HarjoitteluTestit

Polar V800 ja Polar Flow

Polar V800

Polar julkaisi tammikuussa uuden huippumittarinsa ”Polar V800”, joka on nyt tullut Suomessa myyntiin.

Polar V800 faktat:

Polar V800– Päivittäisen aktiivisuuden mittaus. Mittaa kaiken aktiivisuuden 24/7, ja kertoo todellisen palautumiseen tarvittavan ajan analysoimalla kokonaisaktiivisuutta ja harjoitustietoja sekä lepoon käytettyä aikaa.

– Integroitu GPS kertoo nopeuden, etäisyyden ja reitin.

– Sykkeen mittaus vedessä, vesitiivis 30m.

– Jokaiselle tarvittavalle lajille on täysin muokattavissa oleva profiili.

– Triathlon lajina, ja lajin vaihto saumattomasti harjoituksen aikana.

– Sisältää lukuisia kehon seurantaan ja suoritukseen liittyviä ominaisuuksia, kuten neljän viikon harjoitusnäkymä suoraan rannelaitteessa, korkeustiedoilla tarkennettu juoksuindeksi, kehon rasitus- ja ylikuormitustilaa mittaavat ortostaattinen testi ja R-R -tallennus, kompassi, reittiopastus ja lihasvoimaa mittaava hyppytesti jne.

– Polar Flow –mobiilisovellus sekä uudistettu Polar Flow –verkkopalvelu .

– Yhteensopiva Bluetooth Smart juoksu- ja pyöräilysensorien kanssa.

– Ladattava akku kestää 14 tuntia harjoittelutilassa, 50 tuntia GPS ominaisuudet säilyttävässä virransäästötilassa ja 30 päivää aktiivisuutta mittaavassa rannekellotilassa.


Omat kokemukset:

Jos lähtisin ostamaan uutta harjoitustietokonetta, niin kriteereinä olisi sykkeen mittaus vedessä, integroitu GPS, siisti ulkonäkö, muokattavissa olevat lajiprofiilit, triathlonkilpailuissa helppo lajinvaihto ja vaihtoaikojen tallentuminen. Nämä ovat ehdottomasti oltava! Lisäksi on pieniä seikkoja, mistä tulisi plussaa. Polar V800 ominaisuuksiin nämä kuuluvat, ja lisäksi mittarissa on Polar Loop –aktiivisuusrannekkeen tyylinen aktiivisuusmittaus.

Polar V800 on täysin uudella tasolla oleva harjoitustietokone, ja sen tekee juuri tuo 24/7 aktiivisuusmittaus. Toimistotyöntekijä vs sairaanhoitaja vs. postinjakaja vs. maataloustyöntekijä. Jokainen kuluttaa eri tavalla työpäivänsä aikana energiaa. Jokaisen aktiivisuus on eri luokkaa. Polar V800 ottaa myös huomioon harjoituksen ulkopuolella tapahtuvan aktiivisuuden, ja analysoi kokonaisaktiivisuutta sekä lepoajan. Suoraan kellon näytöltä näet, koska olet palautunut äskeisestä harjoituksesta tai viime päivien harjoituksista.

Palautumisen ja päivittäisen aktiivisuuden tilaa kuvaa kaksi näyttöä. Kuinka kalorit ovat jakautuneet treenaamisen, aktiivisuuden ja peruskulutuksen suhteen. Ja koska puolestaan on palautunut uuteen treeniin. Ohessa kuvat, kun on kovan treenin jälkeen erittäin rasittunut ja sitten taas aliharjoitellut lepopäivän jälkeen. Tasot ovat siis aliharjoitellut, tasapainossa, rasittunut ja erittäin rasittunut. Ensimmäistä kertaa mittari todella oli sitä mieltä, että mä joudun ottamaan rauhallisesti monta päivää. 😉

Calories today Recovery Status Recovery Status Recovery Status Recovery Status

Polar V800 on ensimmäinen sykemittari, jota voin pitää kädessä myös päivisin. Kokoa silläkin on, mutta design on hieno ja ei ole kuitenkaan ihan mahdoton möltti. Sen verran kuitenkin aktiivisuusmittaus kiinnostaa, että kädessä on ja pysyy! Öisin oon tosin kellon siirtänyt yöpöydälle ranteen sijaan, mutta oon toki yrittänyt opetella kello kädessä nukkumaankin.

