Harjoittelu

Löydä sisäinen apinasi – Boulderointi

Kävin viikonloppuna testaamassa boulderointia, ensimmäistä kertaa ikinä! Itse olin boulderoinnissa eli apinan leikkimisessä jokseenkin huono, mutta aikamoisia oman elämänsä pikku apinoita siellä kyllä näki. Treenipaikkana oli Pasilan Cave ja treenipuitteet, noh, ei ole mitään mihin verrata, mutta uskoisin kävijämäärästä päätellen puitteiden olevan kohdallaan. Boulderkeskuksia näyttäisi pikaisen googletuksen jälkeen olevan myös Konalassa sekä Herttoniemessä, ajattelin tässä kevään aikana testata kaikki keskukset ja jospa eksyisi jotai kuvamateriaaliakin minusta seinällä, kuin pikkuapina puussa konsanaan!

Mikäli jollekin sana boulderointi on tuntematon, se tarkoittaa kiipeilyä matalilla seinillä ilman varmistusvälineitä ja näin ollen sinne voi mennä kuka vaan, koska vaan. Caven sivuilla boulderoinnista kerrotaan näin:

Mitä boulderointi on?

 

Boulderointi on eri asioita eri ihmisille. Joillekin se on vain tapa liikkua ja urheilla.
”Tiivistettyä kiipeilyä”. Vain ne teknisimmät ja hienoimmat liikkeet. (Kiitokset Anssille kuvauksesta)

Oman kiipeilyn parantamista (tekniikka, voima, kestävyys)
Uusien kavereiden löytämistä
Kavereiden kanssa hengaamista
Jotain, jota voit harrastaa 30min tai 3h kerrallaan.
Omien fyysisten rajojen etsimistä (ja yleensä löytämistä).
Ongelmanratkaisua.
Joko yksin tai ryhmässä.
Opettaa kestämään epäonnistumista
Opettaa nauttimaan onnistumisista
Eniten kiipeilyä lyhyimmässä ajassa.
Erittäin tehokasta liikuntaa
Liikuntaa, joka ei tunnu liikunnalta!

Koska jos vertaa seinäkiipeilyyn niin ilman että saa lähestyä koko seinää täytyy käsittääkseni käydä varmistuskurssi, jotta osaat varmistaa tarvittaessa. Eli kaltaiselleni ”hetikaikkimullenyt”-tyypille on boulderointi helpompi ratkaisu! Vaikka täytyy myöntää että hermohan siellä meni koska en meinannu päästä kiipeämään ylös niitä seiniä, ote ja voimat olivat kovilla. Sen huomaa olotilasta myös nyt, koska selkä kauttaaltaan, kyljet, vatsat, kädet ja olkapäät huutaa hoosiannaa!

Mutta tykkäsin alkuturhautumisen jälkeen isosti, äärimmäisen mukavaa ajanvietettä, esimerkiksi treffeille, VINK VINK miehet! 😉 Niin ja miksei naiset myös, jos haluatte kerrankin keksiä jotain erilaista date nightiin niin viekää miehenne kiipeilemään!

Hinta oli siedettävä joka oli viikonloppuna 10e, kenkävuokra sisältyi hintaan (luultavasti ensikertalaisen tarjous?), hinnan lisäksi myös tuolla rahalla oli sama oletko siellä 30min vai 3h, eli taukoa saa ja tulee pitää kiipeilyjen välissä!

Olin jokatapauksessa äärimmäisen yllättynyt – positiivisesti, siitä miten paljon eri puolille kehoa boulderointi otti! Tämä ehdottomasti tulee pysymään omassa treeniohjelmistossa jossain määrin kuukausitasolla. Huomaa, että reenikärpänen on herännyt uniltaan koska suunnitelmissa on sisällyttää viikkoihin pari salitreeniä, 2-3h fustraa, juokseminen olisi mukavaa, sekä tietty kahvakuulan nosto ja nyt tämä boulderointi! Ainii ja tuo Yoogaia on myös aika kova juttu! Ootteko testannut jo? Itse testasin syvävenyttelyä ja ehkä jatkossa muitakin tunteja, kirjoitan siitä joku kerta reportaasin!

Kuinka moni on käynyt boulderoimassa?

– Elina

Booking.com
Tagit : harjoittelu

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.