TapahtumatUutiset

Myllyn Pyöräily 2015

Myllyn Pyöräily 2015

Myllyn Pyöräily
Mike Monroe Special Guest. Uusi albumi Blackout States 16.10!

Turkulaisen maantiepyöräilyn perinteeksi muodostunut Myllyn Pyöräily järjestettiin tänä vuonna jo neljättätoista kertaa. Ajankohta oli tänä vuonna 15.-16.8. Lauantaina ajettiin 308km:n mittainen Route 300 ja sunnuntaina oli vuorossa retkimylly (31km), Isomylly (86km) ja Jättimylly (136km). Myllynpyöräily on kaiken tasoisille harrastajille tarkoitettu tapahtuma ja kuten matkoista huomaa Myllyn Pyöräilyssä jokainen varmasti löysi itselleen sopivan matkan. Kyseessä on puhdasluontoinen harrastetapahtuma sillä tapahtumassa ei ole lainkaan ajanottoa. Myllyn Pyöräilyn järjestelyistä vastaa Turun Urheiluliiton pyöräilyjaosto.

Myllyn Pyöräily

Tänä vuonna sää jälleen helli Myllyn Pyöräilyyn osallistujia. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta, lämpötila oli reilun 20 asteen luokkaa ja tuuli hyvin leuto. Itse olin ilmoittautunut 136km:n mittaiseen Jättimyllyyn jonka startti oli kello 10. Saavuin starttipaikkana toimineen Turun Tuomiokirkon edustalle hieman yhdeksän jälkeen haistelemaan tapahtuman tuulia ja katsomaan paljonko tuttuja oli paikalle saapunut. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuikin ennätykselliset 801 polkijaa. Samana viikonloppuna järjestettiin Turussa myös Turku Triathlon joka saattoi hieman verottaa osallistujia Myllyn Pyöräilystä, upeaa että siitäkin huolimatta päästiin uuteen osallistuja ennätykseen.

Myllyn Pyöräily

Tuomiokirkkotorilla oli ennen starttia Tuomiokirkkoseurakunnasta edustaja pitämässä puhetta pyöräilijöille kirkon rappusilta. Myös rock-maailma oli paikalla edustettuna sillä kaikille turkulaisille (ja myös koko maailmalle) tuttu Michael Monroe oli puhumassa pyöräilyn ja vihreiden arvojen puolesta, sekä lähettämässä pyöräilijät liikkeelle huuliharpun ja ”Good Morning Bluesin” saattelemana. Eikä Michael tyytynyt olemaan pelkästään äänessä, vaan hän myös lähti vetämään joukkoa päät kääntävällä chopper-tyylisellä pyörällään. Alkuun Myllyn Pyöräilyn reitti lähti kirkolta Itäistä Rantakatua kohti satamaa. Myllysillalta siirryttiin toispuol jokkee ja Linnankatua pitkin jatkettiin kohti satamaa josta puolestaan käännyttiin Pansion suuntaan. Pansiontiellä Michael Monroe luovutti veto vastuun muille kuskeille ja kääntyi takaisin kohti keskustaa. Ehkä ensi vuonna näemme hänet ajamassa jonkin kokonaisen matkan Myllyn Pyöräilyssä?

Myllyn Pyöräily

Pansion jälkeen matka jatkui kohti Naantalia jossa Isomyllyn ja Jättimyllyn reitit haaraantuivat omille teilleen. Olin itse pari viikkoa aiemmin ajanut Norjassa järjestetyssä Offroadfinnmarkissa jalkani melko heikkoon kuntoon ja mietin pitkään osallistumista Myllyn Pyöräilyyn. Vielä liikkeelle lähtiessäni en ollut varma minkä matkan ajan ja lopullisen päätöksen matkasta tein vasta reittien erkaantuessa. Koska jalkani tuntuivat toimivan kohtuullisesti päätin ajaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Jättimyllyn. Alkumatkan taitoimme kaikessa rauhassa väkijoukon mukana kahden ystäväni kanssa kunnes toinen ystävistäni erkani omalle reitilleen Isollemyllylle.

Naantalin satamaan asti olimme ajaneet hyvin rauhallisella vauhdilla mutta nyt totesimme olevan aika ruveta ajamaan ja nostimme vauhti pikkuhiljaa. Naantalista Jättimyllyn reitti jatkui kohti Merimaskua ja pääsimme nauttimaan upeista saaristolaismaisemista. Merimaskussa joukkomme ohitti ainoa autoilija joka näki tarpeelliseksi hermostuneena soittaa torvea tien ”tukkeena” oleville pyöräilijöille. Merkillisesti pyöräilijä joukko voi joitain häiritä muuten täysin autiolla tiellä… Merimaskun jälkeen ajoimme ystäväni kanssa kahdestaan ja saavutimme pikku hiljaa edellämme ajavia porukoita. Välillä ajoimme suuremmissa porukoissa ja saavutimme aina edelle ajavia ryhmiä yksi kerrallaan. Merimaskun tienoilla joukkoomme liittyi myös herrasmies Nokialta joka lopulta ajoikin koko loppuvmatkan meidän kanssamme.

