleeseen turvotukseen?

  2. Siinahan pitaa kayda 12krt. Kavin ite tanaan ja luoja miten kauhee olo nyt on. Tuloksia saa kylla mutta se vaatii sulta myos panosta. Liikut ja syot terveellisesti ja vesi mukana kun treenaat. Eli ei tee kaikkia sun puolesta!

  3. Kaikki nää haiskahtaa kun lukee näitä……eikö se nyt oo sama kun otat imurin ja käyt ne reidet läpi niin lähtee pintaveri kiertää sit hyppäät matolle tai lenkille ja pidät sykkeet alle 120. Onks vaikeeta:):)
    tai ostakaa vakuumilaite millä saat saman aikaan ilman pukuja ja 600€ köyhtymistä

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.