HarjoitteluTestit

Lake MXZ 303 talvipyöräilykengät

Olen viisi talvea pyöräillyt maastopyörällä ulkosalla, ja kenkinä on ollut kesäkengät neopreenisuojilla tai sitten tavalliset pakkaskengät. Sanomalehteä pohjallisen alle ja foliota varpaiden ympärille… Kaikenlaista on pitänyt keksiä ja siltikin on tullut varpaisiin kylmä. Tavallisilla pakkaskengillä pyöritystekniikka on tietenkin ihan hakusessa, kun kengät eivät ole polkimissa kiinni.

Vuosia olen siirtänyt talvipyöräilykenkien ostamisen seuraavalle vuodelle. Kai ne harrastuksen monet kustannukset on näkynyt tässä kohtaa säästönä. Nyt kun mulla on Laken MXZ 303 talvipyöräilykengät, niin voin sanoa säästäneeni väärässä kohtaa!

Miten päädyin Laken MXZ 303 talvikenkiin? Työkaveri teki esityön surffaillessa, ja kertoi, että Laken kengät on keskustelufoorumeilla kehutuimmat talvipyöräilykengät. Totesin itse vielä saman.

Vettähylkivä ja hengittävä nahkapintainen talviajokenkä, jossa 3M Thinsulate kärkivuoraus sekä Thermosol pohjallinen. Pohjassa ei ole samanlaista reikää kuin kesäkengässä, kun klossin vastakappale on kengän paksun pohjan välissä, ja näin ei ole ns. kylmäsiltaa ollenkaan. Kenkä on Boa-kiristyksellä, jolla saa siis tasaisen kiristyksen vaikka paksun hanskan kera. Kengillä on myös hyvä kävellä. Niissä on kumipohja, mikä tekee niistä pitävät vaikka kauppojen lattialla.

Olen ehtinyt testata Lake MXZ 303 kenkiä -2, -7, -13 asteen pakkaskeleillä, jokaisella kerralla olen ajanut 2.5-3.5 tuntia. Ja kengät ovat aivan mielettömät!! Tekee lenkistä todella paljon mieluisemman, kun varpaita ei palele. Odotan innolla huomista lenkkiä! Enää ei tarvi kikkailla mitään, kun vaan laittaa kengät jalkaan! 😉

Mua ohjeistettiin ottamaan kokoa isommat kengät kuin kesäkenkäni ovat. Mieluummin tilaa talvikengissä kuin liian naftit. Pituussuunnassa kenkä ei koskaan kuitenkaan kasva, leveyssuunnassa voi venyä. On tilaa laittaa tarvittaessa vaikka kahdet sukatkin. Mielenkiinnolla odotan, että mikä tulee olemaan tänä talvena mulle maksimipakkaslukema, että pyörälenkille ulos lähden! 😀

Nyt loppuvuodesta markkinoille tuli vielä ihan uusikin malli: Lake MXZ 400. Kuulemani mukaan paukkupakkasten kenkä!

Kiitos Lake Finland lämpöisistä varpaista!

Tagit : lake cyclinglake mxz 303talvikengättalvipyöräilytalvipyöräilykengät

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.