HarjoitteluTestit

Testissä Garmin Forerunner 735XT

Olemme kirjoittaneet sykemittareista monella eri tavalla. Niin moninkertaisen triathlonistin ranteessa kuin pyöräijijöiden jotka harrastavat omaa lajiaan kovalla tasolla. Usein testaajina unohdamme sen mitä annettavaa laitteella on käyttäjille jotka urheilevat mutta eivät ole aikaisemmin analysoineet treenejään millään laitteella. Tällä kertaa testissä Garmin Forerunner 735XT.
Garmin Forerunner 735XT
Testaajana toimii aika-ajo.com Jämi84 projektissakin mukana oleva Sebu, tässä lisää Jämi84 projektista ja Sebun kirjoittajaesittely.

Minulla oli 2 viikkoa testissä Garmin Forerunner 735XT. Tähtäimessä on kesällä ajettava Jämi84 maastopyörätapahtuma ja tätä ennen en juurikaan tosissaan ole treenannut, mitä milloinkin ja huvin vuoksi, joten myöskään urheilukelloa ei ole ranteessa ennen tätä ollut, joten tässä ensikertalaisen fiilikset kellosta.

Garmin Forerunner 735XT

Huomasin että lenkit muuttui huomattavasti mielenkiintoisemmaksi kun sai dataa siitä mitä hyötyä on ollut, että viimeiset tunnit on jaksanut hiki hatussa polkea ympäri metsiä ja mitkä oli sykealueet ja miten kauan milläkin sykealueella on treenannut. Oli myös mukava huomata, että kello mittaa sykkeen suoraan ranteesta, eikä välttämättä tarvitse erikseen sykevyötä.

Garmin Forerunner 735XT

Kellossa on Gps joka piirtää talteen reitin jonka olet kulkenut ja olikin erittäin hauskaa seurata missä oli mennyt, varsinkin kun muutaman kerran tuli eksyttyä ja aikamoista siksakkia näkyi kartalle piirtyneen 😀 Reitin voi myös tallentaa jos haluaa mennä samaa siksakkia uudelleen 🙂

Yksi mielenkiintoisista ominaisuuksista oli unitietojen seuraaminen! Eli kello siis mittaa ajan jonka nukut ja kirjaa tiedot siitä! Unitiedoista selviää minkä ajan olet nukkunut syvää unta, mikä unesta on ollut kevyttä, minkä ajan olet yöllä ollut hereillä ja paljonko olet liikkunut yöllä.

Garmin Forerunner 735XT

Laite oli melko tarkkaan sen koko kaksi viikkoa kädessäni ja sille välille sattui myös pienet illanistujaiset, vieläpä pitkähkön kaavan mukaisesti. Oli mielenkiintoinen samalla testata miten pieni humala vaikuttaa unen laatuun ja kello kertoikin että olin nukkunut kuin pieni lapsi 🙂 Liikettä oli ollut paljon vähemmän kuin muina päivinä, tosin olinkin varmaan lähempänä tajuttomuutta kuin nukkumista. Mutta toki kaikille lienee selvää että unen laatu on tärkeää. Mutta tässäkin tapauksessa sen datan saa kellosta ulos jos niitä haluaa vertailla. Vertailu voi olla myös stressaantuneena nukkumisen analysointia, Garmin Forerunner 735XT käy hyvin myös tähän.

Eikä Forerunner ei ole palkästään urheilukello, vaan myös älykello, joten kello ilmoittaa kuka soittaa ja näet siitä myös teksiviestit, whatsapp viestit ja facebook ilmoitukset / viestit vaivattomasti. Niin palaverissa kuin lenkillä, jos haluaa tsekata ranteesta kuka soittaa onnistuu se nopealla silmäyksellä. Joku voisi sanoa että lenkillä ei tarvi puhelinta mutta moni haluaa vastata jos vaikkapa lapset soittavat.

Yksi hyvä asia on kellotaulun ulkoasun muokkaus! En juurikaan pitänyt Garminin alkuperäisestä kellotaulusta, joten se meni hyvinkin nopeasti vaihtoon. Vaihtoehtoja kellotauluille on vaikka kuinka, kun menee garminin sovelluksella Garmin Connect IQ -kauppaan ja lataa sieltä mieleisen kellotaulun ilmaiseksi ja päivittää sen kelloon. Todella yksinkertaista ja hyvä ominaisuus.

Garmin Forerunner 735XT

Miinuksena tulee ainakin mieleen että läski ranne / takki painoi kellon nappuloita pyöräillessä ja siitä johtuen tuli melko paljon vahinkopainalluksia ja kello teki millon mitäkin ”itsestään”

Forerunner 735xt on tarkoitettu ensisijaisesti thriatlonisteille ja siinä onkin omaan käyttöön ehkä jopa turhan paljon ominaisuuksia joita en varmasti osannut hyödyntää, varsinkaan lyhyellä testillä. Aluksi kello tuntui hieman omituiselta käyttää, mutta melko nopeasti pääsi perille mistä löytyy mikäkin ja miten mitäkin käytetään!

Ostaisinko urheilukellon? Vastaus on helppo = Kyllä!
Olen treenannut nyt viikon ilman kelloa ja kyllä sitä kaipaa! Olen muutenkin melko analyyttinen ja pidän luvuista ja siitä että on jotain kättä pidempää, niin treenaaminen tuntuu jotenkin tylsemmältä ilman kelloa. Menee siis ehdottomasti hankintalistalle!

Garmin Forerunner 735XT pähkinänkuoressa.

  • Mittaa sykettä ranteesta – pyöräile ja juokse vapaasti
  • Antaa edistyneitä pyöräilyn, uinnin7 ja juoksun dynamiikkatietoja1, kuten maakosketuksen keston tasapaino, askeleen pituus ja pystysuhde
  • Antaa arvion maksimaalisesta hapenottokyvystä, anaerobisen kynnyksen2, kilpailuennusteen ja palautumisohjauksen
  • Yhteysominaisuudet3: esimerkiksi älykkäät ilmoitukset, automaattiset lataukset Garmin Connect™ -palveluun ja reaaliaikaisen seurannan
  • Mukauta maksuttomilla Connect IQ™ -kaupan kellotauluilla ja sovelluksilla
  • Akunkesto jopa 24 h UltraTrac-tilassa ilman rannesykemittausta, jopa 14 h käytettäessä GPS-toimintoa ja optista sykemittausta, jopa 11 pv kellotilassa, mukaan lukien aktiivisuuden seuranta, älykkäät ilmoitukset ja optinen sykemittaus.
  • Yhdistyy kaikkiin Garminin antureihin, kadenssi, syke, jne.
  • Synkronointi suoraan älypuhelimeen ja Garmin Connect- tilille.

Hyviä treenejä kellolla tai ilman!

-Sebu

Kuvat: Garmin & Sebastian Wärnström
Teksti: Sebastian Wärnström

Tagit : Garmin Forerunner 735XTsykemittaritesti

2 kommenttia

  1. Tiedoksi että laitteen saa myös lukittua, niin ei tule noita nappien tahattomia painalluksia hihalla tai nahalla.

  2. Ja tiedoksi, että rannesykemittauksella näyttää 95% väärin. Kokemusta 2 vuoden ajalta.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.