Testit

Esittelyssä Garmin Forerunner 920XT

Esittelyssä Garmin Forerunner 920xt. Garmin julkaisi suositun multisport-laitteen Garmin 910xt:n seuraajan. Garmin Forerunner 920xt näyttää ulkoisesti samalta kuin edeltäjänsä. Kaikki laitteessa pohjaa sen käyttöön monessa eri lajissa ja siksi käyttöliittymä ja painikkeet ovat selvästi ja simppelisti esillä.

Esittelemme laitteen ominaisuudet pintaraapaisulla mitä kaikkea on tarjolla. Kauden mittaan kerromme enemmäkin käyttäjäkokemuksia miten laite käyttäytyy kisoissa ja erilaisissa tapahtumissa, arjen käyttöä unohtamatta.

Garmin 920xtMitä uutta sitten on tarjolla:

 • Juoksun dynamiikka¹ sisältää juoksurytmin, pystysuuntaisen liikehdinnän ja maakosketuksen keston
 • Arvioi maksimaalisen hapenottokyvyn², sisältää kilpailuennusteen ja palautumisohjauksen
 • Sisältää uintimatkan ja -tahdin, vetotyypin, vetojen määrän, harjoitusten kirjauksen ja lepoajastimet
 • Älykkäät ilmoitukset³ näyttävät sähköposti- ja tekstiviestihälytykset ja muut hälytykset kellossa
 • Yhteysominaisuudet4: kuten automaattiset lataukset Garmin Connect™ -palveluun, reaaliaikainen jäljitys, jakaminen yhteisösivustoissa

Eli ominaisuudet lupaavat hyvää. Miten laite vertautuu vanhempaan malliin. Tässä poimittuna muutamia eroja:

 • Akunkesto harjoittelutilassa on uudessa 24 tuntia kun vanhassa oli maksimi 20 tuntia. Uudella Garmin 920xt laitteella voi siis pitkällä matkalla lorvia jopa 4 tuntia pidempää.
 • Älykkäät ilmoitukset (näyttää sähköposti- ja tekstiviestihälytykset sekä muut hälytykset, kun pariliitetty yhteensopivaan puhelimeen). Tämä on periaatteessa aika näppärä toiminto mikä löytyy myös Garmin Vivosmart laitteesta. Paperilla kuulosta typerältä mutta nappikuulokkeiden kanssa elävä ja puhuva näkee laitetta taskusta ottamatta kenellä on asiaa. Arvostan itse toimintoa ja kokeilun jälkeen totesin sen hyvinkin hyödylliseksi.
 • Lisäksi Garmin 920xt sisältää monta ominaisuutta aktiivisuuden seurantaan. Vähän samaan tapaan kuin juurikin vasta testaamamme Garmin Vivosmart. Laite seuraa mm. askelia, aktiivisuustasoa ja muistuttelee jos ole liian kauan paikallaan. Sikäli hyvä toiminto että laite ei jää pelkäksi sykemittariksi.

Kenelle Garmin Forerunner 920XT on sitten tarkoitettu?

Selkeästi paikkansa Garmin Forerunner 920xt löytää niin triathlon kuin duathlonväen kädestä. Lajin vaihto onnistuu lennosta sujuvasti ja laitteessa on uimiseen kattavat ominaisuudet. Jos uidessa laitetta vertaan omaan Garmin Fenix 2:seen niin iso plussa helppolukuisuudesta altaassa. Laitteen näyttö on selkeä ja silmälasikäyttäjä näkee sen hyvin ilman laseja Fenix 2:sen ollessa hiukan haastavampi musta/punaisen näytön takia.

Garmin Forerunner 920xtLiitettävyys Garmin Connect ohjelmistoon myös tuttuun tapaan. Niin kuin kaikissa Garmin laitteissa myös Garmin Forerunner 920xt yhdistyy Connect ohjelmistoon eikä laitteen purkamiseen koneelle tarvita kaapeleita. Näin laitteesta riippumatta voi tunti/laji/kehitystä seurata Garmin Connect sivustolta tai ohjelmasta. Myös datan tuonti .csv muodossa onnistuu jos on taipumusta pyöritellä Excelillä treenejä.

Jos lajikohtaisesti ynnätään mihin laite soveltuu ja mitä se kertoo. Tri-hommissa on uinti ensimmäinen koitos ja siitä saadaan ulos seuraavaa:

 • Allasuinnin tiedot (altaanvälit, matka, tahti, vetomäärä/-tahti, kalorit)
 • Vetotyypin tunnistus (esimerkiksi vapaauinti)
 • Avovesiuinnin tiedot (matka, tahti, vetomäärä/-tahti, kalorit)

Pyöräilyssä laite kertoo:

 • Kadenssin
 • Nopeuden
 • Tehon (Garmin Vertor tai vastaava ant+ tehomittarin kanssa yhteensopiva)
 • Aika/ etäisyys luonnollisesti löytyy.

Juoksussa:

 • Virtual Pacer™ (vertaa nykyistä tahtia tavoitteeseen) voit asettaa tavoitteen jonka pitämistä yllä laite seuraa
 • Juoksun dynamiikkatiedot. Toimii yhdessä HRM-Run sykevyön kanssa joka seuraa maakosketusta, sen kestoa ja juoksuliikkeen joustavuutta.
 • Luonnollisesti myös tahtia per kilometri tai mille sen sitten haluatkin asettaa.

Pähkinänkuoressa Garmin Forerunner 920x on todella monipuolinen laite joka käy toki parhaiten multisport touhuiluun mutta ihan yhtälailla harrastajalle joka harrastaa kaikkia näitä lajeja erikseen. Lisäksi ehdoton plussa laitteen aktiivisuusmittaus toiminnoista. Sykemittari kun on usein laite mitä käytetään vain urheillessa niin aktiivisuusmittaus tekee sen että laitteen käyttömahdollisuudet lisääntyvät ja ostos on vieläkin helpompi perustella.

Garmin Forerunner 920xt löytyy kahdessa eri värissä, sinivalkoisena ja punavalkoisena. Kullekin oman maun ja tyylin mukaan.

Booking.com
Tagit : forerunnergarmin

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.