Testit

FIR-Energy infrapunapussi kayttö voimailussa

FIR-Energy infrapunapussi käyttö voimailussa, SM-voimannostokisaan valmistautuminen

Moi, olen Camilla, 162cm pitkä voimailija ja kilpailen alle 60kg painoluokassa. Harjoittelun ja kisapäätöksen tähän voimailuun tein läheisten hahmojen patistuksella, ja lajia tosissaan olen treenannut noin puolisen vuotta. Kisoja takana neljät ja ihan hyvin on mennyt. Jokaisessa kisassa olen saanut parannettua tasaisesti tulosta.

FIR-Energy infrapunapussi

Olen pitkän aikaa haaveillut infrapunapussista. Olen määrätyissä tilanteissa juossut kauneushoitoloissa kalliissa hoidoissa, ja normaali sauna ei ole sama asia.
Olen pudottanut painoa juosten ja nukkuen hikipuvussa kellon ympäri. Nyt rasitusvammat kiusaa ja piti miettiä toista vaihtoehtoa.

Yhteistyö Ekosegon kanssa mahdollistaa infrapunapussin käytön niin palautumisessa kuin muussakin kokonaisvaltaisessa kehon hyvinvoinnissa. Lisätietoja Ekosegosta löydät www.ekosego.fi, suosittelen klikkaamaan ja tutustumaan!

Siinä missä FIR-Energy infrapunapussi on oivallinen apu esim. painonpudotukseen on se, että nesteet saa kiertämään, lepoaineenvaihdunta kiihtyy ja kaloreita palaa. Sain mahdollisuuden kokeilla Ekosegon minulle testiin antamaa pussia ja valmistautua voimanoston SM-kilpailuun, niin että painonpudotuksen ja treeneistä palautumisen tukena oli tämä laite.

FIR-Energy infrapunapussi

Minua on pitkään vaivannut vasemman jalan plantaari faskiitti, eli akillesjänteen tulehdus, sekä pohkeet ja takareidet ovat ihan pakaroita myöten todella jumissa. Aamulenkit pitäisi jättää väliin ja antaa vain lepoa. Omalla kohdallani kuitenkaan en voi ravinnosta enää tinkiä, koska se vaikuttaisi jaksamiseen ja voimatasoon, eikä kehon rasvaprosentti anna myöden nälkäkuuria. Tietysti lihaksia hierotaan, mutta tämä aiheuttaa liian lähellä kisaa sen, että niistä katoaa paineet mitä tarvitaan kiistämättä suorituksissa kisapäivänä. Liian suuri riski pitkän valmistautumisen päälle.

Mutta takaisin tähän SM-kisa valmisteluun. Kiireisenä ihmisenä keskittyisin tärkeimpään, eli voimaan, ihan edelliselle viikolle asti. Koska jalat olivat vaivanneet lenkillä, kantapään kipu ja tukkoiset penikat koskivat lihaskalvojen kiristäessä, pohkeet olivat estäneet minua lenkkeilemästä. Tästä jäi aerobinen puoli painonpudotuksessa kisaa edeltävinä viikkoina todella vähäiselle. Jätin sen viimeisen viikon varaan ja pidin jalkoja levossa. Lähtöpainoni oli maanantaina 67,8kg ja olin kauhuissani. En ollut käynyt puntarilla viikkoihin. Normaali painoni on 63kg tietämillä. Tietysti viikonloppu takana, pojan kanssa oli tullut herkuteltua ja syötyä
todella suolaista ruokaa ja sokeria, mitkä kerää minulla helposti nesteitä ja kroppa tuntuikin erittäin jäykältä ja jalat raskailta.

FIR-Energy infrapunapussi

Aloitin kovan työn. Joka aamu infrapunapussiin 50min 50 asteessa ja siihen päälle tunnin reipas kävely. Sen jälkeen uudestaan pussiin sama 50min ja 60 asteessa eli vauhtia vielä lenkin päälle hikoiluun. Päivällä kävin viimeisellä viikolla tekemässä kolme kertaa todella kevyttä jumppaa, niin vaan että nesteet liikkuu ja hiki virtaa; keho pysyy lämpimänä ja paineet lihaksissa.

Vaikka kiireinen olenkin, sain FIR-Energy infrapunapussi, joka kulkee helposti mukana reissussa kun olen öitä pois kotoa. Illalla toistin ohjelmani eli pussiin, kävely ja takaisin pussiin. Päivässä ”saunomiskertoja” tuli siis neljä. Ehdottomasti näkyvin huomio oli, että kun kun lihakset olivat syvälämmenneet pussissa, kävelyt ja hölkkäämiset eivät tuottaneet kipua, vaan koko tämän viikon kantapäälläni sain tehtyä jokaisen lenkin ilman tuskaa. Tuntui kuin lihaskalvot olisivat antaneet periksi ja rasitusvamma toipumaan päin. Syvälämpö on isoksi avuksi venytyksiä ennen. Se vie kehon jäykkyyttä ja tätä kautta lisää liikkuvuutta, kun pääsee venyttämään lihasta pienemmillä kivuilla.

FIR-Energy infrapunapussi

Näin jatkui koko loppu aika ihan tostai aamuun asti. Kisajännityksen tuoma stressi alkoi painonpudotyksen kanssa tuottaa tulosta. Ensimmäisien kahden päivän aikana tippui parisen kiloa ja sitten loput tiputin vielä niin, että viimeisen vuorokauden olin täysin syömättä ja juomatta. Punnitus oli perjantai aamuna klo 11 ja paino sarjaani sopiva eli 59,5kg. Eli yhteensä painoa putosi 8,3kg! Ja tämä siis neljässä päivässä! Kaikki suunnitellut lenkit ja salikäynnit toteutuivat tämän pussin ansiosta kivuitta. Palautuminen oli erittäin nopeaa. Viimeisen vuorokauden ennen kisaa keskityin tankkaamisen, voimien hakemiseen ja kehon nesteyttämiseen.

Kisapäivä, kova treeni ja tämä viikon henkinen tuska ennen kisaa tuotti tulosta.

Suomenmestaruus yhteistuloksella 410kg, jalkakyykyn suomenmestaruus suomen ennätyksellä ja maastavedon suomen ennätys. Penkkipunnerruksessa paransin omaa kisaennätystä 2,5kg eli tulos 85kg.

Kehoni on erittäin taipuvainen keräämään nestettä stressin, nukkumattomuuden, kiireiden ja kuukautiskierron aiheuttamien hormonaalisten syiden takia, joten tämä pussi tulee olemaan minulle erittäin tärkeä työväline tulevaisuudessakin muita projektejani silmällä pitäen. FIR-Energy infrapunapussi ei pelkästään poista nesteitä kehosta, vaan myös poistaa myrkkyjä ja tasoittaa ihoa. Koska olen esiintyvä taiteilija ja malli, pussi auttaa valmistautumisissa näihinkin hommiin; niin esteettisesti
kuin tuomaan hyvää oloa. Seuraavaksi kerron teille miten valmistaudun niihin ja miten tämä FIR-Energy infrapunapussi on siinä mukana.

Yhteistyössä: www.ekosego.fi

Tagit : FIR-Energy infrapunapussiinfrapunapenkkipunnerrusvoimailu

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.