Harjoittelu

Finntriathlon 2014 projekti

Finntriathlon 2014 on vielä kaukainen ajatus mutta aika siihen menee loppupeleissä todella nopeasti. Aika-ajo.com tiimi on lähdössä omalla joukkueella koitoikseen. Osallistumme siis joukkuesarjaan. Päivitämme harvakseltaan kuulumisia treenikauden aikana tännekin. Tässä ensimmäinen ns väliaikatiedote missä mennään. Aloitetaan kuulumiset siinä järjestyksessä missä suoritteetkin kisassa tehdään, uinti, pyöräily ja juoksu:

Finntriathlon 2014 Uinti

finntriathlon 2014Uintiosuus tuli mulle tehtäväksi tässä Finntriathlon 2014 joukkueessa koska olen koko talven käynyt edustamani seuran järjestämillä tekniikkakursseilla. Uintitreeniä on kaiken muun treenini lisäksi tullut 4 krt viikkoon. 3 tekniikkaa ja 1 omatomiminen uinti.

Ja tulos on sen mukainen että tähän on panostettu. aloitin siis tri harrastuksen syyskuussa 2013 periaatteessa tilasta nolla, jos pyöräilyä ai lasketa. Vaparia kun en ole ehtinyt uida väärin niin oikean tavan ja tekniikan omaksuminen tuntuu olevan siksi mulle aika helppoa.

Samalla lähtee painoakin. Aloittaessani painoin jotakuinki 86-84 nyt muuama viikko sitten vaaka näytti karvan alle 80 kg. Bilteman 10,- puntarin hajottua en tiedä tämän hetkistä painoa, mutta tuntuu kuin lisää olisi tippunut. Pitää käydä ostoksilla. Mutta uinnista vielä että viime lauantaina pidettiin aamuisella uintivuorolla uintitestit. matkat 500, 800 ja 1500 m päätin ottaa riskin ja ottaa matkaksi 1500 m. en ole koskaan tuota matkaa yhteen veton tehnytkään. tonneja oon uinu. paras enen tätä oli 18.45 ja olin ihan liekeissä tuolloin. Nyt uitiin vähän kisa asetelma tyyliin. Kolme ukko radalla ja vesi roiskuu, ja joutuu seurailemaan mitä edessä tapahtuu. Yllättävän hyvin kulki. Ihan päällikkö olo kun altaasta nousin ylös. 1500 aika 26:37 ja uusi tonnin ennätys 17:52. I`m on fire.

Tuosta vielä märkkäri päälle niin altaassa mennään kovaa. Katotaan mikä on meininki sitten kun avobeteen pääsee treenaamaan. Voi olla hetken outoa ja totuttelua kun ei kaakelisaumoja näy… No ei se puvusta ainakaan jää kiinni. Kävin testaamassa Aqua Spheren pukuja seuran puolesta tuossa, ja puvuksi valikoitui Challenger. Keskitason vakavalle harrastajalle tarkoitettu 4mm yamamotosta valmistettu puku. Uskomaton tuntuma ja hyöty jo ensimmäisillä vedoilla tuntui altaassa. Innolla odotan että pääsen oikeasti maauimalaan testaamaan kuinka hyvin tuolla kulkee. Tästä on hyvä jatkaa kun kunto on nousujohteinen!

Iloa treeneihin.

-Kimmo

Finntriathlon 2014 Pyöräily

Finntriathlon 2014Pyöräilyn osalta on ollut hyvä talvi, todella vähän lunta on mahdollistanut todella kovat ajokilometrit versus moni muu aikaisempi talvi. Muutenkin se vähäinen talvi on menty ajatuksella ei huonoa keliä vaan pelkästään vääriä varusteita. Syksyllä jo panostin tälle kautta kaikki ajovarusteet niin ettei ole oikeastaan mitään keliä jolloin ei oikeasti voisi ajaa ulkona. Tämä kannatti, joskus säkkipimeässä kaatosateessa aamuyöllä lenkkiä ajaessa mietin että onko tässä mitään järkeä mutta aina sitten lenkin jälkeen se fiilis vie voiton. Kyllä se kannattaa.

Talvella on myös hiottu punttaamista kohdalleen isolla kädellä ja voimapuoleen on keskitytty enemmän. Samoin traineri on huutanut jonkin verran, sisällä trainerin kanssa on tehty maksimi vetotreenit jotka ulkona maasturilla tuntuu välillä hankalilta toteuttaa. Vähän tollaisia omia viikkotempoja sisätiloissa. Treeneistä muutenkin vastaa Kai Södeldahl, suosittelen ihmisille jotka haluavat panostaa isosti tuloksiin panostamaan myös valmennukseen. Aquaplussa palveluista lisää tästä linkistä.

Yksi viikkotempo on nyt jo ulkonakin ajettu joten selkeä kesän merkki sekin. Tänään myös ekan kerran uutta Cerveloa käytin ulkona ja sillä puolitotisen treenin ajoin. Kakskerran järvi ympäri 95% teholla. Vähän vielä tutustumista uuteen pyörään, pientä hienosäätöä vielä asentoon mutta aika liki alkaa olla paketti kasassa. Odotan innolla kesän kisailuja taas.

Loistavia treenejä !

-Sami

Finntriathlon 2014 Juoksu

Finntriathlon 2014Dodii. Lumiset ja jäiset tiet alkavat olla historiaa (toivottavasti, ihan oikeesti) ja alkaa taas juoksutossua menottaa. Tämä kaksinkertainen maratoonari alkaa päästä taas menemisen makuun. Lenkeillä alkaa pikku hiljaa vauhti kiihtyä ja pituus kasvaa. Kesän tavoitteita täs jo koettaa miettiä ja haarukoida mihin sitä pääsisi. Viime kesän tulosparannukset edelliseen kesään verrattuna olivat niin positiiviset yllätykset, että nyt pitää vähän omaa mieltä toppuutella. Mutta nopeampaa pitäis taasen päästä. Kyllä se vain niin on, että kun  lappu tulee rintaan, niin toimintafiilis napsahtaa päälle. Ihan eri tunnelma juoksemisessa, kuin että olis vain tavallisella lenkillä. Kesäkuulla olis pari kisaa tuntumaa varten ja sitten heinäkuussa Joroisissa tämä joukkuerypistys. Elokuussa odottaa taasen HCM kesän päätavoitteena. Näillä mietteillä lenkille juoksemaan ja kohti uusia tavoitteita.

-Timppa

Projektissa mukana:

www.Mainoskoho.com
www.Lightpress.com
www.turunpikapolttooljy.fi

Jos sinä haluat olla mukana jotenkin tässä keski-ikää lähestyvien teräsmiesten Finntriathlon 2014 proggiksessa niin ota yhteyttä !

Booking.com
Tagit : cerveloFinntriathlonFinntriathlon 2014triathlon

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.