GPS:n paikannus on huippunopea, jos vertaa aikaisempiin mittareihini (Garmin Forerunner 305, Garmin Forerunner 310XT, Polar RCX5, Polar RC3GPS). Jos lähden lenkille esim. iltaisin samaan aikaan, niin mittarin muistiin jää satelliitit, jotka se löytää seuraavalla kerralla nopeammin kuin uudesta lähtöpaikasta lähdettäessä. Ensimmäistä kertaa lähden lenkille kello kädessä, eikä niin, että laitan sen portaille satelliitteja etsimään sillä aikaa, kun itse laitan lenkkareita jalkaan. 😉

Triathlon lajinaPienet ominaisuudet värinästä taustavalon toimintaan ovat plussaa. Jos on kerran sytyttänyt taustavalon lenkillä mittariin, niin mittari muistaa tämän ja näyttää kilometriajat taustavalon kera. Jokaiselle lajille erikseen valittavat sykealueet ovat myös iso plussa, koska kyllähän on ihan eri uida 160 sykkeellä kuin juosta sillä sykkeellä.

Yksi triathlonistille iso juttu on triathlon omana lajina. Polar V800 Kellosta löytyy myös toisenlainen multisport-laji, jossa saa itse valita haluamansa lajit siinä kohtaa, kun lajia vaihtaa. Triathlon-lajissa ensimmäinen laji on tietenkin uinti. Kun uintiosuus on päättynyt, painetaan yhtä painiketta, kun aloitetaan pyöräily painetaan yhtä painiketta, kuten pyöräilyn lopuksi, juoksun aluksikin. Juoksun lopuksi harjoitus lopetetaan. Laji aloitetaan start-painikkeella ja lopetetaan back-painikkeella, laji vaihtuu automaattisesti eli ei ylimääräisiä valintoja ja näppäilyjä. Jokaisen lajin osuusaika sekä vaihtoajat jäävät muistiin. Loistavan yksinkertaista!!

Uima-altaassa tietoja ei saa sykettä lukuunottamatta talteen. Sen verran oon kuullut muiden mittarimerkkien käyttäjiltä näistä ominaisuuksista, ja niiden paikkaansa pitävyydestä, että jotenkin en jaksa uskoa, että kukaan valmistaja saa aikaiseksi sellaista harjoitustietokonetta, että jokaisella uintityylillä ja jokaisella erilaisella käännöksellä saisi luotettavaa dataa uintimatkasta ja nopeudesta aikaseksi. Mulla itsellä on uintiohjelma, jota yleensä uin ja ajat katon kellosta, niin tällaiset allasominaisuudet eivät itsellä tärkeimpiin asioihin kuulu.

Polar Flow -verkkopalvelu

Polarpersonaltrainer.com jää tämän kellon myötä taka-alalle ja tilalle tulee uudistettu Polar Flow -verkkopalvelu. Polar V800 harjoitukset voi siirtää bluetoothin avulla älypuhelimeen saatavan Polar Beat –sovellukseen, ja sieltä puolestaan verkkopalveluun. Tai kiinnittää usb-liitännällä harjoitustietokone tietokoneeseen, ja synkronoida treenit verkkopalveluun. Polar Flow:ssa pääset analysoimaan treenejä ja aktiivisuuttasi tarkemmalla tasolla.

Päiväkirja
Seuraajien näkemä syöte.

Polar Flow –palvelussa voit pysyä yksityisenä tai julkisena, tai hyväksyä itsellesi seuraajia, jotka näkevät treenisi. Mielestäni Polar Flow on siirtynyt vanhasta Polar Personaltrainer-palvelusta askeleen eteenpäin. Olen ollut hyvin yksinkertaisen treenikalenterin ystävä, mutta Polarin verkkopalvelun päivittyessä Flow:hun, tulen varmasti tätä käyttämään. Kunhan vaan beta-versioon saadaan muutama lisäominaisuus mukaan. 😉 Kaksi tärkeintä omaa toivettani on yksinkertainen raportti lajeista ja tunneista viikko/kuukausitasolla sekä valmentajan mahdollisuus seurata valmennettaviaan omilla tunnuksilla tarkemmin kuin mitä muut käyttäjät, eli pääsisi näkemään valmennettavan päiväkirjankin.

