Testit

Garmin Vivofit aktiivisuusranneke testissä

Garmin VivofitGarmin Vivofit oli pitkään odotettu uutuus testattavaksi. Nyt on takana sen verran elämää laitteen kanssa että tässä jutun ensimmäinen osa. Odotin innolla Garminia koska käytän kaikkia muitakin Garminin mittareita ja Vivofit on näin luonnollinen jatkumo sarjaan. Garminin data menee samaan Garmin Connect palveluun mikä on itselleni tärkeä ominaisuus, samoin varmasti kaikille kenellä on muitakin Garmin laitteita.

Pakkauksessa tulee mukana ranneke, vararanneke joka on myös aavistuksen lyhyempi, mukana on myös USB ANT+ stick tietokoneeseen yhdistämistä varten. Huomioitavaa on että Garminin ranneketta ei tarvitse lyhentää kuten esim Polar Loopissa vaan siitä on pituuden säätö mikä toki lisää laitteen käytettävyyttä ja helpottaa käyttöönottoa. Garminia ei tarvitse ladata vaan Vivofit käyttää paristoa. Laitteessa on 2kpl CR1632 paristoa jotka ovat itse vaihdettavissa, käyttöaikaa näille luvataan vähintään vuosi.

garmin vivofitMuutenkin käyttöönotto oli helppoa, virta päälle ja yhdistetään Garmin iPhone sovellukseen, saman pystyisi tehdä toki tietokoneellakin mutta itse käytän yhdistämiseen pelkästään Appsiä. Samalla hoituu myös Garmin Forerunner 620 ja Garmin Edge 810. Käyttöönotosta on myös lyhyt opastava video mihin löytyy linkki suoraan ohjelmasta. Mainittakoon sellainen yksityiskohta että konetta ei tarvinnut avata missään kohtaa, koko käyttöönotto onnistui mobiilisovelluksen kanssa todella näppärästi.

Hommaa nopeutti toki että tili Garmin Connect palvelussa oli valmiiksi mutta näin uuden laitteen käyttöönotto pitäisi aina mennä, ei uutta ohjelmaa, päivittämistä tai version vaihtamista vaan näppärä paria nappia painamalla tapahtuva laitteen lisääminen. Varsin Applemainen kokemus.

Ohjelmaan syötetään käyttäjän tiedot, paino, sukupuoli, aktiivisuustaso jne. Lisäksi aika jolloin yleensä menet nukkumaan, laite seuraa liikkeitä ja näin käyttäjä voi analysoida miten rauhatonta tai rauhallista uni mihinkin aikaan yöstä on.

Garmin Vivofit on täysin vesitiivis joten käyttäminen on helppoa niin ettei se unohdu missään kohtaa kotiin. Laitetta saa myös monena eri värinä, joko huomaamattoman tummat tai sitten räikeän värin. Myöskin rannekkeen vaihto onnistuu muutamassa sekunnissa joten myöhemmin voi vaihdella väriä fiiliksen mukaan. Kulkee kädessä vähän Road-ID:n tavoin.

Garmin Vivofit

Ranneke on kulkenut itselläni mukana kaikessa, duunissa, salilla ja pyöräillessä. Varsinaisen datan urheilemisesta kerää aina 620 tai 820 mutta tässä on taas se etu että saa käsityksen kaikesta muusta liikunnasta, mm. duuniin kävelemisestä. Itselläni on kevyt toimistotyö, matkaa n. 3km, jonka käyn usein auton kanssa, sikäli ironista että muutoin liikun 12-20 tuntia viikossa mutta hyötyliikunta tuntuu vaikealta joskus. Laiskuutta ja mukavuudenhalua lähinnä. Päätin nyt sitten lopettaa myös autolla turhan ajamisen jos ei ole päivän aikana työn takia autolle erikseen tarvetta. Myös tähän hyötyliikunnan keräämiseen Garmin Vivofit sopii hyvin, se kun kulkee mukaa ja laskee askeleet ja aktiivisuuden myös. Laitteessa on normitilassa ylhäällä ruudussa punainen palkki joka kasvaa sen mukaan miten pitkään olet liikkumatta. Vaikkei kesken päivänkään ole aina mahdollisuutta kävellä lounasreissua lukuun ottamatta on muistutus joskus paikallaan aktiivisellekin ihmiselle että ”jaloitteles hiukan”.

Lisäksi energiankulutuksen kanssa hyvä lisämittari sille että muistaa syödä tarpeeksi. Väitän että monelle muullekin paljon liikkuvalle on ongelma se ettei aina ehdi ja muista syödä tarpeeksi. Se kun on palautumisen kannalta ihan must juttu. Pidän itse huolta aina siitä että treenin aikana syön esimerkiksi pitkillä pyörälenkeillä ja puntin jälkeen otan palkkarin välittömästi, muutoinkin kovina +4-5 tunnin lenkkipäivinä huolehdin että otan kalorivajeen kiinni. Mutta se puoli jää usein pimentoon miten energiaa kuluu siinä kaikessa muussa. Siihen Garmin Vivofit on paikallaan koska vaikka se kertoo kulutuksen laskennallisesti on helppo hahmottaa miten paljon ihminen kuluttaa siinä kaikessa muussa liikkumisessa.

