Testit

Zemgear jalkineet

Mulla on nyt pari kuukautta ollut käytössä tänä vuonna Suomeen rantautuneet Zem O2 paljasjalkatossut. Zem on lyhenne sanoista Zone of Endless Motion. Testaamassani mallissa isovarvas on erikseen, ja loput varpaat yhdessä samassa tilassa. Split toesta puhutaan tuolloin. Ja kun ei ole erillistä isovarpaan tilaa, niin silloin Zemgearilla puhutaan round toe –vaihtoehdosta.

Ensimmäiset Zemgear tuotteet on kehitetty Floridassa Beach Volley joukkueille suojaamaan jalkoja menettämättä hyvää kosketusta hiekkaan.

ZemgearZemit tulivat pienessä pahvilaatikossa ja yhtä minimaaliset ovat myös itse tossut. Ympäristöä on ajateltu niin valmistuksessa kuin pakkauksessakin. Nimittäin tossujen valmistukseen on käytetty kierrätysmateriaaleja. Zemgear mainitsee myös, että eläimiä ei ole vahingoitettu kenkien kehityksessä eikä valmistuksessa.

Tossun materiaali venyy neljään eri suuntaan, joten se on joustava ja pehmeä kenkä ohuella ja pitävällä kumipohjalla. Tosin mun mielestä kenkä on vähän hassu sana tälle, joten ennemmin puhun tossuista. Mun mielestä ne kuvaavat paremmin kyseistä jalkinetta. 🙂

Zemgear Ensimmäisen kerran, kun Zemgear tossut jalkaani sain, niin aattelin, etteivät ne pitkään voi pysyä jalassa tossun mataluuden takia. Mutta toisin kävi. Oon juossut matolla (huono tekniikka estää toistaiseksi ulkona pitemmät juoksut paljasjalkatossuilla), käynyt kuntosalilla, crossfit-treeneissä, siivonnut, tehnyt puutarhatöitä ja tossut pysyy jalassa. Raidat sivuilla pitävät ne hyvin paikoillaan, eikä kantapääkään laske, vaikka alkuun sellainen tunne olikin. Ainoastaan salilla soutulaitteessa sain kantapään näkyviin, kun aikansa jalka hinkkasi telineen reunaan. Se onkin ainut tilanne.Zemgear

Zemgearin lause ”Less shoe more you” on osuva. Ne tuntuvat niin luonnollisilta ja mukavilta jalassa. Toistaiseksi en oo onnistunu saamaan yhtäkään hiertymää tai rakkoa, vaikka pitkiäkin aikoja oon tossuja pitäny. Zemgear tossut on helppo pestä, joka tietenkin on tärkeää, kun niiden kanssa ei sukkia käytetä. Kovasti kiinnostais testata kuinka pitkään kestävät, jos juoksee ulkona. Tosin malli kannattaisi valita sitten tarkemmin. Vaikka O2 on suunniteltu sekä sisä- että ulkokäyttöön, niin Terraa suositellaan enemmän juoksuun. Sisäkäytössä nämä ovatkin ehdottomasti uudet lempparini.

Zemit antoi testiin Onnisport. Verkkokaupasta löytyy uudempia malleja kuin tämä Zemgear O2, kannattaa luurata!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Booking.com
Tagit : paljasjalkakengätpaljasjalkatossutzemzemgear

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.