Harjoittelu

Sportyplanner osa 2

Treenataan Sportyplannerin kanssa

Lähes 4 kuukautta on nyt takana salitreeniä Sportyplannerin avulla ja olen erittäin tyytyväinen sen tarjoamiin valmisohjelmiin, joiden avulla tulostakin on tullut mukavasti. Ensimmäinen valmisohjelma oli 2+1 jakoinen lihasmassaa tuova, jota tehtiin 8 viikon ajan marraskuun alusta joulukuun lopulle.sportyplanner

Tuo 8 viikkoa onkin ainakin omasta mielestäni sopiva pituus yhdenlaiselle ohjelmalle, ei ehdi käydä yksitoikkoiseksi treenit.
Seuraavana oli vuorossa pohjaa luovaa maksimivoimaharjoittelua, treeniviikoilla 1-4 eri liikkeitä kuin viikoilla 6-9. Näihin treeneihin kuului myös nopeusvoimatreenejä. Maksimivoimaa onkin tullut ihan kiitettävästi lisää ja siitä onkin helppo lähteä taas kohti uutta ohjelmaa.
Sportyplannerissa on ohjelmia eri tyyppisille treenaajille ja erilaisia ohjelmia kuten esimerkiksi

  • Aloittelijat
  • Nuoret
  • Kiinteytys
  • Päivän treeni
  • Voimatreeniä ym ym.

Tietopankista löytyy paljon hyödyllistä tietoa harjoituksen peruskäsitteistä, lihas-hermojärjestelmän sportyplannerkehittymisen pääperiaatteet, pitkän aikavälin treenisuunnitelmaan vinkkiä, milloin juoksutreeniä tukemaan kannattaa hankkia voimaa, milloin kestävyyttä tai nopeutta. Löytyy tietoa tauon tarpeellisuudesta, ohjetta ja vinkkiä liikkeiden valintaan, sekä plussat ja miinukset kaikista.  Sportyplannerissa on hyvät ohjeet siihen miten rakennetaan hyvä ohjelma omien viikkotreenikertojen mukaan. Miksi ei kannata tehdä 5-jakoista ohjelmaa, jos käyt salilla 3 kertaa viikossa, kannattaako tehdä 2+1 vai 3-jakoinen ohjelma.

 

Ennen olen vain treenannut, mutta nyt osaa jo katsoa jaksotusta milloin treenaan mitäkin kehonosaa, minkä tyyppistä treeniä kannattaa tehdä juoksukauden aikana tai sen ulkopuolella.sportyplanner

Sportyplannerista löytyy suoraan valmiita esimerkkiohjelmia eri treenikerroille.

Lisäksi sieltä löytyy yhden treenikerran kaari alkulämmittelystä liikkeiden kautta jäähdyttelyyn. Liikkeistä löytyy videot ja ohjeita ja neuvoja, jotta tiedät miten liike tehdään oikealla tavalla kroppaa rikkomatta.
Tietoa löytyy paikkaharjoituksista PHA-harjoituksiin, lihakset ja liikkeet eli mikä liike harjoittaa mitäkin lihasta. Sportyplanner sopii sekä itsenäisesti treenaavalle, että ammattilaisellekin.
Yhtä tärkeää treenaamisen kanssa on ravinto ja myös siitä löytyy todella paljon tietoa sivuilta. Oikea ravinto tukee liikkujan terveyttä ja parantaa suorituskykyä. Paljon liikkuvan tulee kiinnittää huomiota riittävään energiansaantiin, hiilihydraattien, proteiinin, vitamiinien ja hivenaineiden saantiin. Lisäksi oikea ruokailurytmi sekä nestetasapainon ylläpitäminen ovat tärkeitä.

Sportyplannerista löydät vinkkejä myös näihin.
Seuraavaksi itselläni on ohjelmaan tulossa 2+1 jakoinen treeniohjelma.sportyplanner

Plannerin kautta voi luoda oman harjoitusohjelmankin, johon voit valita vaikeusasteen, eri välineiden ja lihasryhmien mukaan liikkeitä. Ohjelma on  aloittelijankin helppo tehdä itse koska jokaisesta liikkeestä on tiedot mitkä ovat pääsuorittajat ja mitkä avustavat lihakset, suoritusohjeet, muita huomioita jotka kannattaa ottaa huomioon, lisäksi on videot joista näkee oikeat suoritukset sekä lihaskartta. Treenityypeistä voi valita haluatko liikkuvuutta, voimaa, nopeutta vai kestävyyttä. Voi muokata omia ohjeita treenejä varten, jotka saat tallennettua omaan ohjelmaasi mukaan.

Nyt lähdin hakemaan treeniä peruskestävyyteen ja mukaan ensimmäiseen settiin pääsi pakaralihakset, reidet, pohkeet, hauikset, ojentajat ja vatsalihakset. Toiseen treenisettiin tuli rinta, olka ja selkälihakset ja viimeisessä käydään läpi koko kehon lihaksistoa.
Suosittelen tutustumaan Sportyplanneriin, tämän voit tehdä maksutta 14 vurokauden ajan.

Sportyplannerin löydät täältä: www.sportyplanner.fi

Tagit : harjoitteluSportyplanner

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.