Testit

Stevens Whaka ES 29

Stevens Whaka ES 29

Tällä kerralla aika-ajon testipenkkiin tuli Stevens Whaka ES, 29-tuumainen täysjoustomaasturi. Pyörän antoi testattavaksi Ajopyörä/Bikeshop.fi.

Henkilökohtaisesti Stevens on merkkinä aivan uusi tuttavuus mikä teki testistä entistä mielenkiintoisemman. Stevens on suuri Saksalainen (Hampurilainen) pyörävalmistaja. Sikäli kun saksalainen insinöörityö tunnetaan niin odotettavissa oli vain vankkaa ja tarkkaa laatua.Stevens Whaka ES

Whaka:sta on kolmea eri versiota (hintaluokassa nousevasti): Whaka, Whaka ES ja Whaka Max. Kaikissa vaikuttaisi olevan sama alumiininen runko, mutta muuten pyörät ovat lähes täysin eri osilla. Whaka ES on näistä ainoa Rock Shoxin joustolla.

Tässä bikeshopin sivuilta.

Ja tässä Stevensin sivuilta!

Stevens lupaa 18″-runkoiselle Whaka ES:lle painoa tasan 14 kg. Polkimien kanssa oma vaaka näytti tulokseksi 14,28 kg. Sikäli kun polkimet painavat 420g niin Stevensin antama lukema on jonkin verran yläkanttiin mikä on tietysti asiakkaalle vain oikein miellyttävä yllätys.Stevens Whaka ES

Totesimme jo liikkeessä että testipyörän 18″ runko on hieman liian pieni minulle (pituutta 187cm) ja että 20″ olisi sopivampi. Otin tämän kyllä testatessa huomioon. Pyörällä pystyi kyllä ajamaan aivan hyvin, mutta tein muutamia huomioita jotka kannattaa pitää mielessä sopivaa kokoa sovitellessa. Kädet rasittuvat hieman normaalia enemmän koska ne ovat koukistuneemmassa asennossa. Etupainoinen asento saa ajamisen tuntumaan hieman tökkivältä. Pidemmässä ajossa löytää itsensä istumasta aivan satulan takaosasta. Haluan vielä painottaa että nämä siis eivät ole pyörän vikoja tai puutteita vaan ennalta tiedossa ollutta asiaa testipyörän koosta johtuen.

Whaka ES on varustettu täydellä XT:n osasarjalla (2×10 vaihdetta) kampineen ja jarruineen päivineen. Yleensä pyörissä takavaihtaja on suhteessa muihin osiin parasta osasarjaa ja siitä eteenpäin laskevassa trendissä aina etuvaihtajaan asti. Järkeväähän optimointi on jos sillä saa hintaa alas ilman että se huonontaa käytettävyyttä. Vaikka onhan se silti aivan oma juttunsa kun on täysi osasarja.

Ergon-merkkiset ergonomiset lukkogripit tuntuvat erittäin hyviltä. En huomannut että missään olisi mallia mainittu, mutta ne näyttävät kovin GE1-mallisilta:Stevens Whaka ES

http://www.ergon-bike.com/us/en/product/ge1black

Oxygen merkkinä on myöskin aivan uusi tuttavuus. Satula tuntuu erittäin hyvältä. Se on erittäin tukeva ja mukavan leveä etuosasta. Ohjaamo tuntuu jämerältä, ei mitään valittamista.

Renkaina Whaka ES:ssä pyörivät Schwalben Nobby Nic ja Hans Dampf. Juttua hieman hämmentää se että spekseissä renkaat on ilmoitettu olevan toisinpäin kun mainoskuvissa ja pyörässä. Toistaalta Whaka:n Max-mallissa renkaat ovat kuvassa kuten speksissäkin eli Hans Dampf edessä. Mielestäni taas ei ole yhtään hassumpaa että Hans Dampf nyt sattui olemaan takana koska se taitaa olla näistä kahdesta se kestävämpi ja pitävämpi. Ylämäissä pitoa kaipaa takarenkaalle ja edessä Nobby Nicin pito riittää aivan mahtavasti joka paikassa. Myöskin ryskytellessä takarengas saa enemmän runtua joten sikälikin kestävämmän on parempi olla perällä.Stevens Whaka ES

Kiekkoina Whaka ES:ssä ovat DT Swissin M 1700 Spline 2 -kiekot. Kiekot ovat AM/Trail-käyttöön tarkoitetut ja verrattain kevyet (alle 1800g pari):

http://www.dtswiss.com/Wheels/MTB-Wheels/M-1700-Spline-TWO-29

Whaka ES:n satulaa pitelee hissitolppa, KS:n Lev Integra. Se on erittäin tarpeellinen tällaisessa pyörässä. Tiukkoihin alamäkiin satulaa sopii tiputtaa aina reilusti ettei se ole tiellä ja taas heti ylämäkeen sen pitää olla ylhäällä tukemassa poljentaa. Tolppa toimi testissä erittäin mainiosti. Tolpan säätövipu voisi tosin olla hitusen isompi ettei sormi lipsu niin herkästi. Tai ehkä vipu pitäisi sijoittaa eri kohtaan. Ainoa varsinainen miinuspuoli mitä sain tästä testistä kaivettua esiin oli se että tolpan vaijeri pitää rungossa melkoista ääntä kivikoissa ja juurakoissa täristäessä. Kuoren pitää toki olla liikuteltavissa jotta tolppaa voi nostaa ja laskea, mutta ehkä jonkin sortin pehmusteet voisi olla paikallaan.

Stevensin sivuilla yhtenä Whaka ES:n kohokohtana mainitaan ”Frame size specific wheel dimensions”. Tämä ymmärtääkseni tarkoittaa sitä että rengaskoko on rungon koon mukaan, eli 16″ rungossa onkin 27,5-tuumaiset kiekot ja sitä isommissa 29″.

Jälleen tuli huomattua miten hyödyllinen Shimanon Shadow+ takavaihtaja on kun pienelläkin eturattaalla pystyi tykittämään polkuja ilman pelkoa että ketjut hakkaisivat runkoa pilalle.

Whaka ES:n jousitusvalinta on mielestäni parasta mitä on vastaan tullut tähän mennessä. Takaiskari on paljon tavallista järeämpi, isosäiliöinen Rock Shoxin Monarch RT3 CTL DebonAir ja keulana Pike Solo Air RCT3. Oma iskaripumppuni ei riittänyt läheskään Monarchin tarpeisiin koska pumpusta irtosi maksimissaan 200 psi:tä. Kävin lainaamassa Ajopyörän pumppua ja laitoin 275 psi:tä joka riittikin jo melko kovaan ryskytykseen (eli kaikkeen siihen mihin itse uskalsin). Monarchin kapasiteetti riittää kuitenkin 350:een asti joten uskoisin että siinä riittää kapasiteettia mihin tilanteeseen tahansa.Stevens Whaka ES

Pyörästä yleisemmin täytyy mainita että hallittavuus on erittäin hyvä. Alamäkeen voi päästellä surutta teknisemmässäkin maastossa mikä on toki jo melko oletettavaakin tämänkaltaiselta pyörältä. Se mitä en osannut odottaa oli Whaka ES:n suorituskyky ylämäessä. Pyörällä kiipeää vaivatta tiukatkin nousut. Testijakson aikana ei ylämäki jäänyt kertaakaan kesken pyörän vuoksi.

Suosittelen lämpimästi nauttimaan palan tätä Hampurilaista mikäli siihen vaan saa mahdollisuuden!

Booking.com
Tags : maastopyörämtbStevens Whaka ES 29testi

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.