Testit

Polar Loop aktiivisuusranneke osa 1.

polar loopBongasin Polar Loop aktiivisuusrannekkeen ihan ensimmäisen kerran jo melko kauan sitten eräällä foorumilla kun se oli esitelty. Ajatus laitteesta oli innostava. Jotain sellaista mikä on oikeasti uutta sykemittarin rinnalle.

Itseäni on aina kiinnostanut myös kaikki kulutettu energia treenin ulkopuolella ja nukkumisen määrän seuraaminen. Eli käyttäjiä löytyy joka kohderyhmästä. Kevyttä toimistotyötä tekevä ihminen näkee helposti mitä kulutta ja osaa suhteuttaa liikunnan määrää mutta yhtälailla kovaa treenaava näkee hyvin sen mitä treenin ulkopuolinen kulutus on.

Eli mikä Polar Loop on? Polar Loop on aktiivisuusranneke mikä kulkee käyttäjänsä mukana periaatteessa ihan joka paikkaan. Laite kestää uimisen, eli se on täysin vesitiivis. Näin se ei salille mennessäkään jää sinne pukukaappiin vaan se on huoleton pitää mukana. Ja itseäni erityisesti houkutti laitteen ulkonäkö. Ei paljon poikkea rannekkeista mitä myydään vaikkapa koruina. Laitteessa ei myöskään ole räikeitä valoja jatkuvasti vaan se on kivan hillitty. Musta ranneke missä kromiset koristeet. Keskellä näyttö joka on normi tilanteessa mustana.

Aloitetaan pakkauksesta, paketissa on seuraavat asiat:

-Polar Loop Ranneke
-Työkalu rannekkeen remmin lukon avaamiseen
-USB Kaapeli
-Käyttöohje
-Mittanauha

polar loop

Ranneke lyhennetään saksilla käteen sopivaksi. Mukana tulee paperimitta mikä laitetaan ranteen ympärille. Sitten mitan kohdalta näkee suoraan montako palaa rannekkeesta pitää leikata kummastakin päästä. Eli ranneketta ei lyhennetä toisesta päästä vaan molemmista jotta näyttö ja lukko pysyvät suhteessa samalla kohdalla. Laitteen asetuksista myös myöhemmin määritellään kummassa kädessä sitä pidetään mutta huomioi että ranteet ovat joillain eripaksuiset.

Sen jälkeen kun ranneke on lyhennetty ei sitä saa pitkäksi takaisin, joten malttia. Yhden pykälän säätövara siinä on kiristää joten kannattaa tehdä mittaus sillä löysemmällä asetuksella ensin. Sitten jää yksi pykälä varaa kiristää.

Sitten kun nämä mekaaniset valmistelut on tehty tarvitaan koneelle Polar Flow ohjelmisto. Löytyy näppärästi Polarin sivuilta. Asennus MacBookPro:n kanssa oli vaivatonta niin kuin asiat Applen kanssa yleensäkin.

polar loop

Tässä kohtaa kannattaa tehdä myös Flow tili, tästä tulee vähän kuin päiväkirja mihin treenit menevät aina kun laitteen synkkaa.

Sitten laite kaapelilla kiinni. Laite myös ladataan samalla kaapelilla. Näyttö kertoo latauksen tilan. Samalla kertaa kun laitteen lataa kaapelilla se synkronoi tiedot.

Mutta, hieno juttu tässä on se että laite synkkaa suoraan Polar Flow ohjelmistoon jonka saa Appstoresta iPhoneen. Laite kerää automaattisesti aina kaikki synkkaamattomat aktiviteetit. Sama onnistuu myös vaikkapa kesken työpäivän, ohjelmaan saa kerättyä vaikkapa töistä lähtiessä sen hetken liikkumiset. Halutessaan olisi sitten helppo suunnitella loppuillan aktiviteetit.

