Uutiset

Antti-Jussi Juntunen jätti jääkiekon ja keskittyy nyt pelkästään pyöräilyyn

Antti-Jussi Juntunen jätti jääkiekon ja keskittyy nyt pelkästään pyöräilyyn

Sekä maasto- että maantiepyöräilyssä hyvässä vauhdissa oleva Antti-Jussi Juntunen, 17, lopetti jääkiekkoilun keskittyäkseen täysin pyöräily-uransa edistämiseen. Aikaa kaukalossa tuli vietettyä vuosia, joten rakkaan harrastuksen jättäminen oli vaikea paikka.

Näyttökuva 2016-05-26 kello 17.36.52

”Pyöräily tuntui enemmän omalta jutulta. Jääkiekkoa tuli kuitenkin harrastettua sen kahdeksan vuoden ajan. Olihan se haikeaa jättää taakse”, Juntunen toteaa.

Kiekon lätkimisen tultua kilpatasolla päätökseensä, Juntunen pääsi valmistautumaan tähän kauteen ilman muita häiriötekijöitä. Jääkiekon kautta lupaava pyöräilijä sai kuitenkin monipuolisuutta harjoitteluihinsa varsinkin lihaskunnon puolella. Yhteen lajiin keskittyessä myös harjoitusmääriä saatiin nostettua.

”Harjoitustasot ovat nousseet. Treeniohjelmaan kuuluu ihan peruskuntoa ja voimaharjoitteluja, kuten kuntosalilla käyntiä. Kisoihin valmistautumiseen en ole tehnyt suurempia muutoksia”, Juntunen kuvailee.

Juntusen isä Pasi oli aikoinaan myös kilpapyöräilijä. Korson Kaiun joukkueenjohtajana nykyisin työskentelevällä isällä onkin ollut varsin suuri rooli Antti-Jussin urheilu-uran kehityksessä.

”Hän on kannustanut ja valmentanut minua. Isä sai minut lähtemään pyöräilyyn mukaan”, Juntunen kehuu.

Juntusen pitää suurimpana vahvuutenaan tasaisuuttaan vaihtelevassa ympäristössä. Heikkoutenaan nuorukainen näkee pitkät mäet.

Kisakalenterissa seuraavaksi edessä ovat Riihimäen etappiajot. Myös Juniorien maailmancup Saksassa kiinnostaa Juntusta, jos vain paikka joukkueeseen aukeaa.

Koko kauden päätähtäimenä on pärjääminen kansainvälisissä kilpailuissa. Suuntana on Keski-Eurooppa.

”Tavoitteena on menestyä Ranskan Nizzassa järjestettävissä maantieajon ja myös Nantesissa ajettavan Cyclocrossin Euroopan mestaruuskilpailuissa”, Juntunen sanoo.

Teksti: Joni Ahokas
Lisää AJ:sta myös hänen seuransa sivuilla: http://korsonkaikumtb.sporttisaitti.com/team2020/kuskit/antti-jussi-juntunen/

Suomalaisia kansainvälisissä kisoissa tällä viikolla:

Lotta Lepistö, Cervélo-Bigla Pro Cycling
27.5. Boels Rental Hills Classic, Alankomaat

Laura Vainionpää, Isorex Ladies Team
29.5. Gooik-Geraadsbergen-Gooik, Belgia

27.-29.5. Tour of Estonia
Matti Mannien, Hiski Kanerva, Niklas Henttala – Bliz-Merida Pro Cycling
Joonas Henttala, Team Novo Nordisk sekä Suomen maajoukkue (Sasu Halme, Oskari Vainionpää, Mika Simola, Joni Kanerva, Erik Relanto)

29.5. Maastopyöräilyn XCO-maailmancup La Bresse, Ranska
Sakari Lehtinen

Tagit : Antti-Jussi Juntunenpyöräily

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.