Harjoittelu

Kuntoilun aloittaminen Personal Trainerin kanssa. Osa 2

Kuntoilun aloittaminen Personal Trainerin kanssa

Viimeksi kerroin hieman faktoja suomalaisten arkikäyttäytymisestä kuntoilun ja liikunnan suhteenm sekä siitä miten minusta tuli Personal Trainer.

Miksi sitten palkata pt eikä etsiä itse tietoa netistä?

Suurin osa netissä olevista ohjeista on suurelle kohderyhmälle tehtyjä ja meitä on kuitenkin Suomessa yli 5 miljoonaa yksilöä. Meillä on kaikilla erilaiset taustat ja erilaiset tavoitteet. En sano, että netistä löytyvät valmisohjelmat olisivat huonoja, aivan varmasti ne toimivat jollekin. Pitää vain tietää millainen treeni palvelee sinun tavoitteitasi.

Siinä missä yksi kamppailee ylipainon kanssa voi toisella tilanne olla täysin päinvastainen. Toinen tekee istumatyötä, kun taas naapuri raskasta ruumiillista työtä. Joku haaveilee lihaksikkaasta vartalosta ja kaveri kestävyysurheilusta. Kaikki nämä tarvitsevat omanlaisensa treenin sekä ruokavalion.

Nimensä mukaisesti Personal Trainer on henkilökohtainen valmentaja.

Personal Trainer tapaa sinut kahden kesken tai jos kyseessä on pienryhmävalmennus niin pienellä ydinporukalla. Käytte yhdessä pt:n kanssa läpi tavoitteita, miksi haluat päästä tavoitteeseen ja millä aikavälillä tämä olisi hyvä toteuttaa. Voi olla, että olet saanut määräyksen lääkäriltä tai fysioterapeutilta voimistaa lihaskuntoasi. Esimerkiksi ylipainon kanssa kamppailevilla on usein myös selkä- ja polviongelmia. Nivelet alkavat pettää ja tällöin tarvitaan avuksi lihaksia.

Personal Trainerin kanssa pääset alkuun turvallisesti ja tehokkaasti.

Samoin Personal Trainer osaa katsoa kanssasi oikean aikataulun muutoksille. Usein halutaan mahdollisimman paljon muutosta mahdollisimman nopealla aikataululla, eikä se valitettavasti aina mene näin. Personal Trainerin kanssa saat kuitenkin aikaan tuloksia varmemmin ja nopeammin, koska vältyt pahimmilta kompastuskiviltä.

Personal Trainerin kanssa kuljet läpi koko sen pitkän matkan, hän seuraa mukana, on tukena vaikeina aikoina, potkii jatkamaan kun meinaat luovuttaa. Saat lähdettyä salille myös sellaisina päivinä, kun treeni ei oikein kiinnostaisi, koska joku muu odottaa sinua treenaamaan.

Pt:n on myös tarkoitus tehdä muutoksia ohjelmaasi jos hän huomaa ettei joku toimi. Aina edes kokenut pt ei saa heti alusta tehtyä sinulle sopivaa kunto-ohjelmaa tai ruokavaliota, koska kaikkien kehot voivat reagoida eri tavoin. Pt myös ohjaa sinut eteenpäin muille asiantuntijoille jos omat aseet eivät riitä. Hyvä pt osaa myöntää, että nyt ei kyvyt riitä ja sitä varten hänellä on ympärillään verkosto josta löytyy muita hyvinvointialan ammattilaisia, kuten hierojia, fysioterapeutteja, ravintovalmentajia ja mahdollisesti myös lääkäreitä. Joskus voi olla hyvä istua alas yhdessä fysioterapeutin kanssa ja suunnitella asiakkaalle sopiva treeni, jotta saadaan otettua huomioon asiakkaan tilanne.

Personal Trainerin avulla löydät helpommin tasapainon treenin ja levon välillä ja opit pikkuhiljaa myös oman hyvinvointisi asiantuntijaksi.

Kannattaa aina keskustella Personal Trainerin kanssa siitä mitä sinä haluat ja miksi haluat. Ole rehellinen ja avoin niin pääsette aloittamaan oikealla tavalla. Personal Trainerin on tarkoitus olla paikalla juuri sinua varten ja ohjelmat räätälöidään juuri sinulle.

Personal Trainingin olennaisia osia on treeniohjelman ja ruokavalion laatiminen siten, että se palvelee asiakkaan toiveita ja tavoitteita, mutta realiteetit huomioon ottaen.

Yhteiset tapaamiset tapahtuvat liikunnan merkeissä ja Personal Trainer opastaa asiakasta oikeaoppiseen harjoitteluun. Hän myös toimii motivaattorina sekä tsemppaajana vaikeina hetkinä.

Suuri elämäntapamuutos vaatii paljon aikaa, vuosi on vielä lyhyt aika. Ja jos olet lähdössä pitkälle matkalle kohti parempia elämäntapoja niin eikö olisi mukavampi tehdä se niin, että joku antaa sinulle ohjeita miten lähdet liikkeelle ja miten etenet? Edessä on joka tapauksessa matka, joka ei aina tule olemaan helppoa niin miksi rasittaa matkaa vielä sillä, että yksin yrität löytää oikeat ratkaisut tekemiseen. Helposti tulee luovutettua ensimmäisen esteen kohdalla jos sinulla ei ole ketään keneen tukeutua.

Jos olet elämäntapamuutoksen edessä tai aloittamassa muuten uutta liikuntaharrastusta, laita minulle viestiä niin katsotaan juuri sinulle oikea keino päästä tavoitteeseesi, sillä minulla on vuosien kokemus salitreenaamisesta sekä kestävyysliikunnasta.

Personal Trainer Tanja Heleä

Heleä Training

https://www. personaltrainerturku.net

-Tanja-

Tagit : personal trainer

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.