Testit

Testissä Stevens Vapor Disc 2015

Testissä Stevens Vapor Disc 2015. Hydraulisilla jarruilla ja Ultegra palikoilla varustettu Cyclocross. Testipyörän toimitti Bikeshop.fi ja huomioitavaa on että tämäkin on mahdollista jokaisen testata siellä huolella ennen ostopäätöstä. Helpottaa päätöstä kun koeajo stevens vaporon mahdollista isommassa mittakaavassa kuin liikkeen pihassa tai sisällä. Monessa paikassa on toki sisällä mahdollista treinerillä ajaa mutta cyclo on sen verran toiminnallinen pyörä että koko on tärkeä. Pisteet Bikeshop henkilökunnalle palvelusta tässä kohtaa. Pyörää testiin hakiessa en toki sen kummemmin maininnut mihin pyörä on menossa, eli ei ollut ennakkotietoa siitä että en ole todennäköisesti ostaja. Pyörä oli kunnossa mutta huolto kävi käymässä kaikki vaihteet läpi ja rengaspaineet tsekattiin. Polkimet asennettiin myös oman toiveen mukaan. Hienoa palvelua, tämän haluan mainita sen takia kun merkki on monelle pyörää tai mitä tahansa ostettaessa vain osa totuutta. Palvelu ja se miten asiakas otetaan huomioon on tänäkin päivänä ensiarvoisen tärkeää.

Tästä siis erityismaininta huivipäiselle huollon miehelle.

Testipyörä oli 55 kokoinen mistä en ollut itseasiassa itse ihan varma oliko koko itselleni täysin oikea. Toisessa paikassa tuntui sopivalta mutta pitkillä siirtymillä taas kaipasi aavistuksen pidempää asentoa. Mutta cyclon mitoitus tarvii olla aavistuksen tiukempi kuin maantiekonkelin joka itselläni on 56 kokoinen. Mutta sentin pari pidemmällä stemmillä stevens vapormenisi Stevens Vapor myös maantiekäytössä allekirjoittaneella.

Säädöt kohdalleen ja testilenkille. Vapor oli viikon testissä joten aika erilaisia lenkkejä ehdittin sen kanssa tehdä. Alkuviikosta keli helli ja +7 asteessa pääsi iltalenkille valojen kanssa, testipätkänä itseasiassa aika vakioksi arki-iltalenkiksi muodostunut Tuor De Ruissalo. Sisältää polkua, kestopäällystettä ja juurakkoa. Sama huomio Stevens Vapor:in kanssa tulee kuin Konan, cyclo on kyllä paikallaan näille keleille.

Rengastus toimii yllättävän hyvin kestopäällysteellä. Rullaavuus yllätti positiivisesti ja tein Vaporilla normaalit vetotreenit maantiepyörän tapaan. Aihetta on käsitelty jo moneen kertaan mutta cyclolle on paikkansa maastopyörän ja maantiepyörän välillä. Kausi jatkuu aidosti ja ns tuntien ajaminen jalkoihin on ihan erilailla mukavaa kin pitkät siivut maasturilla. Vaporiin mahtuu myös hyvin lokasuojat tarvittaessa jotka ovat melkoisen suklaata rospuuttoaikaan. 11 Vaihteinen Ultegra toimii kuin ajatus, tässä tulee ensimmäinen merkittävä ero stevens vaporvaikkapa Kona Jake The Snake cycloon minkä koeajoimme aikaisemmin. Ultegra väliraha vs 105 on jotain mutta tässä kohtaa ero tuntuu todella perustellulta, vaihtaminen on täsmällistä eikä missä kohtaa ilmene minkäänlaista vaihteiden loikkimista tai ongelmia.

Hydrauliset jarrut pitivät kylmänä ihmeen kovaa meteliä mutta tämä menee usein sen piikkiin että pyörä on melkoisen uusi ja ehkä palat hakevat paikkaanta. Mutta jarrutuntuma on hyvä ja teho todella hyvä. Ultegran kahvoissa ei ole ns yläotteen jarruja jos se on jollekin kynnys.

Stevens Vapor runko on alumiinia mutta etuhaarukka hiilikuitua, pyörä pysäyttää puntarin lukemaan 9,10kg mikä on cyclolle varsin hyvä lukema. Usein cycloon kuitenkin panostetaan lisäksi lokaria ja ehkä työkalut mukaan joten grammanliilaus ei ole niin vahvasti läsnä. Oxygen Disc SLD Race kiekot on järkevän painoiset ja Swalben rengastuksella pyörivät massat pysyvät asiallisissa painoissa.

Tuoteoksennus vielä kohdittain:

 • Runko: SL 7005 TB alumiinistevens vapor
 • Etuhaarukka: Full Carbon SL HMF
 • Kammet: Shimano FC-6800
 • Eturattaat: 46-36
 • Takapakka: Shimano CS-6800 11-28, 11-speed
 • Vaihtajat ja vivut: Shimano Ultegra
 • Jarrut: Shimano BR-RS785 hydrauliset levyjarrut, 160/160mm
 • Ohjainlaakeristo: STEVENS Race 1 1/8″-1.5″; IS42/28,6 ö IS52/40
 • Ohjaustanko: Oxygen Scorpo Comfort Alu 7075 DB
 • Ohjainkannatin:Oxygen Scorpo, 31.8mm, -6°
 • Satula: Oxygen Cyrius
 • Kiekot: Oxygen Disc SLD Race
 • Renkaat: Schwalbe Racing Ralph Evolution 700x33C, foldable
 • Paino:9,10 kg

Stevens Vapor kohdalla teemme samoin kuin muidenkin pyörien, testaaja on meidän tapauksessa usein 1 tai 2 henkeä. Tälläisellä kokoonpanolla emme tee lynkkaavaa arviointia onko pyörä kohdallaan vs jokin muu vaan kuluttaja saa itse loppupeleissä päättää mitä hankkii. Meidän roolimme on kertoa mitä saa mistäkin ja mitä me olemme itse mieltä. Jos moneen muuhun testaamaamme pyörään vertaisin niin sanoisin saman kuin kaikessa harrastukseen panostamisessa. Pyörän ostaminen niin että säästää osissa on kallein ratkaisu ikinä. Jos pyörän osia päivittelee on se aina kallein vaihtoehto. Vaporin ehdoton etu on että se on varustettu varsin hyvillä osilla. Oli se sitten pitkäaikainen hankinta tai vuoden päästä vaihtoon menevä niin kummassakin vaihtoehdossa saa aina hyvin rahoilleen. Tämän mallin päivän hinnan ja alennuspolitiikan voi tsekata tästä, klik klik !

Booking.com
Tagit : cyclocrossstevens vaportesti

2 kommenttia

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.