Garmin Vivofit

Vaikkapa nämä kaikki töihin kävelyt, raskaamman duuni tekijät jne. Kokonaiskuva kirkastuu ja paljon urheilevalle näistä voi löytyä se jokin juttu jopa siihen millä otetaan lisävauhtia treeniin ja tuloksiin.

Itse laitteen käyttäminen on helppoa. Garmin Vivofit kulkee kädessä eikä vaadi sen kummempaa käyttöä, ainoa varsinainen action on kun laitteen haluaa synkronoida joko iPhone appsin kanssa tai sitten tietokoneelle. Silloin painetaan laitteen ainoaa nappia niin kauan että näytölle tulee teksti ”Sync”. Loppu onkin täysin automaattista ja sovellus kerää datan talteen.

Toinen toiminto on nukkumaan mennessä, tällöin painetaan samaa nappia niin kauan että näytölle ilmestyy ”Sleep”, sitten vain unta kuulaan ja aamulla laite herätetään samasta napista päivään. Yksinkertaista, eikö vain ? Samaisesta napista myös vaihdetaan mitä näytöllä näkyy, kellonaika, kalorit, askeleet vai mikä. Näitä näkymiä voi myös appsistä lisätä tai poistaa.

Garmin Vivofit on äärimmäisen hieno uutuus. Ja nimenomaan parasta on se jos käyttäjällä on ennestään muita Garmin laitteita, näiden saumaton yhteispeli ja synkkaus samaan ohjelmaan on ehdoton etu.

Garmin Vivofit testin jatko-osa tulossa myöhemmin. Tykkää meistä Facebookissa niin tiedät kun jatko-osa on julkaistu!

Tagit : aktiivisuusrannekegarmintestivivofit

29 kommenttia

 1. Tässä mietiskelen kumpi olisi parempi, Polar vai Garmin? molemmissa näyttää olevan hyvin paljon samoja toimintoja, osaatko Sami vastata tähän?

 2. Kummassakin on puolensa. Garminin hyviä puolia on että se menee samaan Garmin connect ohjelmaan mihin voi sitten muistakin Garmin laitteista kerätä treenit talteen. Rannekkeen etu on myös se ettei Garminin ranneketta tarvitse katkaista.

 3. Kovin olen tyytyväinen omaan Vivooni ja todellakin synkkaa hienosti yhteen Forerunner 620: n kanssa Garmin connectissa.

 4. Mulle ihan uusi tuttavuus mutta innokkaasti koitan sisäistää että saisin kaiken hyödyn irti. Vaikuttaa oikein hyvältä vaikka nyt mietin että jos kalenterissa on harjoitus niin onko se vain ns.muistiinpanona siellä vai pitäisikö siitä olla kongreettista hyötyä rannekkeessa?
  Kulutus näkyy vain mutta ei kerrytä suunnitelmaan miten olen onnistunut.
  Kiitos jos voit kommentoida.

  1. Ranneke kerää kaikki liikkeet ja treenit, sitten ne synkkaavat kalenteriin josta niitä voi kuukausitasolla seurata. Tätäkö tarkoitit ?

 5. Vielä kysyisin, että voiko Vivofitin synkata Microsof systemin läppäriin, vai onko oltava Mac?

  1. Onnistuu mihin tahansa. Synkkaus toimii Bluetooth yhteyden yli puhelimeen ja koneella itse ohjelma on webbipohjainen.

 6. moro. mitenkähän tarkka tuo askel oikein on? kaupoissa käydessäni napsahti 3200 askelta ja 3,5km. ei tunnu oikealta mielestäni. 3 kauppaa kierrettiin nopeesti ja välimatkat niihinkin autolla? miten tämmöinen voi pitää paikkaansa. lisänä tuossa on myös aamutoimet kotona.

  1. Ei toi mielestäni hirveän kaukana ole oikeasta ja aika nopeasti kertyy askeleita vaikka vain kotonakin puuhastelisi.

   1. Sellainen lisäys vielä että Connect äpissä käyttäjäasetusten kautta voi tarkentaa askel tarkkuutta.

  2. Itse olen huomannut ettei vivofit ”kerää” ranteessa kaikkia askeleita, mutta taskussa pidettynä tarkka??? Jos kävelee riittävän rytmikkäästi niin reilun 5 kilometrin lenkistä kertyy vivofittiin alle 4 km, siis ranteessa eli varsin paljon jää puuttumaan!!

