Uutiset

Maailmaa kiertävä Laura Vainionpää

Maailmaa kiertävä Laura Vainionpää ja tähtäimessä menestyminen kansainvälisesti

Vaikka kotimainen pyöräilykausi ei ole vielä kunnolla käynnistynyt, Laura Vainionpää paahtaa ulkomailla täyttä vauhtia kilpailusta toiseen. 21-vuotias kauhajokelainen on pyöräillyt helmikuun lopusta lähtien ympäri Eurooppaa ja paljoa aikaa Suomessa oleskeluun ei ole jäänyt.

Laura Vainionpää

– Kausi avattiin jo 27. helmikuuta, ja olen tähän mennessä ajanut seitsemän kilpailua. Tällä kaudella olen saanut valmistautua enemmän etelässä ja pystynyt ajamaan maantiepyörällä ennen kauden alkua enemmän kuin koskaan, Laura Vainionpää kertoo alkuvuodestaan.

Vainionpää myös valmistautui kauteen ulkomailla. Vuoden ensimmäiset viikot menivät Espanjassa, jonka jälkeen harjoittelu jatkui Keski-Euroopassa.

– Olin kolme viikkoa Espanjassa tammi- ja helmikuussa. Sen jälkeen kaksi viikkoa meni Saksassa, minkä jälkeen tulin Belgiaan. Viimeisin leirini oli tuo Espanjan kolmeviikkoinen ja siellä haettiin pääasiassa kilometrejä, että pystyisi ajamaan kevään kilpailuissa. Myös peruskuntoa kasvatettiin.

Laura Vainionpää sijoittui maaliskuun lopulla kolmanneksi Belgiassa Zwezelenin 97,5 kilometrin kilpailussa. Ajo tuntui kauhajokelaisesta hyvältä, ja tuleva kausi tulee olemaan pääasiassa vain ulkomailla ajoa. SM-kisat Vainionpää kuitenkin saapuu ajamaan kotimaahansa.

– Suomessa en tule näillä näkymin ajamaan kuin SM-kisat ja Naisten Etappiajon, joka on tänä vuonna UCI-kilpailu. Tässä huhti- ja toukokuussa on tarkoitus ajaa UCI-kilpailuja Belgiassa sekä niin paljon kermiksiä kuin niitä riittää.

Vainionpään tavoitteet ovat kaudella korkealla. Suomen mestaruuden lisäksi halu menestyä kansainvälisesti on kova.

– Päätähtäimeni on syyskuun Euroopan mestaruus -kilpailuissa. Se on ollut tavoitteeni siitä lähtien, kun aloin vuonna 2013 keskittymään pelkkään kilpapyöräilyyn, Vainionpää tiivistää loppuun.

Teksti: Joni Ahokas

Suomalaisia kansainvälisissä kilpailuissa

Lotta Lepistö, Cervélo-Bigla Pro Cycling
29.4.-1.5. Festival Luxembourgeois Elsy Jacobs, Luxemburg

29.4.-1.5. The race weekend in Northwest Jutland, Tanska
Mukana Team Finland ja Team Finnfalz-Rush Racing sekä Bliz-Merida Pro Cycling (SWE)

Booking.com

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.