TapahtumatUutiset

IRONMAN 70.3 Lahti

Suomeen rantautuu viimeinkin IRONMAN-kilpailu. Kisapaikaksi on varmistunut Lahti joka on Suomen sisällä järkevän matkan päällä jokaiselle. Juttelimme Antti Hagqvistin kanssa projektista, mitä se pitää sisällään ja miten se Suomeen rantautui.
ironman
No niin Antti, millainen projekti oli saada ironman kisa suomeen?
IRONMANin Suomeen saaminen lähti liikkeelle IRONMAN-organisaatiosta, sieltä tuli yhteydenotto meidän suuntaan. Kysyivät ollaanko kiinnostuneita keskustelemaan IRONMAN-tapahtumista Suomessa. Halusivat tulla Suomeen, jos Finntriathlon organisaatio on kiinnostunut ottamaan vastuun sen järjestämisestä Suomessa.
Koska idea tähän lähti?
Ensimmäinen yhteydenotto IRONMANin suunnalta tuli kevättalvella 2016, jonka jälkeen aika nopeasti puhelin palaverin jälkeen päätös siitä, että lähdetään keskustelemaan asiasta. Ensimmäisen kerran tavattiin IRONMANin EMEA -alueesta vastaava henkilö syyskuussa 2016 ja tapaamisessa syntyi molemmin puolin hyvä tunne siitä, että asiaa lähdetään viedään yhdessä eteenpäin. Meille oli tärkeää IRONMANin halu saada tapahtuma Suomeen. Marraskuussa seuraavalla käynnillä keskustelimme potentiaalisten isäntäkaupunkien edustajien kanssa ja oli selvää heti, että Lahdesta löytyi tahtotila saada tapahtuma sinne. Talven aikana tehtiin paljon töitä (sopimuksia, selvityksiä ja rahoitusta) ennen kun kaikki asiat olivat sillä tolalla, että sopimukset voitiin allekirjoittaa ja asia virallisesti julkistaa toukokuun lopussa. 
ironman
Millaiset odotukset teillä on kisasta, nähdäänkö maailman kärki viivalla?
Tapahtuman suhteen odotukset ovat korkealla, koska IRONMANin saapumista Suomeen on odotettu pitkään. Edellisen kerran asiasta keskusteltiin vakavasti vuonna 2009, silloin omistaja oli eri taho ja silloin prosessi kaatui ihan kalkkiviivoilla. Ihmisiltä saatujen kommenttien ja palautteiden perusteella tämä IRONMAN 70.3 Finland tapahtuma on koko Suomen hienon triathlon-yhteisön yhteinen juttu, se on kaikkein hienointa tässä. Me uskotaan siihen että Lahden tapahtuma vie suomalaista triathlonia monella tapaa eteenpäin. Toivottavasti se auttaa entisestään tekemään triathlonista varteenotettavan kestävyyslajin myös nuorille lahjakkaille urheilijoille. Toki triathlonin asemaa aikuisten liikuttajana ei tulla missään nimessä unohtamaan, mutta laajuutta kaikilla sektoreilla tarvitaan.
ironman
Tapahtumassa on ammattilaisten sarjat, joten kyllä tapahtumaan odotetaan kansainvälisiä huippuja mukaan. Hienointa olisi kuitenkin se että kaikki Suomen parhaat olisivat ottamassa kotimaassa mittaa toisistaan sekä ulkomaalaisista huipuista. 
ironman
Paljonko organisaationne työllistää?
Tällä hetkellä Finntriathlon-organisaatio työllistää 2,5 henkiloä ympärivuotisesti sekä muutamia, joko osa-aikaisesti tai kesäkaudella. Tapahtuman aikaan (Lahdessa) on varmasti noin 500-600 ihmistä tekemässä töitä onnistuneen tapahtuman eteen. 
IRONMAN 70.3 Lahti pähkinänkuoressa:

IRONMAN 70.3 Lahti Finland -kilpailu järjestetään 30.6.2018 

Wanda Sports Holdings -yhtiö IRONMAN ilmoitti tänään, että se järjestää ensi vuonna ensimmäistä kertaa tapahtuman Suomessa. IRONMAN® 70.3® Lahti Finland -triathlon järjestetään 30.6.2018.

IRONMAN 70.3 Lahti Finland esittelee uudenlaisen urheilukokemuksen, jossa lähtöaika on myöhään iltapäivällä. Tämän ansiosta kilpailijat pääsevät päättämään kisan keskiyöllä, myöhään laskevan auringon valossa.

ironman

Uusi kisa järjestetään Lahdessa, joka sijaitsee noin 100 kilometriä Helsingistä koilliseen. Lahdessa on noin 120 000 asukasta, joten se on Suomen kahdeksanneksi suurin kaupunki, ja Lahti on yksi maan nopeimmin kasvavia kasvukeskuksia.

”Lahdella on kansainvälinen maine talviurheilukaupunkina”, kertoo Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta. ”Olemme iloisia saadessamme isännöidä IRONMAN 70.3 Lahti Finland -triathlonia, jonka yhteydessä voimme esitellä kaupunkimme ympäri vuoden käytettävissä olevia urheilu- ja kuntoilumahdollisuuksia. Lahdessa on erinomainen miljöö kansainvälisille kisoille, ja meillä on paljon kokemusta haluttujen yleisötapahtumien järjestämisestä. Ympäristötietoisena kaupunkina tunnetussa Lahdessa voidaan järjestää IRONMAN 70.3 Lahti Finland -tapahtuma kestävän kehityksen periaatteita noudattaen kauniissa luontoympäristössä kaupungin keskustassa.”

ironman

”Lahdella on pitkä ja komea urheiluhistoria, ja kaupunki on tuottanut lukemattomia maailmanluokan urheilijoita”, kommentoi Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueen IRONMANin toimitusjohtaja Hans-Peter Zurbruegg. ”Tässä hengessä loimme tämän kilpailun kaupungin ja sen kaupunginvaltuuston tuella. Ne ovat tehneet tähän mennessä aivan uskomatonta työtä. Odotamme kovasti tulevaa kumppanuutta. Me olemme kaikki IRONMANilla innoissamme päästessämme tuomaan kisan Lahteen ja Suomeen.”

