Testit

Cube LTD SL 29 maastopyörä esittelyssä

cube ltd sl 29Seuraavana esittelyssä Cube LTD SL 29 2014. Esittely vähän eri kantilta tällä kertaa. Speksataan juttua vähän sille kulmalle että pyörän ostaakin enemmän maantiellä viihtyvä kuski, mitä silloin tarvitsee huomioida.

Cuben Turusa toimitti Foxcomp-turku.fi

Monella pyörän tarve on puhtaan maastoajon lisäksi lenkkipeli talven ajaksi, laite jolla ajetaan tunteja ja pitkää siivua ulkona läpi vuoden. Vaihtoehtoina tällaiseen voisi olla Cyclocros tai 29″ jäykkäperä.

Cube tarjoaa hyvän yhdistelmän laadukkaita osia. Ensimmäisenä pidän itse Cuben värimaailmasta, tumma väritys kestää ajan patinaa eikä jää heti vanhaksi väreiltään. Neutraali musta on aina muodissa, vähän kuin ajaton Open O-1.0. Ulkomuodossa onkin paljon samaa. Voimakkaasti slouppaava runko ei osu jaloille haastavassakaan maastossa.

Runkoa löytyy seuraavat koot, 15″, 17″, 19″, 21″, 23

Cube LTD SL 29 Osalista pitää sisällään seuraavaa:cube ltd sl 29

 • Keula Fox 32 Float CTD O/C 100mm
 • Takavaihtaja Shimano XT RD-M781-SGS, Shadow 10-vaihteinen
 • Etuvaihtaja Shimano SLX FD-M671
 • Vaihtajat Shimano SLX SL-M670, I-Spec, Rapidfire- Plus
 • Jarrut Shimano Deore A-M615 hydr. Discbrake (180/160mm)
 • Kampisetti Shimano XT, FC-M782, 40x30x22T, 175mm (180mm kammet isoimmassa runkokoossa)
 • Kiekot Sun Ringlé Radium MA 29, QR/QR
 • Ensiasennusrenkaat Schwalbe Rapid Rob, 2.25
 • Satula Selle Italia X1
 • Satulatolppa CUBE Performance Post, 30.9mm
 • Paino 12,3 kg

cube ltd sl 29Kelpo setti mitä voi aina sitten kiekoiltaan päivittää jos hakee nopeaa kevennystä. Mutta n.1500,- hintaluokkaan Cubessa tulee todella hyvä setti maastopyörää. Laadukasta osaa höystettynä Foxin keulalla joten pyörällä pärjää pk-lenkkeilyn lisäksi helposti vaikkapa kilpaillessakin. Loppu on sitten siellä stongan ja penkin välissä, sieltä kiinni menestys.

Moneen 29″ maasturiin verrattuna mitä olemme testanneet saa Cube LTD SL 29 erityismaininnan 720mm leveästä stongasta mikä on ainakin allekirjoittaneelle mieleen. Pitkäkätiselle todella hyvin sopiva tanko.

Cubeen saa myös helposti hyvän ajoasennon pitkiin lenkkeihin ja hiekkateitä/pikkuteitä ajetut +100km lenkitkään ei kuormita selkää ja asento on mukana. Silti polkuajon kärsimättä, Foxin keula lukittuu huomattavan jämäkäksi ja mäkiä noustessa se on kuin jäykkäkeula. Tämä pieni mutta näppärä ominaisuus erottaa laadukkaan keulan edukseen. Myöskin vaimennuksen säädöllä vaativakin maastokuski saa keulasta mieleisensä.

cube ltd sl 29Kenelle Cube LTD SL 29″ on tarkoitettu? Cubessa on maasturia aika monenlaiseen menoon. Sopii pitkään siivuun, maastoajoon ja menoon kaikentasoisille kuskeille. Loppu on sitten pitkälti kuskista kiinni mutta osat, paino tai laatu ei anna tasoitusta. Jos verrataan Cyclocrossin hankkimiseen tulee erot silloin kun halutaan ajaa pitkää lenkkiä kovempaa, sulalla kelillä +100km siivua ajettaessa cyclon ajoasennosta saa tietyn edun mutta sitten kun on lunta maassa ja halutaan metsään kuntopoluille kovaa tuulta pakoon on taas 29″ maasturi silloin parempi vaihtoehto. Myöskin ehkä liukkailla 29″ on rennomman ajoasentonsa vuoksi helpommin hallittava peli.

Mutta todella varteenotettava vaihtoehto on 29″ myös cyclonkin korvaajaksi. Kuluneella viikolla ajettiin kovatahtinen porukkalenkki missä oli osa kuskeista cyclolla ja osa 29″ maasturilla. Aika samaa tahtia noilla voi lumisella pinnalla ajaa. Eli voitaneen sanoa että valinta on loppupeleissä makuasia, kummallakin pääsee ja kummassakin on puolensa.

Booking.com
Tagit : maastopyörätesti

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.