Uutiset

Lotta Lepistö voittoon Luxemburgissa

Lotta Lepistö voittoon Luxemburgissa

Noormarkkulainen Lotta Lepistö voitti tänään ensimmäisen etapin Elsy Jakobs -etappiajossa Luxemburgissa. Eilisen prologin jälkeen Lepistö oli huolissaan kunnostaan, eikä odottanut tältä päivältä paljon. Kisareitillä oli monia teräviä nousuja, ja lisäksi kolea keli teki kilpailusta hyvin haastavan.

Lotta Lepistö
Lotta Lepistˆ – CervÈlo-Bigla 2016

Lepistön tallin taktiikka onnistui hyvin. Tallikaveri Carmen Small oli irtiotossa 50 kilometriä, mikä pakotti muut tiimit ajamaan kärkeä kiinni eikä Lepistö joutunut tekemään kärjessä vetohommia. Small ajettiin kiinni kaksi kilometriä ennen maalia. Viimeiset 300 metriä olivat ylämäkeen, johon Lepistö pääsi avaamaan loppukirin toisena.

– Olen kyllä Suomessa tottunut kylmään, mutta tämän päivän reitti oli todella tiukka. Teräviä nousuja oli monta peräkkäin, mikä ei ole minulle yleensä sopinut. Lisäksi eilen vielä tuntui, etten ole kunnossa flunssan jäljiltä. Ajattelin, että jos pääsen pääjoukossa maaliin niin voin olla tyytyväinen.
Maalimäen alhaalla avasin kirin jo kaukaa eikä kukaan sitten tullut ohi, kertoi onnellinen Lepistö maalissa.

Lotta Lepistö

Voitto tuli lopulta selvästi, sillä toiseksi kirinyt tanskalainen Amalie Dideriksen jäi sekunnin päähän, joka tarkoittaa yli kymmentä metriä matkassa mitattuna

Tulokset
http://www.procyclingstats.com/race/Festival_Luxembourgeois_2016_Stage_1_Steinfort

Festival Elsy Jacobs, Luxemburg 30.4.
107 km
1. Lotta Lepistö FIN 2:31:53

Booking.com
Tagit : lotta lepistö

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.