Harjoittelu

Ostajan opas, osa 1. Polkupyörä naiselle

Polkupyörä ja nainen. Olemme käsitelleet kaikenlaisia asioita jutuissa. Nyt aloitamme juttusarjaa jossa käydään asioita läpi myös ihan perustasolta välineiden osalta. Saimme palautteita joissa toivottiin myös aloittelevien harrastajien huomioimista. Aloitamme juttusarjan polkupyörä naiselle jutulla.

Mikä on hyvä Polkupyörä naiselle? Lähtökohtaisesti sukupuolella ei ole suurta merkitystä pyörän valinnan kanssa. Nainen tai tyttö voi polkea mainiosti miesten pyörää ja toisinpäin. Pyörää valitessa sukupuolta tärkeämpi valintakriteeri on pyörän käyttötarkoitus ja sen kohdentaminen oikein.

Kuinka perinteiset naisten pyörät eroavat perinteisistä miesten pyöristä? Suurin ero on runkorakenne. Naisten pyörä on yleensä yliastuttava, eli matalalla vaakaputkella oleva. Tämä valinta on tehty käytännön syistä ajalta, jolloin naiset pitivät enimmäkseen mekkoja ja hameita. Jalkaa ei tPolkupyörä naisellearvitse nostaa liian korkealle ja satulaan pääseminen on helppoa, eikä sulot vilahda vahingossa. Sama pätee myös itse fillarointiin ja pyörästä poistumiseen. Internetistä on helppo hakea ja ostaa sopivan mallinen naisten pyörä. Esimerkiksi verkkokauppa www.bikester.fi Bikester tarjoaa paljon erilaisia pyöriä naisille.

Kun puhumme aktiivisesta pyöräilystä esim. maantiellä tai maastossa, niin molempien sukupuolten edustajat käyttävät yleensä samanlaisella runkorankenteella olevia fillareita. Suurin ero pyörien välillä ovat koko, satulan rakenne ja ohjaustangon leveys. On tyypillistä, että ohjaustanko on hiukan kapeampi naisten käyttämissä pyörissä. Myös naisten satulat ovat hiukan erilaisia ja ottavat painon eri tavalla vastaan. Jotkut pyöränvalmistajat tekevät varta vasten aktiiviseen käyttöön tarkoitettuja naisten maantie- ja maastopyöriä.

Toki pyöräilyyn liittyy paljon muutakin kuin itse pyörä. Lisävarusteet ja pyöräilyvaatteet ovat isossa roolissa. Olitpa satunnainen pyöräilijä, työmatkaliikkuja tai aktiivinen pyöräharrastaja, niin matkaa pyörän selästä on aina kivempi tehdä teknisissä pyöräilyyn sopivissa vaatteissa. Ne hengittävät, pitävät kuivana ja suojaavat tuulelta. Usein ne ovat sen verran tyylikkäitä, että soveltuvat mainiosti myös katukäyttöön. Akiivipyöräilijän kannattaa satsata myös laadukkaisiin pyöräilykenkiin. Jäykkäpohjaiset fillarikengät välittävät voimaa normikenkiä paremmin ja ovat istuvuudeltaan mainiot, myös hengPolkupyörä naiselleitettävyys on otettu huomioon.

Lyhykäisyydessään voisi sanoa, että fillarit ovat usein unisex tuotteita. On hyvin yleistä, että vanhempi ihminen sukupuoleen katsomatta pyöräilee matalarunkoisella naisten pyörällä, koska se on helpompaa ja  kätevämpää. Kulttimaineessa oleva Jopo on myös mainio esimerkki kaikille sopivasta fillarista, sillä polkee teinit ja vaarit. Oli pyörävalinta mikä hyvänsä, niin mieti ensiksi tarkkaan pyörän käyttötarkoitusta. Ajatko enimmäkseen hyväkuntoisia asvalttiteitä, sorapolkuja vai agressiivista maastoa. Jokaiselle löytyy passeli kulkupeli, joka takaa hyvän fiiliksen.

Booking.com

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.