Kirjoittajat

Kirjoittajaesittelyssä Niina Salonen

Lähes sohvaperunakunnosta alle vuodessa pyörällä Pariisiin? Kuka keksii tehdä mitään vastaavaa (ja miksi)? Niina Salonen 36-vuotias, turkulainen perheenäiti. Näin Team Rynkeby – God Morgon infotilaisuuden mainoksen elokuussa, melko spontaanisti hain mukaan ja lopulta tulin kuin tulinkin valituksi Turun tiimiin. Pikkuhiljaa alkaa uppoamaan tajuntaan, että Pariisiin on todella poljettava. Vaikka sataisi ja tuulisi.

Niina Salonen

Mun historiasta löytyy lajikokeiluja ja satunnaisia innostuksia yhteen sun toiseen hommaan, mutta pidemmät episodit kuntoilua ovat vierähtäneet juoksun parissa 2000-luvun alussa ja kahvakuulaurheilun ja lihaskuntoharjoittelun parissa 2010-luvun alussa. Olen entinen sairaalloisen lihava, oikeasti siis yli 110 kiloinen, liikunnanvihaaja ja toimistorotta, sittemmin liikunnasta innostunut kahvakuulaurheilija ja personal trainer ja nykyisin taas päivisin toimistossa majaileva, entinen aktiiviliikkuja. Vanhoihin (huonoihin) tapoihin on näköjään vaan liian helppo lipsua.

Tajusin lopulta myös ihan itse, että hektisessä arjessa liikunta kannattaa integroida päivittäisiin toimintoihin, esim. työmatkaan, ja hyppäsin fillarin selkään. Ilmeisesti jokin itikka puraisi, tai en tiedä mitä tapahtui, mutta pyöräily vei yllättäen mukanaan. Team Rynkeby -projektin ohella tulenkin varmasti raportoimaan tänne myös vastatuulesta, ylämäistä, pimeistä aamuista, vesisateesta ja kaikista niistä muista asioista, joita olen käyttänyt keppihevosena liikkumattomudelle. Olen tekosyiden mestari ja mukavuusalueella majailun kuningatar. Aktiiviliikkujille toivon, että saan avattua sitä mitä meidän tavallisten pulliaisten päässä liikkuu, kun emme saa itsestämme irti ja tavallisille pulliaisille toivon, että saan näytettyä, että me pystymme kyllä. Kunhan laitamme prioriteetit kuntoon.

Niina Salonen

 

Muun vapaa-aikani vietän voimistelun, koripallon ja yhteiskuntavaikuttamisen parissa. Voimistelun ja koriksen pariin mua vetää ainutlaatuinen fiilis. Team Rynkeby – God Morgoniin lähteminen ammentaa samasta. Fiiliksestä niissä tilanteissa, kun mun sanat ei riittäneet kohdata sairaan lapsen vanhempia. Kun käyttäydyin tökerösti ja yritin pirtsakkana tsempata. Mulla on kaksi tervettä lasta, en voi edes alkaa ymmärtää miltä tuntuu, kun oma lapsi sairastuu. Niissä tilanteissa mä oikeasti toivoin, että voisin tehdä jotain konkreettista. Nyt teen.

Varsinaisesti en vieläkään tajua mihin pääni laitoin, kun hain mukaan Team Rynkebyhyn, mutta Peppi Pitkätossua lainatakseni (suunnilleen näin se menee): ”Tätä en olekaan koskaan kokeillut, joten olen varmasti melko hyvä siinä”. Tervetuloa seuraamaan mun matkaa kohti Pariisia ja parempaa kuntoa.

Instagramissa mua voi seurata @ninnisalonen ja #ainaonvastatuuli ja Team Rynkeby – God Morgon Turkua @trturku

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.