TapahtumatUutiset

Jarmo Ollanketo ja Tommi Martikainen Riossa

Suomalaispari Jarmo Ollanketo ja Tommi Martikainen kertovat viime hetken kuulumisia Riosta.

Jarmo Ollankedon ja Tommi Martikaisen valmistautuminen Rioon on sujunut hyvin, ilman suurempia murheita. ”Tommi oli sairaana muutaman päivän Espanjan leirin lopusta, mutta nyt on alla jo useita viikkoja terveenä. Molempien suorituskyky on testien mukaan ollut hyvässä nousussa, kuten on ollut tarkoituskin, ja nyt vain toivotaan mahdollisimman hyvää ja herkkää päivää keskiviikolle” kertoo Suomen paralympiajoukkueen vanhin jäsen, 58-vuotias Jarmo Ollanketo. Oma kunto on ollut hyvässä nousussa viime ajat, ja jalat alkavat tuntua jo siltä, että pitäisi päästä ajamaan kovaa. Se on minulla ollut aina hyvä merkki” hän jatkaa.

tommi martikainen

”Tavoitteemme aika-ajossa on tehdä maksimaalinen suoritus. Alunperin ajatuksena oli, että emme lähde Rioon, jos meillä ei tällaisella huippusuorituksella ole mahdollisuutta mitaliin, joten sitä myös lähdemme hakemaan. Olimme heinäkuussa Espanjan Maailmancupissa neljänsiä mielestämme keskinkertaisella suorituksella, joten substanssia tavoitteen takana on” kertoo Tommi Martikainen.

Aika-ajon reitti on täysin tasainen, ja sopii siten suomalaisparille hyvin. Reitti ajetaan kahtena 15km:n lenkkinä. Poikien lähtöaika on 19.45 Suomen aikaa. Vauhdit tullevat olemaan tuulesta riippuen kovia ja erot siitä johtuen pieniä. ”Kisassa on useita pareja, jotka voivat voittaa, ja heti takana tulee tasainen kuuden parin rintama, joista usea pari voi nousta mitaleille. Erot ovat olleet toisinaan karmivan pieniä, joten jokainen sekunti pitää yrittää puristaa pois”, kommentoi Tommi.

”Reitti sopii meille suoraviivaisena hyvin, sillä en kykene enää niin teräviin rytmivaihdoksiin kuin nuorempana, mutta tasaisen kova vauhti sopii minulle hyvin”, kommentoi Jarmo.

Olemme kehittäneet nimenomaan aika-ajon kokonaisuutta Rioa varten. Huomiota on kiinnitetty niin molempien ajajien asentoon kuin välineisiinkin sekä tietenkin reittispesifiin harjoitteluun,” kertoo Tommi valmistautumisesta.

Booking.com
Tagit : Tommi Martikainen

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.