 7. Heinosaatko sanoa toimiiko Linux-käyttöjärjestelmässä tai samsung galaxy trend puhelimessa?

  1. Linux yhteensopivuudesta en tiedä varmaksi mutta Samsung / Android puhelimessa pitäisi toimia ilman mitään ongelmai.

 8. Joululahjaksi sain Vivofitin ja kivalta vaikuttaa. En vaan löydä sekuntikelloa tai mahdollisuutta että näyttää kellonajan sekunnin tarkkudella. Eikö tällaista löydy? Salilla käytän rannekelloa taukojen mittaamiseen, mutta olisi ollut kätevää ettei tarvisi erikseen enää kelloa.

 9. ostin vivofitin lokakuussa, sykevyön kanssa ei connect huomioinut askeleita, otin yhteyttä tukeen jossa tuntui olevan se asenne että käyttäjä ei osaa käyttää laitetta. aikani sähköpostia vaihdellessa vivofitin ongelmat connectin kanssa lisääntyi, sykkeenmittaus oli esim. tunnin lenkillä niin connect ilmoitti kestoksi 19 tuntia yms. nyt tammikuussakaan ei toiminta ole ongelmatonta,yhteenveto sivulla näkyy sykemittauksessa suoritus mutta ei askeleita. ongelmia on riittänyt.
  nukkumisen seuranta vaatii tosiaan sen että muistaa painaa sleep toiminnon päälle, että uni rekisteröityy. polar loopissa ei tarvitse muistaa painella nappeja, painelee vain nukkumaan ja uni rekisteröityy

 10. sain vivofitin lahjaksi. en nyt oikein osaa käyttää, miten saan harjoitukset lisättyä pelkän rannekkeen kautta vai tarvitsenko esim. juoksulenkkiin tai pyöräilyyn vielä jonkun erillisen laitteen?

  1. Ei muuta laitetta kuin esim puhelimen minkä kautta laitteen treenit siirretään Garmin Connect ohjelmalla Garminin nettipalveluun. Tietononeelle ranneketta ei tarvitse liittää. Puhelin riittää.

 11. Moi,

  tiedätkö, saako Vivofitin ja sykemittarin avulla tarkkailtua palautumista?

 12. Minulla on nyt pari päivää ollut Vivofit 2 ja siihen sykevyö. Mistä johtuu, että pyöräillessä matkakertymä jää johonkin 0,1 kilometriksi, vaikka ajoin yli 5 km? Sykkeetkään eivät synkronoidu Garminconnectiin lainkaan ko. matkalta.

 13. Moi!
  Näyttääkö garmin vivofit myös kuljetun matkan näytöllä (km) vai pelkästään askeleet?

 14. Hei… olen miettinyt tämän Garmin vivofit 2 ostamista…. minulla on itsellä jo Polar merkkinen sykevyö voiko sitä käyttää vai pitääkö tähän hankkia oma garmin merkkinen?

  1. Moi Marita, Garmin käyttää omaa vyötään mutta näistä on paketteja missä ne saa kätevästi samassa.

 15. Moroo… Nyt on tullu ongelma garmin vivofit ei enään syncronoi ipadille tietoja.. Rannekkeessa on kello noin 10 min myöhässä ja välissä on pimiänä vaikka liikkuupi… Ranneke ollut 2014 joulusta käytössä.. Tietääkös täällä joku mitä pitäs tehä vai vienkö suoraan takuuseen?

  1. Moi Joona. Kokeilisin poistaa Garmin Connect ohjelman ja asentamaan sen uusiksi. Se voisi nollata pariliitoksen.

 16. Ostin juuri Vivofit 2:n. Sain Garmin Connect sovelluksen toimimaan Ipadissa mutta en Samsung kännykässäni (4.2.2 Android). Ehkä paras paikka olisi pitää ranneke nilkassa sillä kaikki kädenheilautukset ovat = askel. Uniseuranta on hyvä, ei vain toimi vaikka olen asettanut nukkuma-ajan sovellukseen. Pitää laittaa sleep-päälle manuaalisesti kun alkaa nukkumaan ja poistamaan sen herättyä. Kiva leikkikalu…. kyllä tämä saa huonon omantunnon aikaiseksi kun piippausääni kuuluu kun olet ollut istumassa tai sohvalla liian kauan liikkumatta. Silloin vaan käsiheilumaan saa asetuksen taas nollille ;o)

 17. Hei!

  Minulla on ollut Garmin Vivofit elokuusta lähtien. Ihmettelin aikani, että askeleita kertyy niin vähän. Olen nyt testannut Garminia muutamia kertoja. Eli reippaalla kävelylenkillä esim. otettuani 500 askelta Garmin näyttää vaan noin 340 eli kolmanneksen vähemmän. Olen tehnyt testejä useamman kerran ja aina sama juttu. Onko kenelläkään samaa havaintoa? Ottaa päähän kun ei tiedä mikä on todellisten askelten määrä ja miten asettaisi päivätavoitteen.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.