TapahtumatUutiset

Kanerva ja Halme voittivat maastopyöräilyn XCE:n Suomen mestaruudet Valkeakoskella

Korson Kaiun Noora Kanerva voitti naisten ja saman seuran Samuel Halme miesten maastopyöräilyn XCE:n SM-kultaa Valkeakoskella. Maastopyöräilyn naisten sarjassa muut mitalistit olivat Kajsa Salmela (KorsKa) ja Antonia Haga (OPP), miehissä Ville Tuppurainen(JyPS) ja André Haga (GIF).

Samuel Halme

Laskettelurinteeseen rakennetun maastopyöräilyradan pituus oli 1,1 kilometriä. Eliminator-periaatteella käyty kilpailu aika-ajoineen ja jatkoerineen ei kuitenkaan ollut pelkkä verryttely sunnuntain XCO-kilpailua varten. Etenkin radan alun raastava nousu oli kilpailijoiden mukaan rankka.

– Pyörä ei rullannut ensimmäisessä mäessä lainkaan. Muutenkaan tänään ei ollut terävin päivä tällaiseen lyhyeen pyrähdykseen, naisten kilpailun ennakkosuosikki ja voittaja Noora Kanerva totesi.

– Oli kuitenkin hyvä kisa, ja tietysti olen tyytyväinen kun sain puolustettua mestaruuttani viime vuodelta. Tärkeintä oli kuitenkin, että tämä oli todella hyvä treeni, ei vain huomista vaan myös ensi viikon EM-kisoja varten.

Toiseksi sijoittunut Kajsa Salmela kertoi suoritustason ja tuntuman parantuneen päivän myötä.

– Aika-ajoissa jalat painoivat, mutta finaali tuntui jo tosi hyvältä. Toinen sija oli tavoitteeni. Toki halusin haastaa Nooraa ja pääsinkin aika lähelle, mutta se ei aivan riittänyt.

Miesten kilpailun finaalissa nähtiin dramattisia käänteitä, joiden jälkeen voittajaksi selviytyi Samuel Halme.

– Sain huonon startin, koska poljin ei ollut kiinni. Lähdin jahtaamaan kärkeä, mutta sitten tuli kolari, hän kertoi.

Halme pääsi loppulaskuun toisena, ja puristi lopulta kilpailun voittoon. Hänkin puolusti täten viime vuoden XCE-mestaruuttaan menestyksekkäästi.

– Eliminator-kilpailut sopivat minulle, koska en ole harjoitellut määrällisesti tarpeeksi paljon pidempiä kisoja ajatellen. Pudotuspeli on jännittäväää, on sellainen paine onnistua täydellisesti, että pääsee jatkoon.

Kilpailua johtanut Ville Tuppurainen kaatui ja saapui maaliin neljäntenä, mutta sijoittui tuomariston päätöksellä lopulta toiseksi.

– Finaali meni viimeiseen mutkaan asti suunnitelmien mukaan, mutta sitten kaaduin ja muut tulivat perässä. Rämmittiin siitä kaikki samaan aikaan pystyyn ja tulin neljäntenä maaliin. Tuomaristo oli kuitenkin nähnyt rikkeitä.

André Hagan toinen sija vaihtui kolmanneksi tuomariston päätöksellä.

– Yritin Villen ohi, mutta en päässyt. Kun hän kaatui, jouduin hyppäämään pyörän selästä pois ja jalat osuivat hetkeksi radan ulkopuolelle. Tuomaristo näki tilanteen oikaisuna.

Valkeakoskella kilpailtiin myös maastopyöräilyn nuorten sarja, jonka voittoon ajoi Aabel Lehtoranta (OPP).

Tulokset: http://www.resultfellows.com/2017/promtb/

Teksti + kuva: Tuomas MacGilleon

Booking.com

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.