TapahtumatUutiset

Säkylä Triathlon

Säkylä Triathlon kilpailtiin hienossa kelissä 12.7 Säkylässä. Kilpailu oli järjestyksessään ensimmäinen Säkylässä. Triathlon on lajina hienossa nosteessa ja jo siitä isot pisteet kunnille jotka näitä järjestävät. Säkylä Triathlon kilpailun järjestävät olivat Säkylän Kunta, Säkylän yritys, Säkylän Urheilijat sekä Pyhäjärven järvipelastajat.

Aika-ajo.com oli joukkueena mukana kilpailussa. Säkylä on liki Turkua mistä tähän joukkueeseen löytyi kaikki osalliset. Uinnin hoiti Tatu Mäkiaho Raision uimareista, pyöräosuuden hoiti allekirjoittanut ja juoksun tällekin sivulle arvostelija tekevä Ville Sintonen.

Joukkuekisana oli kokemus myös kaikille järjestyksessään ensimmäinen. Sikäli hyvä että tiedossa oli myös viikon päästä Joroisten Finntriathlon, tosin eri kokoonpanolla mutta silti. Itselleni sattui myös ajankohta sopivasti kropan herättelyyn, kisan ollessa ovella olin ollut juuri viikon Espanjassa tekemättä pyörätreenejä. Näin teki ihan hyvää antaa kropalle pieni potku ajatelleen taas viikon päästä olevaa kisaa.

Säkylässä matkat joukkueellemme olivat, uinti 1500m, pyörä 44km ja 10km juoksu. Pyörä oli vähän ylipitkä Olympiamatkan 40km matkasta mutta samoilla jaloilla toi meni.

Järjestelyt toimivat hienosti, parkkipaikkoja hyvin ja selkeät kisainfot.

Uimari on kokenut kilpailija altaassa mutta avovedessä oli kilpailu hänelle ensimmäinen, samoin märkäpuvulla uimisesta ei ollut kokemusta. Aika-ajo.com kiittää isosti Ursuk.fi maahantuojaa joka toimitti Aqua Spheren märkäpuvun uimarille. Puvun tarkemmat tiedot linkissä, klik klik !

Tatu kommentoi pukua seuraavasti: Kroppa pysyi lämpimänä. Liikkuvuus erinomainen. Puristus kohdillaan. Kelluttavuus todella hyvä (ei kulunut energiaa pinnalla pysymiseen) eli pystyi keskittymään olennaiseen (kauhomiseen). Puvusta saatu hyöty todella suuri.

Ja siltä näyttikin, Tatu tuli ensimmäisenä hyvällä keulalla ylös vedestä. Vaihto pyörään tapahtui pyöräalueella josta taas fillariosuus alkoi. Reitti oli n.20km pitkä kierros kahteen kertaan mikä oli siirtymineen oli yhteensä n 44km matka. Säkylässä on muitakin pyöräkisoja ja tykkään sen alueen maastoista. Tämäkään ei ollut poikkeus, nättiä tasaista pätkää joissa pari kovempaa vastatuuliosuutta. Tatun tullessa ensimmäisenä vedestä ei ollut muiden vauhdista käsitystä joten ajatus oli vain ajaa ensimmäinen kierros n 40 keskarilla ja sitten kiristellä lopussa., 40km matka on kuitenkin sen verran lyhyt että sen voi ajaa käytännössä täysillä koko ajan. Taktiikka ja varusteet toimivat hyvin ja vaihdossa juoksuun olikin hyvä keula.

Taas vaihdossa tuore mies uuden lajin kanssa matkaan. Ville aloitti juoksun ja kertoo siitä näin:

Juoksureitti oli hyvin suunniteltu, suhteellisen tasainen lenkki kierrettiin kahteen kertaan ja reittiin sisältyi myös pari nousua ja laskua. Liikenteenohjaus teiden ylityksissä oli järjestetty kiitettävästi. Myös reitti merkkaus ja ohjaus oli hoidettu niin että eksymisen pelkoa ei ollut. Kuumalla ilmalla oli erittäin hyvä että reitillä oli neljä tankkaus pistettä (lähdössä, 4, 5 ja 9km kohdilla). Tunnelma juoksussa oli hyvä. Lenkki kiersi asuinalueilla ja pihoillaan tapahtumaa seuraavat ihmiset olivat hyvin menossa mukana ja kannustivat kilpailijoita.

 

Koko kisa meni nappiin ja johdimmekin kisaa alusta loppuun asti. Samassa kisassa ratkottiin myös Meripelastusseurojen viesti SM joten ihan hyvässä seurassa saimme kilpailla. Tulokset löytyvät tästä linkistä.

Toivomme että kisa saa jatkoa ja eritoten herättelen tässä nyt harrastavia kaveriporukoita. Itse en osaa uida ja juoksu ei ole minun juttuni. Mutta triathlon kiinnostaa, näin joukkueena pääsee fiilistelemään ja tekemään sen oman lajinsa. Suosittelen ehdottomasti.

Kuvat (c) Mikko Mäkiaho

Booking.com

 

 

 

Tagit : kilpailusäkylätriathlon

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.