Ravinto

Kolapähkinä sopii moneen!

Sain kauan kauan sitten Feelvividin ihastuttavia tuotteita testiin, niiden käyttö on jäänyt hävettävän huonolle asteelle. Kunnes muistin taas pussukoiden olemassaolon ja aloin pohtimaan käyttökohteita. Niitähän alkoikin löytymään moneen junaan, mutta ensin hieman kertausta kolapähkinästä, muistaakseni täältä siitä saakin jo sanasen lukea!

Kolapähkinä eli gurupähkinä, kuinka hauska nimi, on Afrikan keski-ja läntiosissa luontaisesti kasvava kolapuu, jossa siis noita kolapähkinöitä. Nehän ovat suhteellisen kofeiinipitoisia koska sisältävät keskimäärin 2,8% kofeiinia joka on enemmän kuin kahvipavuissa! Google kertoo kolapähkinästä myös sen verran, että ennesvanhaan kun kaikki oli hyvin ja paremmin, kolapähkinää on käytetty useiden kolajuomien maustamiseen. Nykyään kuitenkaan coca cola ei esimerkiksi ole maustettu kolapähkinällä. Afrikassa näiden pähkinöiden pureskelu on ollut verrattavissa sosiaaliseen tapahtumaan siinä missä teen-ja kahvinjuonti, myös uskonnollisissa menoissa niillä on ollut roolinsa. Aikamoisia ihmepähkinöitä siis! Niitä pureskellessa on sosiaalisen seurustelun paineet heitetty nurkkaan ja samalla on raikastunut suu sekä ajatus selkiintynyt kofeiinin ja teobromiinin ansiosta.

Kolapähkinä
Kuva lainattu FeelVividin sivuilta

Kaiken jo yllämainitun hyvän lisäksi kolapähkinää voidaan käyttää fyysisen suorituskyvyn lisäämiseen, stimuloimaan sydämen toimintaa, helpottamaan astmaa sekä yskää. Mutta mihinkäs minä olen tuota maan mainiolta kuulostavaa pähkinää käyttänytkään? Harmikseni käytössäni ei ole ollut kokonaisia pähkinöitä, että voisin kavereiden kanssa natustella niitä kahvin sijaan, pitänee lähteä seuraavan kerran reissuun Afrikkaan kolapähkinöitä hakemaan, kuka sponssaisi?

Mutta tähän hätään tuo Feelvividin uuttojauhe on pelannut mainiosti. Olen lisännyt sitä smoothieisiin, teehen sekä aamupuuroon näin muummoassa, myös ennen treeniä pelaa oikein hyvin. Kahviin en ole uskaltanut sitä vielä lisätä koska todennäköisesti sen jälkeen kiipeäisin seinille, kun yhdistettäisiin kahvin kofeiinipitoisuus ja kolapähkinä-uutejauhe!

Kukaan tuskin tarvitsee kaurapuuroon tekemiseen oikeasti reseptiä, mutta jaanpa silti!

Kolapähkinä-cafe latte kaurapuuro

  • 1dl Axa luomukaurahiutaleita
  • 2,5dl vettä (suodatettua)
  • vajaa dl Sportsnutritionin wheytä (makuna cafe latte)
  • 1tl Feelvivid kolapähkinä-uutejauhetta
  • marjoja

Lisää kaurahiutaleet kattilaan, jossa vettä. Lämmitä kiehuvaksi, keitä 3-4min. Lautasella jolloin sekaan heitetään vajaa dl Sportsnutritionin wheyta, itsellä makuna cafe latte, sekä 1tl kolapähkinä-uutejauhetta. Sekoitus ja päälle vapaavalintaisesti marjoja!

Kolapähkinä-suklaa rooibos tee soijamaidolla

  • suklaa-kookos rooibosteetä annosmitallinen
  • 3dl GoGreen soijamaitoa
  • 1tl Feelvividin kolapähkinä-uuttojauhetta
  • 1dl vettä

Kiehauta vesi kiehuvaksi, lämmitä soijamaito höyryäväksi. Hauduta kolapähkinä-jauhe sekä tee n.10min vedessä. Lisää perään lämmitetty soijamaitoa. Mikäli haluat hifistellä, vaahdota maito. Käperry sohvan nurkkaan ja nautiskele, kolapähkinä piristää sen verran että tuon kolapähkinämäisen hetken jälkeen kelpaa lähteä vaikka treenaamaan 😉

ps. Tämä teejuoma menee hienosti alas mitään maidon tapaista ja miksei toimisi ihan minkä vaan teen kanssa. Niitä kun on joka lähtöön, esimerkiksi Ruohonjuuressa.

Onko kukaan muu tutustunut kolapähkinään? Minkälaisia käyttökohteita olet löytänyt?

– Elina

Booking.com
Tagit : feel vividgo greenkokeilukeittiökolapähkinämaidotonreseptiruohonjuurituotetestaus

1 kommentti

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.