Harjoittelu

Kuntoilun aloittaminen Personal Trainerin kanssa

Kuntoilun aloittaminen Personal Trainerin kanssa

Kuntoilun aloittaminen Personal Trainerin kanssa Sohvan pohjalta kohti parempaa hyvinvointia
Oletko sinäkin kyllästynyt sohvalla makaamiseen ja ainaiseen väsymykseen? Hengästytkö lasten kanssa leikkiessä tai jo pienten kävelymatkojen aikana?

Et ole yksin siinä tilanteessa, mutta onneksi asialle on jotain tehtävissä.
Tiesitkö, että suurin osa suomalaisista työikäisistä liikkuu aivan liian vähän. 8 tunnin istumatyötä ei korvata vielä 1 tunnin päivittäisellä liikunnalla.

Kuntoilun aloittaminen

Liikkumattomuus ei aiheuta ainoastaan huonoa kestävyyskutoa vaan se myös altistaa entistä enemmän pitkäaikaissairauksille. Teknologia kehittyy ja ruumilliset ponnistelut niin työssä kuin vapaa-aikanakin vähenee. Valveillaoloaikana tapahtuva istuminen ja lepäily määritellään paikallaan oloksi. Tällöin energiankulutus on erittäin vähäistä, enintään 1,5 kertaista lepoaineenvaihduntaan verrattuna.
Vapaa-ajan istuminen on passiivisempaa kuin työpäivän aikana istuminen ja usein illalla kotona istumiseen liittyy myös napostelua. Pitkäkestoinen istuminen kuormittaa yksipuolisesti kehon tukirakenteita ja on yhteydessä niska- sekä alaselkäkipuihin.

Yleisin syy tuki- ja liikuntaelinvaivoihin on puutteellinen kehon hallinta ja sen vähäinen käyttö. Tämä johtaa osittain kehon osittaiseen alikuormitukseen ja toisaalta ylikuormitukseen. Alikuormittuneet lihakset ovat löysät ja ylikuormittuneet lihakset liian kireät. Istuttaessa osa lihaksista on koko ajan jännityksessä, kun taas osa täysin passiivisena.

Liike ei kuitenkaan yksin riitä. Liikunnasta ja venyttelystä ei yksin ole apua jos istumme 8 tuntia selkä kumarassa, leuka pitkällä ja hartiat edessä. Kireitä lihaksia tulee venyttää ja rentouttaa, kun taas velttoja lihaksia on vahvistettava lihastasapainon ja ryhdin parantamiseksi.
Miksi lähteä treenaamaan Personal Trainerin kanssa?
Jokainen voi aloittaa liikunnan ja terveellisemmät elämäntavat itsenäisesti, mutta usein käy niin, että saat käsiisi jonkin dieetin tai ohjelman, joka lupaa pudottaa painosi tai kohottaa kuntosi jo 4 viikossa. Kuulostaa hyvältä ja voi joissain tapauksissa toimiakin. Mutta. Siinä on useimmiten se mutta. Nopeasti aikaansaadut muutokset ovat valitettavasti useimmiten myös sellaisia, joiden vaikutus katoaa yhtä nopeasti. Lähdet syömään todella niukan ruokavalion mukaisesti, kiellät itseltäsi ruoasta nauttimisen. Tai lähdet tekemään rajua treeniä, joka voikin saada kroppasi pahempaan kuntoon kuin missä se alunperin oli.
Pysyvämmät tulokset saat, kun lähdet liikkeelle maltillisesti. Keho ehtii mukaan ja voi heti alusta lähtien paremmin.

Netti on pullollaan terveyden, liikunnan ja ravinnon materiaalia, mutta sitä alkaa olla jo niin paljon, että maallikon voi olla välillä vaikea hahmottaa kokonaisuutta.
Tästä syystä Personal Trainerin palkkaaminen on kohdallaan jos haluat saada tulosta aikaiseksi.
Ammattilaisen avulla voit saada aivan uuden suunnan elämäntavoillesi. Joku muu suunnittelee miten lähdetään liikkeelle ja miten edetään. Sinun ei tarvitse kuin sitoutua noudattamaan annettuja ohjeita.