Urheilijat aloittavat kilpailun uimalla yhden 1,9 kilometrin pituisen kierroksen Vesijärvessä lähellä kaupungin keskustaa. Sitä seuraa 90 kilometrin pyöräreitti, joka johdattaa kilpailijat halki kauniin pohjoismaisen maiseman: on kumpuilevia kukkuloita, metsiä, kyliä ja seuraillaan rantaa pitkin järviä, jotka ovat olleet antamassa Suomelle lempinimen Tuhansien järvien maa. Matkalla urheilijat ohittavat paikallisia maamerkkejä, kuten Hollolan keskiaikaisen kirkon, ja pyöräilevät idyllisten suomalaiskylien läpi. Lopuksi kisaajat siirtyvät juoksuosuudelle. Tasamaalle sijoittuvaa rataa juostaan kaksi kierrosta. Noin puolivälissä juoksurataa kilpailijat ohittavat mäkihyppykeskuksen ja jatkavat järven myötäisesti kohti Jalkarantaa, kunnes saapuvat viimein maaliviivalle Vesijärvelle.

”Me olemme Finntriathlonilla iloisia saadessamme toivottaa urheilijat kaikkialta maailmasta tervetulleiksi Lahteen ja Suomeen”, lisää Finntriathlonin Tiina Boman. ”Triathlon on kasvattanut suosiotaan valtavasti Suomessa, ja odotamme innokkaina, että saamme tarjota osallistujille ainutkertaisen kilpailukokemuksen keskiyön auringon valossa.”

IRONMAN 70.3 Lahti Finland tarjoaa 50 ikäryhmäkilpailijoille tarkoitettua kilpailupaikkaa vuoden 2018 IRONMAN 70.3 ‑maailmanmestaruuskisoihin, jotka pidetään Etelä-Afrikassa Nelson Mandela Bayn alueella, Port Elizabethin kaupungissa.

ironman

Yleinen ilmoittautuminen IRONMAN 70.3 Lahti Finland ‑kilpailuun alkaa maanantaina 19.6.2017 kello 14.00 paikallista aikaa osoitteessa www.ironman.com/finland70.3.
Kilpailijat voivat lähettää kysymyksiä osoitteeseen finland70.3@ironman.com

Lisätietoja IRONMAN-brändistä ja tapahtumista eri puolilla maailmaa saat osoitteesta www.ironman.com.
Median edustajien tiedustelut voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen stefan.jaeger@ironman.com.

 

Tietoja IRONMANista

Wanda Sports Holdings -yhtiö IRONMAN tuottaa maailmanlaajuisesti erilaisia tapahtumia, joita ovat IRONMAN®-triathlonsarja, IRONMAN® 70.3® ‑triathlonsarja, 5150™-triathlonsarja, Iron Girl®, IRONKIDS®, kuusi yhdeksästä International Triathlon Union World Triathlon Series ‑sarjan kilpailusta, katupyöräilytapahtumia, kuten UCI Velothon Majors ‑sarja, maastopyöräilykilpailuja, Premier-maratoneja ja muita eri urheilulajeja yhdisteleviä kilpailuja. IRONMAN-tapahtumat sekä kaikki muut Wanda Sports Holdingsin tapahtumat tarjoavat vuosittain kestävyysurheilua yli 680 000 osallistujalle yhtiön laajan tarjonnan kautta. Ikoninen IRONMAN®-tapahtumasarja on maailman suurin osallistujaurheiluohjelma. IRONMAN®-brändi syntyi vuonna 1978. Tämän jälkeen urheilijat ovat kerta toisensa jälkeen todistaneet ylittäessään maaliviivan maailman kovimmissa kestävyyskisoissa, että KAIKKI ON MAHDOLLISTA – ANYTHING IS POSSIBLE®. Aluksi IRONMAN oli vain yksi kilpailu, mutta se on kasvanut maailmanlaajuiseksi ilmiöksi yli 260 tapahtumalla 44 maassa. Lisätietoja saat osoitteesta www.ironman.com.

ironman

Tietoja Wanda Sports Holdings ‑yhtiöstä

Wanda Sports Holdings on maailman johtava urheiluliiketoimintayksikkö, joka perustettiin hyödyntämään maailmanlaajuisesti urheilualan mahdollisuuksia sekä antamaan panoksensa urheilulajien kansainväliseen menestykseen. Tämä tapahtuu seuraavalla kolmella päätoiminta-alueella: 1) yleisölajit (media- ja markkinointiliiketoiminta), 2) osallistujalajit (aktiivisen elämäntyylin liiketoiminta) ja 3) palvelut (digitaalinen, tuotanto- ja palveluliiketoiminta). Wanda Sports Holdingsissa yhdistyvät kansainvälisen urheilun markkinointiyhtiö Infront Sports & Media, tunnettu IRONMAN-kestävyysurheilubrändi sekä Wanda Sports China.
Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Kantonissa.

Kuvat (c) Teemu Ojapalo

Booking.com
Tagit : Ironmantriathlon

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.