Kuvassa esim. 7.11.2013 aamusta iltaan puuhailut. Näkyy unen määrä, laskennallinen kalorikulutus ja askeleet. Kulutus määräytyy käyttäjän asettamien arvojen mukaan. Ikä, sukupuoli, paino jne. jne. Lisäksi määritellään kummassa kädessä laite on. Oikeakätiselle optimi olisi käyttää vasemmassa ja päinvastoin. Kaikki muutokset todella helppo tehdä Polar Flow ohjelmalla.

polar loopEsimerkkipäivänä on ranneke ollut koko päivän kädessä. Mutta liikunnan aikana se oli pelkästään kädessä, ei sykeanturi paikallaan. Tolloin oli 2h maastopyörälenkki ja illalla 40min kuntosali sekä kaikki hyötyliikunnat ja päivän aikana kävely. Toisin sanoen kuvan dataa varten mittari oli koko päivän mukana kaikessa mitä tein. Mutta treenien datan keräsin Polar RC3 GPS sykemittarilla.

Blogituksen osa kakkosessa tulee erikseen vielä kattava juttu siitä miten Polar Loop toimii sykeanturin kanssa. Mutta ensituntumalta laitteelle on todellakin paikkansa. Parasta on että se on pitkästä aikaa jotain aidosti uutta ja innovatiivista. Käytettävyys myöskin sekä tietokoneen että varsinkin iPhone sovelluksen kanssa on huippuluokkaa. Ja myöskin taas yksi lisäarvo sille älypuhelimelle taskussa, tässä nivoutuvat kaikki laitteet todella sulavasti yhteen, Mac/pc-iPhone ja Polar Loop.

Seuraava osa testistä muutaman päivän kuluttua. Lisää mm ohjelmistosta, sykemittauksesta sekä Flown ja Polar Personaltrainer sivun käytöstä kuntoilussa ja arjessa. Mutta yhteenvetona voi sanoa että Polar Loop on äärimmäisen kiinnostava uutuus kuntoilun rintamalla !

 

Tagit : aktiivisuusrannekelooppolarpolar loopsykemittari

13 kommenttia

  1. Moro!
    ja Kiitos hyvästä kirjoituksesta Loopista. Itse olen nyt muutaman päivän testaillut kyseistä laitetta, onhan se hauska. Paljon paremmaksi mielestäni saataisiin jos pystyisimme käyttämään esim Polar Beattia ja Polar Flow ohjelmia yhteen, niin että esim jos käyttää lenkillä Beattia ja sykesensoria löytyisi harjoitus myös oikeilla syketiedoilla myös Polar Flow järjestelmästä kilometritietoineen. Mielestäni Polar Flow nettiversiossa on hauska ominaisuun ”koe uudelleen” jossa pystyt tarkastelemaan hauskasti lenkiltäsi miten ja missä on ollut millaiset sykealueet.

  2. Hei voitko verrata laitetta Niken vastaavaan nike FuelBand SE+:ssaan. Toi Niken laite näyttää hieman laadukkaammalta, eikä tarvitse leikkiä saksilla. Polarissa on taas joitakin toiminnallisuuksia enemmän.

    1. Moi Ilmari

      Asia on työn alla. Toivottavasti saamme arvion tehtyä siitäkin.

  3. Loopin tänään hankkineena kiinnostaa milloin tämän jutun toinen osa tulee? Vakavasti harkitsen sykemittarilisän ostamista… On kyllä hauska vempain, uskomattoman älykäs!

    1. Toinen osa jutusta tulee viikonlopun aikana. Siinä tarkemmin sykemittauksesta ja ohjelmistopuolesta myös.

        1. Aikataulukiireet vähän sotki, pahoittelemme. Alkuviikosta tulee, juttu on jo valmis.

  4. polar loop aktiivisuusranneke tosi surkea laite, akku ei pidä virtaa joten käyttäminen ei onnistu ja kun yrität saada vaihtoon niin sekään ei onnistu jos et lähettele pitkiä numero sarjoja rannekkeen takaa asiakaspalveluun, numerot näkyy todella huonosti joten on arpapeliä osuuko numerot oikein, saisi edes rahat takaisin mutta taitaa sekin jäädä haaveeksi, en osta polarin tuotteita enää ikinä.

  5. polar loop:n näytössä näkyy ladattaessa replog U5 S,OLIKO OIKEIN,ja nyt nuolimerkki vasemmalle kun katson askel määriä mm.onko tietoo?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.