Personal trainer myös katsoo, että liikeradat ja asento lihaskuntotreeniä tai kehonhuoltoa tehdessä ovat oikeat ja että treenimäärät ovat sopivat, jotta kroppa ehtii levätä. Jos niihin ei kiinnitä huomiota voi saada paljon hallaa aikaiseksi. Pahimmassa tapauksessa voi tehdä enemmän tuhoa kuin hyötyä.
Personal trainerin voit myös pyytää avuksesi jos olet harrastanut ainoastaan jotain kestävyysliikuntaa, mutta nyt olisi tarkoitus saada tehtyä myös esimerkiksi lihaskuntotreeniä. Hän osaa katsoa treenin joka tukee toista liikuntaharrastustasi.

Miten minä olen päätynyt Personal Traineriksi?

Itse olen muutama vuosi sitten lähtenyt tuolta kuuluisalta sohvan pohjalta liikkeelle. Olin aiemmin tehnyt ruumiillista työtä, mutta sen vaihduttua toimistotyöhön huomasin miten keho alkoi muuttua passiivisemmaksi. Ei oikein edes huvittanut lähteä kävelylle työpäivän jälkeen, mielummin istuin sohvalla telkkaria katsomassa.

Kuntoilun aloittaminen

Jossain vaiheessa havahduin siihen, että paino oli tippunut huomattavasti, portaiden kävely tuntui raskaalta ja lihakset oli kadonneet johonkin. Olin myös jatkuvasti väsynyt, ehkä myös hieman ärtyisä.
Työkaveri houkutteli mukaan ryhmäliikuntatunneille ja huomasi, että sehän oli kivaa. Kesän alussa ryhmäliikuntatunnit joilla olin käynyt laitettiin tauolle ja oli pakko miettiä plan b. Lähdin mieheni kanssa salille treenaamaan. Salijäsenyyteen kuului pari tapaamista pt:n kanssa, joka katsoi minulle sopivaa treeniohjelmaa ja myös ohjeisti tekemään liikkeet oikein.
Reilu vuosi tuon jälkeen ehdotin jostain ihan hullusta älynväläyksestä johtuen, että jos juostaisi seuraavana kesänä puolimaratoni. Muuten ihan ok, mutta eihän mulla ollut edes lenkkareita. Ostoksillehan siitä jouduttiin.

Seuraavana kesänä juostiin puolimaratoni, pari vuotta sen jälkeen eka maratoni, viime keväänä edessä oli ensimmäinen ultramatka poluilla.
Tuo yksi pieni hetki muutama vuosi sitten sai siis minutkin liikkeelle sieltä sohvan pohjalta ja vielä niin vahvasti, että liikunnasta sekä terveellisestä ravinnosta on tullut elämäntapa. Nautin siitä kaikesta niin paljon, kun näen tuloksia ja fiilis on korkealla. Nautin siitä jopa niin paljon, että viime syksynä päätin lähteä kouluttautumaan alalle.

Haluan olla apuna teille muille, jotka haluatte tehdä elämäntapamuutoksen. Haluan olla mukana tiellä, jolla tulee välillä vastoinkäymisiä, mutta enimmäkseen onnistumisia. Olen paikalla, kun on huono päivä, olen mukana muistuttamassa siitä miksi alunalkaen lähdit muutosta hakemaan.
Tavoitteenani on saada myös teille muille se sama fiilis, saada teidät onnistumaan siinä missä itse onnistuin muutama vuosi sitten.

Jos nyt tuli sellainen olo, että haluat tulevaisuudessa pysyä terveenä ja elinvoimaisena, ehkä myös kohottaa kuntoasi sekä näyttää hyvältä, laita ihmeessä minulle viestiä kotisivujen tai sähköpostin kautta tai soita. Kauttani saat apua liikunnan aloittamiseen tai ehkä olet jo jonkin verran treenannut, mutta ideat ovat loppuneet kesken. Lisäksi minulla on kokemusta kestävyysliikunnan ja lihaskuntotreenin yhdistämisestä.
Katsotaan miten lähdetään liikkeelle ja mihin haluat päätyä.

Personal Trainer Tanja Heleä Heleä Training
www. personaltrainerturku.net

Booking.com

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.