HarjoitteluTapahtumat

Mitä triathlonkilpailuun mukaan?

Mitä triathlonkilpailuun mukaan ja miten varautua mihinkin lajiin. Jokaisella on oma tapansa ja yhtä ainoaa oikeaa tapaa ei ole. Kerron mitä mulla on mukana ja miten homman teen. 🙂

 

Uinti:
– Triathlonpuku
– Kompressiosäärystimet
– Sykemittari
– Märkäpuku
– Uimalakki, joka yleensä tulee järjestäjältä.
– Uimalasit

Märkäpuku, uimalakki ja uimalasit jäävät vaihtopaikalle, ja pyörävaihdossa odottaa alla luetellut tavarat. Toisissa kisoissa tavarat säilytetään pusseissa ja toisissa ne ovat pyörän vieressä maassa tai laatikossa.

 

Pyörä: 
– Pyörä
– Energiaa
– Juomaa
– Renkaan paikkausvälineet
– Pyöräilykengät
– Kypärä
– Kisanumero
– Pyöräilykengät
– Sukat
– Aurinkolasit
– Pikkupyyhe

Itse laitan sukat jalkaan jo pyöräilyyn, joten pikkupyyhe on jalkojen kuivaamiseen. Se jää vaihtopaikalle, ei oteta matkalle mukaan. 😉 Mulla on ostettu numerolappuvyö, mutta yhtä hyvin käy kuminauha, johon numero kiinnitetään hakaneuloin (järjestäjältä).

Pyörässä on valmiina tavaraa, kuten renkaan paikkausvälineet ovat pussukassa. Lyhyimmissä kisoissa niitä ei ole mukana, ja jos kumi menee puhki, niin jätän kisan kesken.

Energiageelit mulla on teipattuna pyörän runkoon. Teippaan ne siitä kohdasta, mistä ne aukeaa. Tämä siksi, että kun geelin irroittaa pyörästä, niin se aukeaa samalla. Ei tarvitse erikseen enää avata. Juomapullot ovat myös pyörässä. Toisessa vettä ja toisessa urheilujuomaa.

Kypärä ja aurinkolasit on sarvien päällä. Aurinkolasit kypärän sisällä ja kypärän remmit avoinna ulkona kypärästä. Näin sen saa nopeiten päähän ja remmit kiinni.

Numerolappu on joko tavaroiden joukossa tai pyörän sarvissa. Vähän riippuu. Numerohan on selän puolella pyörällä ajaessa ja kun siirrytään juoksuun, niin numero käännetään etupuolelle.

 

Juoksuvaihtoon tullessa jätän pyörän, pyöräilykengät ja kypärän. Aurinkolasit jää päähän.

 

Juoksu:
– Lenkkarit
– SPIbelt, jossa energiageelejä tms.
– Juoksulippa, jos hellekeli.

Toivottavasti näillä ohjeilla harrastajien omat checklistit täydentyvät ja jos jotain mielestäsi puuttuu niin kommentteihin otamme mielellämme vinkkejä vastaan.

 

Tagit : triathlon

1 kommentti

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.