LihashuoltoTestit

LPG- Kokemuksia hoidosta

LPG- Kokemuksia hoidosta
Tänään kävin kokeilemassa jo viisi vuotta sitten kokeilemaani hoitoa LPG-laitteella. Lihakset alkoivat olla tukossa, vatsa tukossa ja väsymys iski, hyvä syy lähteä Jyväskylään kun ajankin sain heti seuraavalle päivälle! Edellinen kokemus oli hieman hämärä.. Olin käynyt vain kerran ylikunnon alkuvaiheessa Juhan hoidossa ja parempia muistikuvia olisi varmasti jäänyt jos olisin jatkanut sarjahoitoa. Aihe alkoi kiinnostamaan uudestaan, kun tuntui ettei mikään hieronta tai lymfaattinen hoito sopinut tähän vaiheeseen kisakautta-siis keskelle sitä-paikat menivät yleensä vain pahemmin tukkoon tai joku muu oli liian kevyttä. Tämä olisi siis sopivasti siltä väliltä!

lpg

Aamulla kävin aikaisin uimassa, mikä mielestäni avaa aina sopivasti paikkoja jo ennen perinteistäkin hierontaa. Ensin sukkahousut päälle ja kone käyntiin: Huh, tuntuikin hieman kovemmalle kuin muistin! Laitteen käsittelijä oli kuitenkin taitava ja avasi ensin paikkoja kevyemmällä imulla ja muutti lopulta sen hieman sykkiväksi lymfaattiseksi pumppaukseksi. Tunsin kun kaksi rullapäätä liikkuivat nystyröineen aluksi iholla hieman ikävän tuntuisesti, mutta nopeasti iho tottui ja loppufiilis oli hyvä. Laitteen imu oli minulle sopiva sporttitehon minimiasteella. Lihakset olivat eniten jumissa sisäreisistä, jonne muistelinkin ettei hetkeen ollut käpälöity.

lpg

Alakroppa käytiin läpi: etureidet, penikat, alaselkä, pakarat, takareidet, pohkeet… Jopa hieman jalkapohjiakin, joka tuntui hyvältä. Käsittely kesti kaikkiaan tunnin ja siitä sai jopa fyssarin lähetteellä kelakorvauksen. Hoidon aikana kyselin laitteen ominaisuuksista ja niitä olikin paljon. Vammojen ja leikkausten jälkihoito, selluliitin poisto.. Löysin tietoa jo ennenkuin hoitoon menin, että apua on ollut jopa rintasyövän aiheuttaman käden jälkiturvotuksessa. Palvelee siis hienosti fysioterapeutin työtä, ja Juha sanoikin tekevänsä 99% hieronnoistaan koneella. Vaihtopäitä oli erilaisia eri tarkoituksiin, värinävoimakkuuksia ja tasoja kymmeniä ellei satoja.

Olin tyytyväinen ja jatkamme sarjahoitojen parissa, myös valmistavana käsittelynä ennen kisoja. Seuraavalla kerralla kokeillaan käsittelyä koko kropalle, joka toimii samalla viimeistelykäsittelynä Ironman-kisaan. Päällimmäinen tuntemus oli virkeämpi ja elastisempi. Juoda kehoitettiin illan aikana paljon. Kisakauden ulkopuolella vahvistetaan todennäköisesti imutehoa, mutta kaikki hoitokerrat mennään sen hetkisen tuntemuksen mukaan ja tarkkaillaan kuinka usein on syytä käydä. Minun kohdallani aktiivisuutta kun on enemmän, käynti on 1-2 kertaa kuussa. Toiset ovat kuulemma käyttäneet jopa viikottain juuri ennen kisaa. Selluliittihoito vaatii tiheämpää käyntiä, jopa 2-3 kertaa viikossa. Suosittua on kuulemma etenkin fitness-maailmassa, mutta silloinkin yhteisvaikutus tulee treenistä ja ruokavaliosta.

lpg

”Maailmankuulun ranskalaisen Lpg Systemsin kehittämä LPG-terapia kehitettiin 1980-luvulla. Motorisoidut telat, pulsointi, frekvenssi sekä erilaisilla hoitopään käsittelytekniikoilla ja alipaineella toimiva hoito kiihdyttää verenkiertoa ja lymfakiertoa moninkertaisesti ja aikaansaa aineenvaihdunnan vilkastumisen sekä rentouttaa lihaksia. LPG-terapiaa voi käyttää hyvin laajasti: limapussi- ja jännetulehduksiin, arpikudoksiin, lihasvammoihin, särky- ja kiputiloihin ja liikerajoitusten hoitoon. Vaikuttaa sidekudokseen, fasciaan (lihaskalvoihin) ja myös jo fibrotisoituneeseen kudokseen.”

Eli suomeksi sanottuna hoito kiihdyttää aineenvaihduntaa ja vapautuva energia siirtyy 90% lihaksiin. Tällöin hoidon pitäisi olla tehokkaampaa kuin perinteinen hieronta tulokset nopeammin havaittavissa!

Kysy lisää hoidoista Juha Rokalta FTH-fysiosta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

Tagit : lpglpg-hoito

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.