Uutiset

Lotta Lepistö kiri toiseksi Lontoossa

The top three celebrate after the Prudential Ride London Classique - a 66 km road race, starting and finishing in London on July 29, 2017, in London, United Kingdom. (Photo by Balint Hamvas/Velofocus.com)

Lotta Lepistö kiri toiseksi Lontoossa

lotta lepistö
The top three celebrate after the Prudential Ride London Classique – a 66 km road race, starting and finishing in London on July 29, 2017, in London, United Kingdom. (Photo by Balint Hamvas/Velofocus.com)

Lotta Lepistö on ajanut toiseksi Lontoossa lauantai-illalla ajetussa Women’s World Tourin osakilpailussa Prudential Ride London Classique.  Kisa käytiin sateisessa säässä ja ratkaisu nähtiin loppukirissä. Lepistön tallitoverit tekivät matkalla suuren työn ja Lepistö saatiin tuotua joukon kärkeen loppusuoralle tultaessa. Team Sunwebin Coryn Rivera oli tällä kertaa kuitenkin selvästi vahvempi ennen Lepistöä ja Canyon SRAM Racingin Lisa Brennaueria.

– Jalkani eivät itse asiassa tuntuneet tänään ollenkaan hyviltä, mutta koska tiimi sai minut niin loistopaikalle loppusuoralla niin pitihän minun yrittää. Voi olla, että voitto jäi siitä kiinni, että jalat tuntuivat tänään huonoilta koko kisan ajan, mutta annoin kyllä kaikkeni tänään. Olisin halunnut voittaa, mutta en olisi pystynyt yhtään parempaan tänään, Lepistö kertaa kisan kulkua.

66 kilometrin mittainen kilpailu oli lyhyt ja rankka. Lepistö ajoi koko kisan ajan pääjoukon kärkipäässä välttäen näin mahdolliset liukkaan asfaltin aiheuttamat kolarit ja kaatumiset.

– Näissä olosuhteissa en halunnut olla joukon hännillä, sillä siellä riskit omaan tai edellä ajavien kaatumisiin ovat suuremmat. Tällaisessa kisassa halusin ajaa kärjessä, vaikka se söikin ehkä enemmän energiaa. En tuntenut oloani turvalliseksi porukan perällä.

Lepistön joukkuetoverit tekivät ison työn hyvän sijoituksen eteen. Ashleigh Moolman-Pasio piti kärjessä vauhtia, jotta irtiottoja ei pääsisi syntymään. Christina Perchtold ajoi kiinni irtiottoja ja Nicole Hanselmann teki pitkän vetotyön tuodakseen Lepistön loppusuoralle kärkeen loppukiriä varten.
Loppusuoralle kaarrettiin tiukassa vasemmalle taittuvassa U-käännöksessä liikenteenjakajan ympäri. Lepistö tuli kurviin selvästi kovempaa kuin kukaan muu ja pääsi pujahtamaan vasemmalta ensimmäisenä kurvista ulos.

– Epäröin hieman lähteä yrittämään koko porukan ohitusta tuossa käännöksessä, mutta lopulta päätin, että se on pakko tehdä ja sen vuoksi olin tänään palkintopallilla. Vaikka otin siinä tietoisen riskin, niin jos en olisi tehnyt sitä ja päässyt kärkipaikalta loppusuoralle, olisin ollut tänään ehkä juuri kymmenen parhaan joukossa.

Lepistön ohitus löytyy Cervélo-Biglan Twitter-tililtä:
https://twitter.com/CerveloBigla/status/891359304128892928

Tagit : lotta lepistö

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.