Testit

Testissä Felt Lebowske 10 sähköfatbike

Testissä Felt Lebowske 10

Tällä kertaa testissä Felt Lebowske, testasimme Felt DD30 fatbiken hetki sitten ja tämä on sille hyvä jatkumo. Aloitetaan sillä että olin itse skeptinen sähköpyörän kanssa. En osannut hahmottaa mitä sillä tehdään. Katsotaan pyörää ensin vähän videolla läpi:

Felt Lebowskea ei käytetty puntarilla mutta jos vertaan sitä Felt DD30 fatbikeen on Lebowske ehkä pari kiloa painavampi. Eli edelleen kevyempi mitä painavimmat markkinoilla olevat fatbiket. Mutta ei painoa voi tässä tapauksessa verratakkaan. Sen verran kuitenkin, että vaikka ajaa moottori ollessa täysin pois se ei tuo sellaista ylimääräistä vastusta kuin vaikkapa aikanaan pappatunturilla polkien ajaessa. Eli akun totaalihyytyminen ei pilaisi päivää.

Felt Lebowske

Millaista sitten Felt Lebowsken käyttö on? Mekaanisten osien rasvailu, ketjut ja keulan huollot ovat samat kuin normaalissakin polkupyörässä. Ainoa säännöllinen toimenpide on akun lataus. Pyörän voi ladata joko akun ollessa paikallaan tai akun voi tuoda esimerkiksi sisälle. Akkuun on oma avain jolla se irtoaa, näin se ei lähde esim kaupan pihasta vääriin käsiin. Akku on ulkoisilta mitoiltaan suurin piirtein juomapullon kokoinen, joten se ei pistä silmään kun on myös samassa paikassa. Toki ainoa miinus, että akku sulkee pois mahdollisuuden perinteiselle juomapullotelineelle, mutta juomareppu on maastossa näppärämpi muutenkin.

Felt Lebowske

Moottori itsessään on suhteellisen kompaktin kokoinen, eikä mitoiltaan vaikuta käytettävyyteen. Moottorin saisi halutessaan kolisemaan kiville, näin itse pelkäsin. Mutta ei kukaan tarkoituksella halua eturatastakaan hajottaa kiville. Eli mitenkään erikoista varomista moottorin sijoittelu ei varsinaisesti vaadi.

Felt Lebowske

Moottori on hiljainen, mutta pitää pientä suhinaa. Alla lyhyt testivideo pitkin poikin Hirvensaloa Turussa. Kameran sijoittelu vähän vie perspektiiviä, mutta videolla on paljon nousuja ja nousuissa pyörän hauskuus tulee esiin. Samoin se, että pyörä ottaa nopeasti sen 25kmh nopeuden myös pienellä polulla. Näin se liikkuminen ei ehkä tule samalla tavalla polkemisesta kuin normimaasturilla, vaan endurotyylisenä treeninä kun polkuja pitkin tykittää. Mutta vastaus kysymykseen onko tämä liikuntaa metsässä niin on todellakin. Ja vieläpä melkoisen hauskaa sellaista.

Hissitolppa on hyvä lisävaruste moneenkin polkupyörään muttaFelt Lebowskessa se palvelee hyvin, koska metsässä pystyy keskittymään moottorin vuoksi huomattavasti paljon enemmän itse ajotekniikkaan vauhdissa kuin polkemiseen. Keula on RockShox Bluto 100mm joustolla, tangosta lukittava keula siis. Joustokeula jakaa fatbikeissä mielipiteet. Itselläni ei ole ja ison osan testilenkeistä olen ajanut keula lukossa, mutta juurakossa se on näppärä, sitä en kiellä. Sen sijaan hittitolppa lähtee tilaukseen omaanikin.

Felt Lebowske

Mittari on selkeä ja kertoo kaiken oleellisen. Lisäksi erikoismaininta jarruista, SRAM Guide RSC jarrut ovat todella hyvät ja tuntuma on loistava eikä jarru tee yllättäviä liikkeitä. Tämä on tärkeä ominaisuus kun vauhtia saa aikaiseksi. SRAM antaa todella laadukkaan vaikutelman.

