HarjoitteluTestit

Trek-tuotteet testiin

Silkki valmiina ulkoilemaan

Trek-tuotteet testiin!

Jo useiden viikkojen ajan Facebook fiidini on täyttynyt maantiepyöräilykauden avauspostauksista, ensimmäisistä satasen lenkeistä ja muista kevään merkeistä 😊. Samoin twitteristä olen seurannut urheita suomalaisia triathlon-harrastajia, jotka kevätsäitä uhmaten ovat maantielenkkejä aloittaneet ja ne ekat satkut heittäneet.

Arvelin jo olevani ainoa, joka on vielä pysytellyt sisätiloissa pyörän kanssa ja tehnyt treenit trainerilla lämpimissä sisätiloissa, mutta törmäsin sentään uimahallilla erääseen tri-tuttavaan, joka ei myöskään vielä ollut aloittanut ulkokautta 😀. Oma kauden päätavoite kun on syksyllä Barcelonan Ironmanilla, niin olen ajatellut, että onhan tässä aikaa siirtyä ulos. Trainerillakin kun saa ihan laadukkaita treenejä tehtyä. Ja etenkin, kun minulla pyöräily on vielä vahvasti ”hyvän kesäkelin” laji, jonne lähdetään sitten kun tarkenee lyhytlahkeisilla ja -hihaisilla vaatteilla, aurinko paistaa ja linnut lirkuttavat.

Eikä pidä nyt käsittää väärin – tämä koskee nimenomaan treenilenkkejä, sitten jos kisassa tai jossain tapahtumassa sataa ”vaikka pieniä mummoja” niin silloin mennään eikä meinata, eikä olla sokerista. Esimerkiksi viime vuoden Tour de Helsingissähän saatiin kokea kaikki mahdolliset säärintamat, eikä se menoa haitannut. Mutta treenilenkeillä voi sentään useimmiten nautiskella hyvistä keleistä, eikös? ☀️

Yksi syy, miksi pyöräily on ollut minulle vain lämpimän kelin laji, on yksinkertaisesti se, että minulla ei ole edes ollut kylmempiin keleihin soveltuvia pyöräilyvarusteita ja -vaatteita. Tällaisena helposti palelevana en todellakaan halunnut lähteä hytisemään maantielle, ja mahdollisesti riskeeraamaan jopa sairastumista.

Tämä kevät toi tullessaan siis oikein hyvään saumaan yhteistyön Trek:in kanssa, kun sain viime viikolla testiin ison kasan pyöräilytarvikkeita!

Kasa Bontrager-tavaraa testiin

Woohoo 😍 juurikin niitä tarvitsemiani kylmän kelin pyöräilyvaatteita, thermohousut, takkia, paitaa, kengänsuojat, hanskoja…sekä tulevan kesäkauden uutuuksia, kesäkelin ajovaatteita herkullisilla kuoseilla. Lisäksi parit erilaiset pyöräilykengät ja kypäriä, sekä kirsikkana kakun päällä Aeolus-kiekot 😊👌!

Hyvältä näyttää!

Kyllähän nyt siis viimeistään oli syytä sonnustaa pyöräkin ulkoilukuntoon ja toki uudet kesätassut (eli ne Aeolus-kiekot!)  alle ja käydä viimein ulkoiluttamassa sitä. Olen vielä hyvin aloittelija pyörätoimenpiteiden kanssa, mutta onneksi on ystäviä ja kavereita, joilta voi aina pyytää apua. Ja koittaa opetella siinä itse sitten hyvässä ohjauksessa, jotta osaisi myöhemmin itsekin. Tämä on minusta vaikeinta pyöräilyssä! Mielelläänhän sitä vain ajelisi pyörällä, mutta tärkeää on tietenkin oppia varsinkin ne toimenpiteet, joiden avulla sitten mahdollisesti kisassa tulevat ongelmat (kuten renkaan puhkeaminen) eivät aiheuttaisi kisan päättymistä siihen. Että koitetaan juu oppia! Pikku hiljaa, asia kerrallaan.

