LihashuoltoTestit

Esittelyssä Foamroller

Minäkin, kuten varmaan moni muukin on hankkinut itselleen kehonhuoltovälineeksi tuollaisen foamrolleriksi kutsutun pötkylän, joita löytyy monista kaupoista ja monia erilaisia. Eri pituisia, eri paksuisia. Itsekin siis joskus aikoinaan sellaisen hankin, halvimman mahdollisen vaahtomuovisen rullan, jonka kaupasta löysin.  Ohjeita rullailuun etsin netistä. Jonkin aikaa jaksoin sitä käyttää ahkerasti, sen jälkeen se on lojunut enimmäkseen nurkassa. Mielestäni se ei tuntunut missään muuten kuin joissain kohti kroppaa. En siis kokenut saavani siitä tarvittavaa hyötyä. Kuitenkin lihashuolto on tärkeä osa oman kropan huoltoa, jota pitäisi pyrkiä säännöllisesti tekemään.  Se on helppo sivuuttaa, mutta olisi myös helppo toteuttaa esimerkiksi televisiota katsoessa.

Mikä tuo foamroller siis on? Loistava kehonhuoltoväline, jonka käyttö sopii kaikille. Kuten tuotteen sivustolla kerrotaan

FOAMROLLER – EHKÄ MAAILMAN PARAS ITSEHOITOVÄLINE

Fysioterapeuttien ja ammattiurheilijoiden suosittelema

 • Foamrollerilla avaat tehokkaasti lihaksia, sidekudosta ja triggerpisteitä
 • Voit vähentää ja ennaltaehkäistä kehon kiputiloja ja parantaa elastisuutta
 • Pystyt palautumaan huomattavasti nopeammin ja saada reilusti paremman verenkierron ja liikkuvuuden

Foamroller sopii

 • Istumatyöntekijöille
 • Kuntoilijoille ja urheilijoille
 • Kehonhuollosta kiinnostuneille

Foamroller perustuu myofascian eli sidekudoksen hierontaa ja dynaamiseen liikuttamiseen. Tämä pehmittää elimistön pehmytkudoksia, parantaa verenkiertoa, aineenvaihduntaa sekä mekaanisen, sähköisen ja kemiallisen viestinnän liikettä kehossa.

Voit laukaista ja avata kireitä lihaksia, sidekudosta ja kalvoja ja nauttia kevyemmästä olosta. Irtonaisilla lihaksilla pystyt myös tehokkaampiin liikuntasuorituksiin, vähennät loukkaantumisriskiä, parannat liikkuvuuttasi ja palaudut nopeammin.

Sain siis nyt testiin kaksi erilaista rullaa. Ja heti kokeiltuani sain todeta, että ovat aivan toista luokkaa kuin oma halpisversioni.  Itse koen ainakin, ettei venyttely ole riittävää huoltoa minun kropalle ja hierojalla käynti on kallista. Tästäkö siis apu lihasten jumitukseen? Testataanpa siis.

Toinen testirullani oli Rumble Roller, josta tekniset tiedot tässä

Screen Shot 2015-07-11 at 12.08.26RUMBLEROLLER

 • Mitat: 30cm x 12,5cm
 • Pituus: 30cm
 • Halkaisija: 12,5cm

Materiaali: Sisällä High Density EVA -foam, päällä PVC. Pienikokoinen RumbleRoller on erittäin tehokas ja erittäin kevyt ja kätevä kantaa mukana. Nystyrät venyttävät kudoksia (lihasta ja fasciaa) ja niillä saa kohdistettua vaikutuksen erittäin tehokkaasti.

Ensi tuntuma oli aika huima, alkuun tuntui, etten tuota kärsi edes käyttää. Erehdyin kuitenkin. Yläselkää rullattuani tuli tunne, että veri alkaa kiertää paremmin päässäkin.  Ja varmasti olikin ihan totta, koska itse olen varsinkin tällainen yläkropalla jumittaja.  Rulla tuntui mukavasti hierovan lihaksia.

Toinen rullista on Proroller

Screen Shot 2015-07-11 at 12.09.38PROROLLER™-NAHKARULLA

 • Mitat: 39cm x 11cm
 • Pituus: 39cm
 • Halkaisija: 11cmMateriaali: Sisällä kova muoviputki, joka ei painu kasaan milliäkään. Putken päällä 3mm pehmuste, joka myötäilee kehoasi. Pinnalla keinonahkapäällyste, joka kestää käyttöä, on hygieeninen ja helppo puhdistaa.

Kropallehan tuo rulla on ”hellävaraisempi” ja sillä pystyin käsittelemään niitä paikkoja joita en alkuun kärsinyt Rumblerollerilla rullailla. Kropasta löytyykin superkipeitä paikkoja, kuten esimerkiksi ulkoreidet. Luulen, että jatkossa käytän kyllä noita molempia. Tuotteita jonkin aikaa testattuani huomasin rullailun positiivisen vaikutuksen lihaksissa. Rullailuun löytyy myös pilatesrulla ja hierontarulla (Gridroller), joka on pehmeämpi kuin nämä testaamani rullat.

Ohjeita rullailuun on internet tulvillaan, mutta onhan saatavilla myös koulutusta, vaikka tästä klikkaamalla. Ja ohjeita vaikkapa dvd:n muodossa tästä. Nyt kaikki siis rullailemaan! Foamroller on hieno ja näppärä lisä kehonhuoltamiseen eikä se vie kotona tilaa käytännössä ollenkaan.

Rullat toimitti testiin www.foamroller.fi

Tagit : foamrollertestivenyttely

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.