Kirjoittajat

Kirjoittajaesittely: Tanja Heleä

Moikka! Olen Tanja, 40-vuotias raisiolainen ja perheeseeni kuuluu kolme lasta, mies ja pieni, itsepäinen terrieripoika.

Hurahdin kuntoiluun pari-kolme vuotta sitten, kun minut ohjattiin sen pariin melkein väkisin. En koskaan aiemmin ollut harrastanut minkäänlaista liikuntaa, jos ei ala-asteella parin vuoden ajan ratsastamassa käyntiä lasketa mukaan.

Tanja HeleäAlunperin aloitin kuntoilun siitä syystä, että liikkumattomuus alkoi näkyä olemuksessa. Olen aina ollut pienikokoinen ja hoikka, mutta viisi vuotta sitten vaaka alkoi näyttää aika paljon liian vähän kiloja. Enää ei meinannut jaksaa kävellä portaissakaan hengästymättä, kun kunto alkoi olla niin heikko, päänsärkyä oli pari kertaa viikossa ja muutenkin väsynyt olemus alkoi huolestuttaa. Sain työterveydestä ohjeen syödä ihan kaikkea mitä vaan mieli tekee ja sen lisäksi suositeltiin liikunnan aloittamista jossakin muodossa.

Aloin käymään ohjatuilla tunneilla, mutta kuitenkin jossain vaiheessa alkoi nuo ohjatut tunnit tuntumaan tylsiltä ja kun kesän ajaksi salin, jossa tuolloin kävin, ohjelmat vedettiin minimiin ja työssäkäyvän oli mahdoton päästä tunneille, siirryin samalle salille jossa mieheni käy.

Nyt olen pari vuotta käynyt pelkästään salilla ja viimeisen vuoden ajan treenannut vähän enemmän tosissani. Lisäksi innostuin juoksusta viime syksynä, jolloin vauhti oli kylläkin hölkkää. Tämän vuoden keväällä liityin mukaan juoksukouluun ja kesäkuussa juoksin ensimmäisen puolimaratonin. Siitä se kipinä sitten iski, kun huomasi pystyvänsä vaikka mihin jos vain päättää niin.

Kuntoilun myötä on ruokavalio mennyt uusiksi ja muutenkin oma terveys on tullut yhdeksi tärkeimmistä asioista. Paino on myös noussut ihan sopivasti ja muutenkin olo on huomattavasti parempi kuin pari vuotta sitten. Kehitys on ollut huimaa ja on niin loistava tunne, kun huomaa onnistuneensa tavoitteissa.

Lisävivahteen treeneihin ja ravintoon tuo se, että mieheni on diabeetikko ja me käydään samoissa treeneissä ja syödään samaa ruokaa. Kaikki treenit ja syömiset menee täysin diabeteksen ehdoilla.

Tarkoituksena on jatkaa salitreenejä ja juoksua niin kauan kuin kroppa kestää. Kuntoilu on parasta mahdollista vastapainoa toimistotyölle, eikä vaivaa hartiakivut tai muutkaan tyypilliset konttorilaisen vaivat. Lisäksi jaksaa töissä paremmin ja pysyy positiivisena kiireessäkin.

Täällä tulen varmaan enimmäkseen kirjoittelemaan harrastuksiini liittyvistä asioista kuten varusteista ja ravinnosta.

Lisäksi kirjoitan omaa blogia Yksi päivä elämästä jossa kerron laajemmin kuntoilusta ja elämästäni. Blogilla on myös Facebook-sivut ja Instagram-tili, joista voit seurata menoa.

– Tanja Heleä –

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.