KenelleFelt Lebowske sitten sopii? Joku aina huutaa kurkku suorana, kun näkee sähköpyörän että toi ei ole oikea pyörä. Fatbike myynti oli aikanaan aluksi nihkeää, koska kukaan ei uskaltanut kokeilla kun luuli etukäteen, että se on raskas polkea. Sitten kun kokeilijat uskaltautuivat testaamaan olikin reaktio äärimmäisen positiivinen. Sama on tässä, sähköavusteinen ei ole missään tapauksessa aina sellainen ikääntyneen ihmisen pyörä vaan ihan uusi laji. Totesinkin videolla, että haluaisin ajaa enemmän crossia, mutta kaupungissa asuvana se on äärimmäisen hankalaa.

Felt Lebowske

Sähköpyörän kanssa ei saa samoja nopeuksia, mutta kun lenkkiä heittää metsässä pieniä polkuja niin samanlainen leveä hymy sieltä nousee kasvoille. Ja ilman meteliä, käytännössä missä vain voi ajaa. Toinen on sitten työmatka. Käyn itse pyörällä töissä ja aamuisin menen aina rauhallisesti, jotten ole hikimärkä toimistolla, töistä sitten tulen aina mutkan kautta kotiin.Felt Lebowske on tähän loistava, voit nauttia raittiista ilman ja polkea sen mukaisesti millä teholla ajat. Kotiin voi sitten mennä ilman vastusta tai vaikka metsän kautta niin kuin itse teen. Lisäksi jos tähän hankkisi hyvän kärryn voisi yhdistelmällä aidosti halutessaan korvata esim perheen kakkosauton. Kärryllä nykäisee isotkin ostokset kotiin.

Felt Lebowske

Ja jos haluaa hifistellä työmatkojen kanssa tai tehdä todella pitkiä reissuja niin vara-akun toi toki ostaa. Tässä pari poimintaa Felt Lebowsken lisävarusteiden hinnoista.

Vara-akku.

 • Powerpack 400: 700€
 • Powerpack 500: 900€

Toinen laturi.

 • Kevyempi matkalaturi 100€
 • Peruslaturi 170€

Jokatapauksesa puolueeton mielipiteeni on. Kokeilkaa Felt Lebowskea ihmeessä!

Ja pieni pieni pätkä pimeästä, lamppuleikit pimeässä olivat jo kersana jänniä, ovat edelleen.

Felt Lebowske Speksit pähkinänkuoressa:

 • Felt Fat tire Bosch e-MTB 6061 alumiinirunko
 • RockShox Bluto 100mm joustohaarukka, 15x150mm akselilla.
 • SRAM XO1 1×11 vaihteisto yhdistettynä Boschin 250W
  Performance eDrive moottoriin, 500WH akku.
 • SRAM Guide RSC hydrauliset levyjarrut
 • RockShox Reverb Stealth hissitolppa
 • Schwalbe JUMBO JIM Evolution 26 x 4″ renkaat
 • Hinta n. 5000,-
Booking.com
Tagit : Felt Lebowske

1 kommentti

 1. Lebowski on täällä pohjoisen talvessa lumien ja moottorikelkkajälkien luvatussa maassa kelissä kuin kelissä lyömätön peli. Kovalla pakkasella ei tarvitse kiiruhtaa paita märkänä kovalla sykkeellä, jotta pysyisi lämpimänä. Voi ajella pitkiä lenkkejä sopivalla pk sykkeellä ja välillä voi nostaa tehoja ajamalla vaikka ilman avustusta ja lämpö pysyy kurissa.
  Lataus kestää -20 kelissäkin varmasti niin pitkään kun haluaa ajaa. Sellaista auraamatonta tietä tai kelkkareitin jyrkännettä ei ole eteen tullut, että olisi ollut käännyttävä talkaisin.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.