Testit

Sportyplanner

Treeniohjelmia netissä – Sportyplanner

sportyplannerSain testiin noin kuukausi sitten Sportyfly Oy:n Sportyplanner ohjelmiston, jonka avulla voi tehdä treeniohjelmia tai hakea tietoa treenauksesta ja liikkeistä riippumatta siitä, mitä treeniltä hakee. Sportyplanner ohjelmassa on todella selkeät harjoitusohjelmat ja kaikista liikkeistä suoritusohjeet, kuvat ja videot. Sportyplannerin saa myös mobiliin, joten se kulkee hyvin mukana salilla. Aloittelijoille ja harrastajille on Basic-ohjelma, josta löytyy paljon valmiita treeniohjelmia, kun taas liikunnan ammattilaisille ja kokeneille treenaajille on Pro- ja Expert-ohjelmat, joilla teet helposti ja nopeasti harjoitteluohjelmia. Pro-lisenssiä saa kokeilla ilmaiseksi 14 vrk ja sieltä löydät 700 harjoitteen liikepankin, voit kopioida itsellesi ammattilaisen tekemiä treeniohjelmia ja tehdä itse treeniohjelmia. 2 viikon jälkeen voit päättää haluatko jatkaa ilmaiskäyttäjänä Basic-ohjelmalla vai ostatko Pro-lisenssin.

Mitä Sportyplannerista sitten oikein löytyy? No vaikka mitä!

Sportyplanner Tietopankki sisältää yleisinfoa saliharjoittelusta, ohjeita harjoitusohjelmien rakentamiseen harjoituskertojen perusteella, voimaharjoittelun perusteista tietoa ja ravintoneuvoja. Sen avulla saat siis runsaasti tietoa kuntosaliharjoittelun aloittamisesta, treeniohjelman laadinnasta ja terveellisestä ruokavaliosta.

Sportyplanner Liikepankista löydät vinkkejä liikkuvuusharjoittelulle, kehonhuoltoon, kehonpainoharjoittelulle, kuntosaliharjoittelulle ja toiminnalliseen harjoitteluun. Sieltä löytyy kuvat, videot ja tekstiohjeet kaikista liikkeistä. Videoiden avulla opit tekemään liikkeet teknisesti oikein ja huomasin, että ainakin itselläni oli joissakin liikkeissä parantamisen varaa. Valmiiden harjoitusohjelmien joukosta löydät päivän treenin, viikon treenin, kotiharjoitteluun ohjelmia, lihashuolto- ja liikkuvuusharjoittelua, lihasmassa- ja voimaharjoittelua, kahvakuulatreeniä, kestävyyttä tuovaa ohjelmaa ja erilaisia erikoisohjelmia.

Myös aloittelijoille löytyy omat ohjelmansa, joista saa paljon hyviä vinkkejä. Ohjelmanrakennuspalvelussa voit itse luoda harjoitusohjelmia. Lisäksi on tarjolla paljon valmiita ohjelmia jaoteltuina eri treenityyppeihin. Valmiissa Sportyplanner  ohjelmissa on mukana myös vaihtoehtoliikkeitä, joista voit valita ohjelmaasi sopivat.

Sportyplannerista löytyy lisäksi vinkkiä siihen millaiset jalkineet on parhaimmat esimerkiksi maastavetoihin. Itselläni tämä on nyt ollut käytössä noin 4 viikkoa ja olen tykännyt sen tarjonnasta. Vielä on paljon ohjelmia ja juttuja joihin en sen enempää ole ehtinyt tutustua, mutta ainakin 2+1 jakoinen lihasmassaa tuova valmisohjelma ja valmis lihaskunto- ja liikkuvuusharjoittelu koko kropalle on todettu toimiviksi.

sportyplannerAiemmin on salitreenit menneet itse koottuna, tai oikeastaan miehen kokoamana, enkä välttämättä ole osannut yhdistää oikeita liikkeitä toistensa kanssa tai tehdä sopivan pituista sarjaa. En ole tiennyt miten saa lisää lihasmassaa tai lisää voimaa. Näihin olen nyt saanut hyviä vinkkejä Sportyplannerin kautta ja se onkin todella hyvä ohjelma ihan vasta-alkajille ja jo kokeeneemmillekin treenaajille. Parasta on, kun sieltä löytyy vielä vinkkejä myös kehonhuoltoon, joka jää liian monelta tekemättä.

Ainoa seikka, jota olen kaivannut ohjelmasta, on kohta johon voisit omassa ohjelmassasi lisätä painojen määrän ja muokata sitä myös ohjelman etenemisen mukana. Ei tuo puute kuitenkaan treeniä haittaa ja voin uskoa, että ensi kesään mennessä on tulosta tullut ihan eri tavalla kuin tähän asti. Talven tai kevään aikana on suunnitelmissa vetää ainakin kunnon vatsalihastreeni, jotta saan lopultakin tuon keskikehon hallinnan kuntoon. Se auttaa myös juoksemisessa, kun asento paranee ja lantio ei pääse tippumaan alas, kun vatsa on tiukkana.

Kerron taas lisää tuntemuksia, kun olen testannut muitakin valmisohjelmia tai tehnyt itse omia ohjelmia Sportyplanner avulla.

Sportyplanner tutustumisen voit aloittaa osoitteessa www.sportyplanner.fi

Tagit : kuntosaliSportyplannertreeniohjelmatreenipalvelu

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.