Myllyn Pyöräily

Merimaskusta reitti eteni Askaisten ja Mietoisten kautta Mynämäelle upeissa Varsinais-Suomalaisissa maalaismaisemissa. Nousiaisiin saavuimme osana suurta porukkaa ja muun porukan pysähtyessä tankkauspisteelle päätimme myös me täydentää energiavarastojamme syömällä järjestäjien tarjoamaa evästä. Tällä huoltopisteellä porukka hajosi ja jatkoimme matkaa yhdessä alkuperäisen ajokaverini sekä aiemmin kimppaamme liittyneen herran kanssa. Pysähtyminen tankkauspisteelle ei omalta osaltani ollut hyvä ratkaisu sillä tauon jälkeen minulle iski paha tummuminen ja ajosta ei tahtonut tulla mitään. Onnesta ajoporukkani oli hyvin valittu ja ajokaverit eivät päästäneet minua tippumaan vauhdista vaan vetivät minua perässään. Hyvässä vedossa ajaessani saimme jälleen edellemme päässeen porukan ajettua kiinni ja ajoimme myös ohi heistä. Tästä porukasta yksi herra Tampereelta liittyi vielä kolmen koplaamme ja matkamme jatkui Vahdon ja Paattisten kautta kohti Turkua. Saavuttuamme Liedon Ilmarisiin aloimme hölläämään vauhtia ja laskettelimme rauhassa Turkuun päin. Rauhallisesta tahdistamme johtuen suurempi porukka ajoi meidät vielä Orikedolla kiinni. Ja vaikka olikin kyse harrastetapahtumasta ilman ajanottoa niin viimeisille kilometreille saatiin vähän kilpa-ajon tuntua kun mutkikkaille teille Halisista läpi Ylioppilaskylän ja yliopistoalueen kohti kirkkoa lähdettiin loppukiriin.

Maaliin saavuttaessa jokaiselle osallistujalle ripustettiin mitali kaulaan onnitteluhalausten kera ja lisäksi maaliintulijat kuvattiin ja kuvat toimitetaan osallistujille myöhemmin. Onnittelujen ja kuvausten jälkeen oli aika aloittaa palautuminen siirtymällä järjestäjien tarjoamaan ruokailuun. Tarjolla oli jauhelihakeittoa, leipää ja urheilujuomaa joilla saikin mukavasti täytettyä tyhjentyneitä energiavarastoja. Toki reitilläkin olisi pystynyt täydentämään energiavarastoja sillä tankkauspisteitä reitillä oli kaikkiaan viisi (joista tosin hyödynsin vain yhden palveluja).

Myllyn Pyöräily

Tapahtumana Myllyn Pyöräily oli erittäin onnistunut. Reitti oli todella hienosti suunniteltu kulkemaan läpi kauniin saariston ja Varsinais-Suomen. Muutamat tietyöpätkät aiheuttivat hieman harmia ja varmasti useammankin rengasrikon, mutta nämä ovat asioita joille järjestäjät eivät juuri mitään voi. Myös asvaltti Nousiaisten ja Liedon välillä kaipaisi kunnostusta, mutta tämä on korkeampien tahojen kuin Myllyn Pyöräilyn järjestäjien asioita. Seikat joita viime vuonna kritisoisin Mylly Pyöräilyn järjestelyistä oli tänä vuonna korjattu: reittimerkinnät olivat kunnossa sekä tapahtuman markkinointiin mm. Facebookissa oli panostettu. Tapahtuma-alueella voitaisiin jatkossa järjestää enemmän oheistapahtumaa. Esimerkiksi perheen pienimmät voitaisiin huomioida vaikkapa kirkkopuistossa ja kirkon ympäristössä järjestettävällä ajotapahtumalla. Huhujen mukaan Retkimyllyn tankkauspisteillä oli ollut ongelmia, joten tällaiset seikat kun vielä korjataan niin loistavaa. Hyvääkin voi aina parantaa ja tekemällä pieniä korjauksia ja fiilauksia järjestelyihin niin ensi vuonna osallistujamäärä saadaan tuhannen paremmalle puolelle.

Myllyn Pyöräily

Kiitokset Turun Urheiluliitolle erittäin mukavasta ja hyvin järjestetystä ajotapahtumasta. Kiitokset kaikille Myllyn Pyöräilyn talkoolaisille sillä ilman teitä ei tällaisia tapahtumia pystyttäisi järjestämään. Kiitokset myös Michael Monroelle että saimme lähteä liikkeelle maailmanluokan tähden saattelemana. Kiitos myös kaikille Myllyn Pyöräilyssä mukana olleille polkijoille, teitä varten ja teidän ansiosta näitä tapahtumia järjestetään. Ja suurkiitos ajokavereilleni Mariosille, Ristolle, Jarille Nokialta, sekä herralle Tampereelta jonka nimi jäi unholaan, ilman teitä matkasta olisi tullut huomattavasti raskaampi. Ensi vuonna tavataan jälleen Myllyn Pyöräilyssä!

Tagit : Mike MonroeMyllyn Pyöräily 2015pyöräilyVIlle Sintonen

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.