Testit

Trek-tuotteet testissä: Bontrager-vaatteet viileään keliin

Suomen kesä, +11 astetta ja siinä ja siinä sataako vettä…kyllä juu, sataa. Ja tuulee. Tänä vuonna ei tullut tätä ”perinteistä juhannuskeliä” juhannukseksi mutta muuten on saatu tällaisistakin keleistä nauttia jo tänä kesänä.

Hyvät viileän kelin ajovaatteet löysin Bontrager:in syksy-/talvi 2015/2016 -mallistosta. Ensimmäisenä pitää esitellä ajotakki  Race Windshell.

Takki Bontrager Race Windshell, Visibility Yellow
Takki Bontrager Race Windshell, väri Visibility Yellow. Kuvan takki kokoa S. Kuva: Tytti Tirkkonen

Ihan loistava takki – kirjaimellisesti, koska näkyy myös hyvin muille tiellä kulkijoille – kevyt ajotakki viileämpiin kesäpäiviin, tai kylmempiinkin, kun laittaa lämpimästi alle. Takki pitää tuulta ja hylkii vettä ja hengittää hyvin. Ei siis missään nimessä ole sadetakki, mutta pienen sateen kestää hyvin. Takin saa taiteltua melko pieneen tilaan mukaan lenkille otettavaksi, yllä kuvassa näkyvään vasemman hihan taskuun, joka on sattunut kuvassa jäämään auki 🙂 . Ja voi sitten ottaa pikkupakettina vaikka ajopaidan taskuun.

13621606_650737851750504_960719372_o
Takki Bontrager Race Windshell. Kuva: Tytti Tirkkonen

Heijastavat yksityiskohdat lisäävät turvallisuutta, ja kirkas keltainen väri antaa turvaa paremman näkyvyyden muodossa.

Takin alla minulla on kylminä päivinä ollut ajopaita RXL Thermal.

Ajopaita Bontrager RXL Thermal, Sorbet
Ajopaita Bontrager RXL Thermal, väri Sorbet. Koko S. Kuva: Tytti Tirkkonen

Erittäin miellyttävä jerseykangasta oleva paita, joka on todella istuva päällä ja lämmin, koska siirtää kosteuden pois iholta. Tätä olen käyttänyt myös juostessa kylminä päivänä, hyvin soveltuu siihenkin. Takana on kolme hyvää ja tilavaa avotaskua, lisäksi pieni vetoketjullinen tasku vaikka avainta tai rahaa varten. Myös ajopaidassa on turvallisuutta lisääviä heijastavia yksityiskohtia.

Ajopaita Bontrager RXL Thermal, Sorbet. Taskuihin mahtuu hyvin tavaraa :)
Ajopaita Bontrager RXL Thermal. Taskuihin mahtuu hyvin tavaraa 🙂 Kuva: Tytti Tirkkonen

 

Housuina 10-12 asteen lämpötilassa minulla on ollut Bontrager ajohousut Race Thermal. Hyvin istuvat ja lämpimät housut. Talvipyöräilyyn nämä on suunniteltu, näköjään hyvin soveltuu kylmäkalleille myös kesän kylmiin päiviin 😀 ja toki erinomaisesti sitten syksyyn kelien viiletessä.

Näissä housuissa ei ole pehmustetta, mutta itse en ole sitä kaivannut. Täytyy sanoa että muutenkin olen alkanut tykästyä eniten pienempiin pehmusteisiin, kuten tri-housuissa ja asuissa oleviin, enkä niinkään kaipaa muhkeaa pehmustetta pyöräilyhousuissa. Hyvä satula ja säädetty ajoasento on tärkeimmät 🙂

Ajohousut Bontrager Race Thermal, Black.
Ajohousut Bontrager Race Thermal, Black. Koko XS/S. Kuva: Tytti Tirkkonen

Housujen kangas on melko tiukkaa, siirtää kosteuden pois iholta ja lämmittää siten mukavasti. Hieman epäilevästi katsoin alkuun pieneltä näyttävää kokoa, mutta niin se vaan sujahti päälle ja istuu kuin nakutettu. Näissäkin on heijastavia elementtejä niin pohkeissa kuin säärissäkin, lisäksi mm. sadeläpällä varustetut nilkkavetoketjut. Että toimivuutta huonoissa keleissä on kyllä mietitty 🙂 . Ja näillä varmasti tarkenee myös syksyn viimassa.

