Uutiset

Mika Simola virittelee PM-kisoissa kuntoa tärkeään maailmancupiin

Mika Simola virittelee PM-kisoissa kuntoa tärkeään maailmancupiin

Suomen joukkue osallistuu neljän urheilijan voimin ratapyöräilyn PM-kilpailuihin, jotka käydään perjantaista sunnuntaihin Tanskan Odensessa. Suomalaisista mukana ovat aikuisista Mika Simola ja Heidi Onger sekä juniorit Oskari Kolehmainen ja Ian Hägertröm.

Mika Simola

Simolalle PM-kisat ovat oiva tilaisuus viritellä kuntoa kahden viikon päästä ajettavaan maailmancupiin Kolumbiassa. Hän leireili tammikuun alussa Odensessa pari viikkoa.

”Toivotaan, että tuosta leiristä sai riittävästi potkua myös näihin kilpailuihin. Sen suurempia tavoitteita ei ole kilpailuihin, sillä rehellisesti sanottuna kunto on vielä arvoitus. Jos muutaman hyvän suorituksen ja kovan kokonaisuuden saisi aikaiseksi, niin voisi lähteä hyvillä mielin Kolumbiaan hakemaan Suomelle kilometrin aika-ajon maapaikan kevään MM-kilpailuihin”, Simola sanoo.

Hän kehuu PM-kilpailuiden olevan mielenkiintoinen lisä itämerenalueen maiden ratapyöräilykalenteriin.

”Se antaa esimerkiksi Suomelle hyvän mahdollisuuden rakentaa järkevä ohjelma nuorille pyöräilijöille läpi talven kilpaillen ja leireillen”, Simola sanoo.

Suomen naisista matkaan lähtee Heidi Onger, jonka odotukset ovat maltilliset:

”Oma kunto on tässä vaiheessa kautta täysin arvoitus. Lähinnä toivon, etten joka matkalla tippuisi jo neutraalikerroksella”, hän sanoo hymyillen.

Junioreista Oskari Kolehmainen odottaa kisoja innolla:

”Ajan etupäässä maantietä, ja nämä ovat ensimmäiset ratakisani ulkomailla. Lähden hakemaan etupäässä kokemusta tanskalaisten ja norjalaisten kovasta kisavauhdista, josta olen jo saanut esimakua kolmesti Ruotsin U6 Cycletourilla. Taso on varmasti kova ja aion kokemuksen vuoksi ajaa mahdollisimman monta starttia”, Kolehmainen sanoo.

Booking.com

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.