Flow:ssa tehdään isoimmat muutokset asetuksiin, kuten lajikohtaiset sykerajat sekä mitä tietoja haluaa kellon näytöllä näkyvän missäkin lajissa. Ja kun kellon liittää koneeseen kiinni, niin nämä muutokset synkronoituu automaattisesti Polar V800 harjoitustietokoneeseen samalla kuin harjoitukset siirtyvät verkkopalveluun. Flow:ssa tämä on siinäkin mielessä kätevää, että jos haluaa esim. juoksun profiiliin viisi eri näyttöä kaikenlaista pikkudataa näkymään, niin ne näkyy verkossa kaikki yhdellä sivulla ja ne on helppo muokata omanlaisiksi. Yhdelle näytölle saa korkeintaan neljä eri tietokenttää. Pienet muutokset voi tehdä kellossakin, mutta halutessaan myös Flow:ssa.

Vuorokauden kuormitusnäkymä, saatavilla myös kuukaudelle ja viikolle.
Vapaapäivä
Työ- ja lepopäivä

Ensimmäinen kunnon testi Polar V800 mittarille ja sen triathlon-lajille tapahtuu itselläni sunnuntaina Italian Ironman 70.3:lla. Lisäintoa tämän mittarin myötä treeniin tulee varmasti lisää! Huippuhyviä treenejä loistomittarin kera teille! 🙂

Tagit : flowharjoitustietokonepolarsykemittariv800

6 kommenttia

 1. V800 vaikuttaa todella hyvältä ja pienenä huomiona, että sitä kannattaa pitää myös nukkuessa kädessä, koska näet päivittäisessä yhteenvedossa miten olet nukkunut eli montako tuntia unta ja montako siitä on ollut levollista unta ja montako levotonta. Erittäin mielenkiintoinen tieto palautumisen suhteen.

  1. Tuota mä oon opetellu, eli pitämään kelloa ranteessa myös yöllä. Nukun käsi pään alla, niin siksi se vaatii opettelua. 😉

 2. Millainen on suorituksenaikaisen näytön fonttikoko. Tällaisellekeski-ikäiselle aiempien Polarin multisport mittarien (lähinnä rcx5) ja pyörämittarienkin näytön fontti on ollut niin pientä, että mittarien ollessa pyörätelineessä ei näkö riitä.

  1. Hei. Itse saa valita 1-4 tietoa näytölle. Eli vaikka pelkkä syke, jolloin se on isolla. Mitä enemmän tietoja, niin sitä pienemmällä ne on. Jos valitsee kolme tietoa, niin ensimmäinen vie puolet näytöstä ja kaksi muuta jakaa toisen puolen.

 3. Kauanko akun täyteen lataaminen vie aikaa?

  Voiko verkkopalveluun tehdä harjoitussuunnitelman, joka huomioisi kokonaisrasitusta? Tyylin että keskiviikkona olisi tarkoitus juosta tunnin PK lenkki, mutta koska sitä edeltävä toteutunut ja suunniteltu rasitus on niin kevyttä, niin täytyykin vetää 1.5h PK lenkki tai 45 min VK lenkki.

  Onhan tuo yhteensopiva vanhojen kadenssimittareiden kanssa?

  1. En tiedä tarkkaan kauanko, mutta ei kuitenkaan tunteja. Yleensä se on ollu latauksessa 1-2 tuntia, ja on jo täynnä. Täytyy kuluttaa akku loppuun ja testata. 🙂

   Nyt vastaan tuohon kokonaisrasitukseen ihan mutu-tuntumalla, että ei voi tehdä. En oo varma, kun en käytä verkkopalvelussa etukäteen suunniteltuja harjoituksia hyväkseni. Harjoituksia voi kyllä suunnitella ajan ja matkan mukaan, mutta että se osaisi lukea kokonaisrasitusta, niin sitä epäilen.

   Polar V800 käyttää sensoreiden kanssa bluetooth-yhteyttä, joten sensoreissa pitää se olla.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.