LifestyleMotorsportTestit

Pikaesittelyssä KTM 690 SMC R

Edelleen jatkamme myös moottoripyöräilevien lukijoiden muistamista. Tällä kertaa pikaesittelyssä KTM 690 SMC R. Koeajolaite / www.bikeworld.fi

Liki jokaiselle laitteelle on paikkansa tässä maailmassa. Jos etsit pyörää millä tsekkaat Lofootit tai olet päättänyt alkaa uusiomotoristiksi vanhemmalla iällä tai sitten haluat ostaa pyörän jolla teet romanttisia iltalenkkejä kotona asuvan pirttihirmusi kanssa, jos syysi ostaa pyörä on jokin näistä niin lopeta lukeminen tähän.

KTM 690 SMC

Jos taas etsit pyörää kaupungissa räppäilyyn, mutkateillä pommittamiseen tai vaikkapa pienempien moottoriratojen kiertämiseen niin tässä on hyvä vaihtoehto. Motoja löytyy kireämpiä ja vieläkin hankalampia ajaa mutta KTM 690 SMC R on versio jossa huoltoväli ei ole hc-moton luokkaa vaan peli on oikeasti melko huoltovapaa. Esimerkiksi venttiilien säätöväli on 10 000km mikä on monessakin motossa palon lyhyempi. Näin laskee kustannukset eikä pelin tarvi olla niin usein telakalla.

KTM 690 SMC
Ohjaamo on selkeä

Mitkäs on sitten on speksit tuotteen takana. Yksisylinterisen nelitahtin ympärille rakennettu kokonaisuus lyhyesti numeroin:

 • 690cm3
 • 68hp /7500rpm
 • 70Nm / 5000 rpm
 • Paino 145kg tankattuna!
 • Etujarrut: Levy, 1×320 mm, radiaali, Brembo
 • Takajarrut: levy, 240 mm, perinteinen
 • Etujousitus: Teleskooppi, usd, puristus, paluuvaimennus, esijännitys, manuaali, WP
 • Takajousitus: Mono, puristus, paluuvaimennus, esijännitys
  manuaali, 250 mm, WP
 • Hinta 11911,- / Bike World

Mitä näistä voi sitten päätellä, jos olet speksien perusteella ostamassa prätkää niin koneen koko ja hevosvoimat ei saa päätöstä tekemään, tätä pitää kokeilla. Tosin siksipä onkin hyvä että liikkeissä näin voi punnita ostopäätöstä, Bike Worldissä löytyy Turun päässä testilaite.

Jos peliä vie mutkateillä kuljettaja joka osaa tällä ajaa saa olla melkoinen taikuri kyykyn kanssa perässä joka siellä pysyy. WP:n loistavassa alustassa voi säätää käytännössä kaikkea, nyt testipätkä oli suhteellisen lyhyt eikä säätöihin puututtu sen kummemmin mutta sen saa halutessaan jokainen juuri sellaiseksi kuin haluaa. Tehokkaat Brembon jarrut ja vähän painoa tekevät sen että peli pysähtyy tarvittaessa nopeasti.

KTM 690 SMC

En tiedä mikä on kuskiksi pitkä, itse olen 183cm pitkä ja saan hyvän asennon pyörän päällä. Kun renkaat on lämpimät voi peliä viedä todella kallellaan, pito ei lopu ja oikeilla kierroksilla 1-mukinen KTM 690 SMC ampuu todella nätisti mutkista ulos. Nyt peliä testattiin julkisilla teillä ja nopeusrajoitusten mukaan, olisi mielenkiintoista ajaa peliä radalla, vaikkapa ahveniston tyylistä rataa isosti kelloa vastaan. Väitän että ajat pysyvät hyvinkin vertailukelpoisina kyykyille.

Tästä huolimatta pyörä on helppo ajaa, kun sillä menee kaupungissa on se kevyt käsitellä ja asento kun on supermoton tapaan pysty, ei valoissa seisoskelu tai ruuhkassa matelu ota käsiin. 1-Mukinen vääntää hyvin ja meno ei ole millään tapaa nykivää. Ohjaamo on taas selkeä, KTM tyyliin kierroslukumittari ja näyttö josta näkee kaiken tarpeellisen.

Kenelle? Motoristille joka haluaa kakkospelin kaupunkiin ja mutkateille, motoristille radalle tai sitten pyöräksi jolla ajetaan rospuuttokausi. Itse omistan ison kyykyn ja moto on ollut haussa kakkospeliksi sillä ajatuksella että sillä heitetään vähän työmatkoja kaupungissa mutta KTM 690 SMC menisi helposti läpi kauden jos siihen heittäisi talveksi nastat alle. Näin pelin ostamisessa alkaa olla jo oikeasti järkeä. Usein näkee kakkospyöränä isoa skootteria tai vastaavaa millä mennään talvikausi, tässä olisi hyvä vaihtoehto sille mutta niin että hommassa säilyy mielenkiinto.

Suosittelemme ehdottomasti tutustumaan!

Tagit : ktmKTM 690 SMCsupermototesti

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.