Silkki valmiina ulkoilemaan
Silkki valmiina ulkoilemaan

No, maantiepyöräni Silkki (Trek Silque SLX) tuli siis ajokuntoon kaverin avustuksella ja eikun testaamaan! En kylläkään kovin pitkälle lenkille ehtinyt vielä, mutta parinkympin verran sentään ehdin käydä kokemassa vähän vauhdin hurmaa 😄. Se on kyllä niin parasta tuossa maantiepyörässä, että sillä on NIIN kevyt ajaa. Jos et ole vielä kokeillut maantiepyörää, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Ihan vaikka kuntoilumuotona. On ihan eri asia rullailla maantiepyörällä kun vaikkapa jollain perus-hybridillä. Maantiepyöräilyn sietämätön keveys siis yllätti taas talven traineriajojen jälkeen 😀. Tosiasiassa jännitti edes lähteä taas ajamaan, että osaakohan sitä edes talven jälkeen!

Mutta hyvin se sujui! Hiljaisemmalla tienpätkällä piti vähän spurttaillakin  kun olin niin fiiliksissä ja kun vauhtia oli hetkellisesti yli neljäkymppiä, ajattelin…että kyllähän tästä tulee loistava triathlon-kesä 😊! Ihan mahtavaa päästä taas ulos ajamaan.

Ulkokausi viimein avattu >(
Ulkokausi viimein avattu 😊

Ja ne vaatteet! Vaikka päivä oli aurinkoinen, niin iltaa kohti jo viileni, joten  kylmäkallena pukeuduin Trek:iltä saamiini termohousuihin (Bontrager Race Thermal) ja -paitaan (Bontrager RXL Thermal Long Sleeve) ja windshell takkiin (Bontrager Race Windshell), ja avot, kyllä kelpasi ajella! Housut pitivät todella hyvin tuulta ja vaikka tyttäreni arveli kun kotoa lähdin, että kuuma tulee kun noin paljon puet 😊 niin sopivasti oli. Pyöräily on kyllä aika vahvasti välinelaji, niin pyörän kun varusteidenkin puolesta! Monenlaisella kyllä pääsee hyvin alkuun harrastuksessa, mutta kun on hyvät varusteet, niin on se vaan todella mukavaa hommaa  😊

Uusia kenkiä en vielä raskinut ottaa testiin, mutta etenkin Hilo Tri kengät vaikuttaa tosi miellyttäviltä, ja veikkaanpa että niistä tulee tämän kauden kisakengät, vaikuttavat sen verran hyviltä! Entiset pyöräilykenkäni ovat myös Bontrager-merkkiset, ja ovat istuneet erittäin mainiosti jalkaani nyt kahden triathlon-kesän verran. Alkavat hieman olla jo ”sisäänajetun näköiset”, varsinkin näihin uuden puhtoisiin kenkiin verrattuna! 😊

Bontrager Hilo Tri

Ulkopyöräilykausi siis myös minun osaltani viimein avattu, jee! Jossain vaiheessa tulee sitten se minunkin eka satku 😄. Siis sekä tämän kauden, että ylipäätään! Piti oikein miettiä, mutta niin se on, että yhtään sadan kilsan lenkkiä tai sitä pidempiä omia harjoituslenkkejä en ole tehnyt vielä koskaan. Noviisi mikä noviisi 😊. Kaksi kertaa kylläkin olen ajanut Tour de Helsinki -tapahtuman, siinäpä ne pisimmät pyöräilyni tähän mennessä!

Olkaahan kuulolla, Trek-tuotteet testiin juttusarja alkaa, lisää kuvia ja fiiliksiä tulossa tuotteista kunhan pääsevät testiin 😊. Ja hyvää pyöräilykesän alkua kaikille!

Tagit : BontragerIronmanmaantiepyöräilypyöräilytrektriathlon

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.