13662399_650737855083837_138534377_o
Ajohousuissa heijastavia yksityiskohtia mm. saumoissa. Kuva: Tytti Tirkkonen
13639516_650736448417311_2104666498_o
Naisille suunniteltu malli istuu napakasti. Kuva: Tytti Tirkkonen

 

Kylmään keliin tarvitaan tietysti myös kengänsuojat ja hanskat. Minulla testissä oli kenkäsuojat RXL Waterproof Softshell, Black.

Kenkäsuojat RXL Waterproof Softshell
Kenkäsuojat RXL Waterproof Softshell. Kuva: Tytti Tirkkonen

Nämä lampaannahalla vuoratut softshell -suojat pitävät varpaat kyllä lämpiminä niin vesisateessa kun syysviimassakin. Ainakin reilun puolentoista tunnin sateessa ajon jälkeen omat jalkani olivat edelleen mukavan lämpimät ja kuivat. Samaa ei välttämättä voinut sanoa kuskin mielialasta, kun ajolasit kastuivat niin ettei meinannut eteensä nähdä 😀

13575536_650737955083827_2086955220_o
Suojat on tarkoitettu käytettäväksi maantiepyöräilykenkien klossien kanssa. Suojissa myös heijastavia yksityiskohtia, jotka lisäävät ajajan näkyvyyttä liikenteessä. Kuva: Tytti Tirkkonen

Viimeisimpänä varusteena ajohanskat. Minulla oli käytössä Bontrager Race Full finger -hanskat, jotka kyllä istuvat kuin….no, hanskat. Hyvät ja kevyet, siis aika huomaamattomat kädessä. Nykyaikaa lienee se, että kosketusnäytön käyttäminen onnistuu näillä hanskoilla 🙂 . Nämä hanskat eivät ole mitenkään liian paksut, eli voi kyllä käyttää lämpimämmilläkin keleillä.

13589190_650737978417158_669318974_o (1)
Käsineet Race Full Finger. Hyvät ja tyylikkäät. Kuva: Tytti Tirkkonen

 

Tärkeintä vaatteissa on mielestäni hyvä istuvuus, ja miellyttävyys päällä, etenkin urheillessa. Ja toimivuus Suomen keleissä. Näitä vaatteita voin kyllä lämpimästi suositella, toimivuutta ja istuvuutta on oikeasti mietitty ja toimivat hyvin käyttötarkoitukseensa. Erityisenä vinkkinä tuo ajotakki! Jos olet vailla kevyttä, tuulenpitävää ja vettä hylkivää ajotakkia, joka vieläpä lisää näkyvyyttäsi liikenteessä, niin tuossa yksi hyvä vaihtoehto!

13632698_650737715083851_1793715778_o
Race Windshell -takki, suosittelen! Kuva: Tytti Tirkkonen

Bontrager-vaatteita voi ostaa Trek-jälleenmyyjiltä. Hyvä on tietää sekin, että vaatteissa on 30:n päivän ”Unlimited Bontrager Guarantee”, käytännössä siis tyytyväisyystakuu. Tämä helpottaa myös tilanteissa, joissa tuotetta ei ole liikkeessä oikeankokoisena ja se tilataan – jos se ei sovi, tuotteen voi vaihtaa.

Trek-jälleenmyyjät: http://www.trekbikes.com/fi/fi_FI/store-finder

Tulossa myös juttua kesäisempiin keleihin soveltuvista pyöräilyvaatteista 🙂

Booking.com
Tagit : Bontragermaantiepyöräilypyöräilytrekvaatteet

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.