HarjoitteluTestit

Lajiesittelyssä Crossfit East Turku osa 2

Lajiesittelyssä Crossfit East Turku osa 2

Nyt on menossa kolmas viikko Crossfit East Turku On-Ramp-kurssia Crossfit East Turku salilla. Tässä postauksessa käyn läpi vähän ajatuksiani ja homman sovittamista työ- ja siviilielämään. Jutun ensimmäisessä osassa kävin läpi vähän yleisellä tasolla lajia ja omia tavoitteita. Tästä juttuun, klik!

Työssäkäyvänä toki aikataulut tulevat aina ensimmäisenä vastaan. Käyn kuntosalilla joko todella myöhään tai aikaisin aamulla ihan siitä syystä, että silloin on väljempää ja mahtuu treenaamaan omaan tahtiin niillä välineillä millä haluaa. Yksi itselleni sopiva juttu Crossfitissä on ollut treeniajat, joko 19.30 tai 18.30. Treeni on ohjattu ryhmäliikunta joten tässä kohtaa ajalla ei ole väliä, kaikille on tila ja kamppeet treenata. Tämä on ajankäytön kannalta selkeä etu. Toki käyn edelleen salilla, mutta Crossfit-päivissä jää enemmän primetimea olla kotona.

Crossfit East Turku

Entä sitten millaiset on tuntemukset kropassa. Pidän itseäni suhteellisen hyväkuntoisena joskin vähän liikaa itselleen löysää antaneena loppuneen aktiiviurheilun jälkeen. Olin vähän huolissani olkapäistä ja polvista mitkä on vähän heikot paikat ja polvea on operoitukin kamppailuvammojen jäljiltä.

Silti alusta asti on oma sääntö itselleni ollut, että ei vajaita liikkeitä eikä mitään kevennyttä settiä. Näin itselleni pysyy kirkkaana sitten se mikä on kehitys jossain vaiheessa, se motivoi enemmän. Mutta omalla kohdallani kipu on ollut lähinnä treenistä kertovaa lihaskipua joka tosin alussa oli sellainen että autosta ylöspääseminen nauratti sekä itseä että varmasti muitakin. Samalla huomaan itse myös sen mitkä ovat ensimmäinen sellainen kehityskohde mihin haluan muutosta.

Case Wall Ball

Tavallaan väärät lajit tuntuvat raskailta. Omalla urheilutaustalla pitäisi jalkojen olla vahvemmat miltä ne nyt tuntuvat. Boxihypyissä kun niitä oli tarpeeksi niin alkoi tuntua että noutaja tulee. Tämä taas toisaalta jopa motivoi juurikin enemmän kun tiedän mitä tarvitsee jumpata.

Crossfit East Turku

Esimerkiksi Crossfitin Wall ball on liike missä käydään kyykyssä pitäen n. 10kg palloa käsissä ja ylösnoustessa se heitetään seinälle n. 3 metrin korkeuteen, otetaan koppia toistetaan sama takuulla tarpeeksi monta kertaa. Voisin jopa sanoa, että alkuun tuntui helvetin inhottavalta liikkeeltä, mutta samalla tajusin miten kokonaisvaltaisesti liike rasittaa kroppaa, niin jalkoja, käsiä kuin keskikroppaa. Toki ei kannata unohtaa, että tästä jos jostain kilpailun aikaan niin itseään kuin muitakin vastaan ja se taas sopii itselleni.

Mutta crossfitin wall ball on hyvä esimerkki sellaisesta liikettä, joka taatusti kehittää kunhan tekee töitä epämukavuusalueella.

Entä sitten fiilis kolmannella viikolla

On selvää että jollain aikavälillä tulokset alkavat näkyä jos säännöllisesti harjoittelee. Omalla kohdallani esimerkiksi painon nousu johtuu puhtaasti siitä että liikunta on voimaharjoittelua lukuunottamatta jäänyt suhteellisen vähälle. Nyt ainakin aineenvaihdunta on saanut potkun persuksiin ja yllätyksekseni pari kiloa painoa tippui todella nopeasti. Alku toki lienee aina nopein eikä tarkoitukseni ole laihduttaa, vaan hakea pientä uutta ryhtiä hommiin. Mutta olen silti tyytyväinen tuloksiin jo tässä vaiheessa.

