Testit

Kona Rove AL 2016 fillari naiselle

Kotiin tuli toinen Kona, Kona Rove AL 2016. Puolisoni Crescentin hybridityyppinen pyörä oli jo alkanut näyttää ikääntymisen merkkejä ja turhaksi todettu joustokeula toi enemmänkin painoa kun mukavuutta ajamiseen. Oli aika miettiä millainen pyörä olisi sopiva korvaamaan vanhan ja miten tulevaisuudessa haluaisi pyöräillä? Monille cyclocross tyyppistä pyörää harkinneille Kona Rove on tuttu pyörä. Vaikka Rove itsessään on tarkoitettu sekalaisella alustalla matkan taittamiseen eikä kilpailemiseen, on Kona Rove konseptiltaan erittäin monikäyttöinen. Monet ostavatkin tämän tyyppisen pyörän ainoaksi pyöräksi. Niin kävi myös tässä tapauksessa. Kona Rovesta on olemassa kaksi mallia, teräsrunkoinen versio joka on hieman kalliimpi kuin tässä artikkelissa mainittu Kona Rove AL eli alumiinirunkoinen versio.

Vasemmalla Kona Rove AL 2016 "M", oikealla Kona Sutra 2016 "M/L"
Kona Rove AL 2016 ”M” ja Kona Sutra 2016 ”M/L”

Itselläni on Kona Sutra 2016, josta olikin aiemmin kirjoiteltu täällä. Kun uuden pyörän hankinta tuli ajankohtaiseksi, käännyimme jälleen luotettavan pyörätoimittajan Bikeshop puoleen. Kerroimme millainen lähtötilanne meillä on, mihin tarkoitukseen uusi pyörä tulisi ja millainen rungon mitoitus naiselle tulisi. Hyvin nopeasti saimme haarukoitua ammattilaisen avustamana “sen oikean” ja toki positiivista on että tämäkin oli Kona. Molemmille omansa. Vaikka Bikeshop toimii Turusta käsin niin he toimittavat pyörät matkahuollon kautta kaikkialle Suomeen täysin ajovalmiina, satula vain oikealle korkeudelle.

Polkupyörän hankinta naiselle ei nykyään poikkea juurikaan siitä mitä se miehelle on. Rungon osalta usein herää kysymys että pitääkö sen olla ns. “yliastuttava”? Jos kuitenkin mietitään saatavilla olevia pyörämalleja, ovat perinteiset kaupunkipyörät ja hybridit ainoita, joissa on erikseen miesten ja naisten malleja. Toki joissain tapauksissa on myös saatavilla omat mallit niin miehille kuin naisille, mutta tuolloin erot ovat pieniä runkogeometrian säätöjä eikä niinkään kokonaan erinlaista runkoa. Perinteisen yliastuttavan rungon ajatushan oli se että polkupyörällä ajaminen hameen tai mekon kanssa olisi helpompaa ja ehkä siveämpää.

The trail doesn’t end. Nor does the road. That’s where the Rove AL comes in. Really smart, able to go where your legs and lungs can take you. A light and efficient alloy frame, with rack and fender mounts that give you every option to jump on your bike and go. Then go some more.

Tässä ajajan ajatuksia Kona Rove AL fillarista

Kona Rove AL sopii myös naisille. Värivaihtoehdoista – sinisestä ja oranssista – oli helppo valita oranssi. Sininen Kona Rove AL oli väriltään liian perinteisen miestenpyörän näköinen. Korkea keskiputki ei ollut juurikaan valintaan vaikuttava tekijä, olinhan tottunut nostamaan jalan jo aiemmin satulan yli, vaikka aiempi pyöräni olikin ns. naisten malli. Pitkäselkäisenä pohdin pitkään sopisiko kippurasarvinen pyörä minulle ja rasittuisiko selkä ajoasennossa. Luotin kuitenkin ammattilaisen vakuutteluun, että kun rungon mitoitus on oikea, ei ongelmia pitäisi olla. Tilasimme samalla polkupyörään myös lokasuojat sekä tavaratelineen taakse.

Kona Rove AL sopii myös naisille.Ihastuin uuteen Kona Rove AL fillariini välittömästi. Ajoasento on erittäin miellyttävä. Rungon keveys oli myös suuri ihastuksen aihe ja korkean keskiputken ansiosta polkupyörän voi tarvittaessa nostaa kevyesti olalle ja kantaa portaissa. Kona Rove AL rullaa kevyesti asfaltilla, mutta sitä suorastaan tekee mieli lähteä kokeilemaan metsäpoluille eikä se todellakaan säikähdä hiekkatielle joutumisesta. Vaihteiston välitys antaa mahdollisuuden ajaa niin matkaa kuin maastossakin. Pyörä on maastossa ketterä ja maantiellä vakaa ajettava. Kona Rove AL näyttää hyvältä ja on kiva ajaa.

Kona Rove AL tekniset tiedot löydät tämän linkin takaa. Kiitokset Bikeshop asiantuntevasta avusta Kona Rove AL hankinnassa.

Booking.com

Tagit : cyclocrosskonamaantiepyörämaantiepyöräilytestituote-esittelytuotetestaus

1 kommentti

  1. Hyvä kirjoitus. Täytyy itse myös kompata, että tuota Kona Rove AL fillaria ei voi turhaan hehkuttaa. Itse päädyin samaan laitteeseen pitkän vertailun jälkeen ja en ole kyllä katunut.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.