Nukkuminen

Tästä aiheesta voisin jauhaa loputtomiin. Olen itse äärettömän huono nukkuja, tarvitsen vähän unta ja pärjään vähällä unella, mutta ikää kun tulee niin aamuisin huomaan, että ylöspääseminen on vaikeampaa ja tuntimäärällisesti unta voisi olla vähän lisää. Johonkin on pakko aina verrata niin jos mietin aikaa kun tein pyörätreeniä oli 6-10 tuntia viikossa, uni maistui toki aivan eri tavalla. Tässä kohtaa huomasin nopeasti eron. Jo ensimmäisen viikon lopulla nukahtaminen oli nopeampaa ja aamulla vireystila huomattavasti korkeampi.

Tämä on sellainen puoli liikunnasta, harjoittelusta ja sen hyödyistä mitä ei usein ota huomioon jos sen kanssa ei ole ongelmaa tai ei osaa tiedostaa ongelman alkulähdettä.

Herkuttelu ja alkoholi

Melkoinen väliotsikko mutta ihminen on hedonisti, itse ainakin olen. Luonnollisesti jos treenaa kovaa pitää katsoa mitä syö ja se näkyy vaikka ei katsoisikaan. Illalla tapahtuvassa kovassa harjoittelussa on aina iso merkitys sillä millainen energiavarasto koneessa on. Usein kiireessä syöty höttölounas ei välttämättä enää liikuta kroppaa sillä tahdilla mitä haluaisi. Näin myös terveellä tavalla on pakko katsoa hiukan mitä syö.

Mutta tunnustaudun samalla myös nautiskelijaksi joka ei mielellään luovu pienistä jutuista. Enkä ole luopumassakaan. En nyt tarkoita että olisi ajatus yhdistää tehokkaasti kovalla intensiteetillä tehtävä liikunta ja alkoholi mutta kun liikkuu enemmän voi luonollisesti myös nautiskella elämästä. Kuten ensimmäisessä osassa kirjoitin, on oma työni kevyt toimistotyö. Työssä on melko paljon autossa istumista ja se huipputerveellisesti syöminen on toki mahdollista mutta usein haastavaa.

Määritelin itselleni lisätavoitteen että tän puvun tarvii istua yhtä hyvin ennen kesää kuin James Bondin puvut painiottelun jälkeen, eli virheettömästi.

Crossfit East Turku

Voitaisiin tiivistää näin; Haluan nauttia siitä itsensä rääkkäämisen tunteesta ja sen jälkeisestä hyvästä olosta. Mutta myöskin ilman omantunnontuskia ottaa saunaoluen tai lasin hyvää viiniä. Toki sen verran ensimmäisen crossfit treenikerran baselinen-treenin aikaosiot jäivät kaivamaan, että kun crossfit On-Ramp kurssin viimeisellä treenikerralla kellotetaan sama uusiksi, niin ajatus on tankata ja valmistautua suoritukseen vähän kuin pyöräkisoihin aikanaan.

Nämä kaikki yhdessä ja mahdollisuus harrastaa juuri sillä tasolla mikä on itselle sopiva. Mikään taso ei ole pakollinen, mutta taas kerran kun kehitys kehittyy niin se itsessään ruokkii intoa syödä terveellisemmin ja parantaa tuloksia. Tämä on mun mielestä ainoa oikea tapa ruokkia motivaatiota, ei pakko, vaan luoda harrastus jossa voit kehittyä juuri siihen tahtiin missä itse haluat.

Laita crossfit juttusarja seurantaan. Ensi viikolla taas vähän syvemmin missä mennään ja crossfit lajista lisää syvemmin.

Booking.com
Tagit : Crossfit

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.