Testit

Lake MX175 Maastokenkä

Pikatestissä Lake MX175 maastokenkä. Lake MX175 jatkaa siitä keväällä mihin Lake MXZ303 lopettaa. Testasimme syksyllä Lake MXZ303 kenkää ja totesimme sen olevan oiva kenkä talvikäyttöön. Nyt kesän korvilla voi vielä analysoida kenkää siten että koko talvena mikä ei tosin ollut lake mx175superkylmä, ei koskaan tarvinnut urheilusukkaa paksumpaa käyttää. Iso osa keleistä meni itseasiassa ohuelle kompressiosukalla. Kenkä osoittautui myös pitkän käytön aikana hyväksi ja lämpimäksi. Suosittelemme hankkimaan ensi talvea ajatellen.

Mutta nyt kelin muuttuessa alkaa MXZ 303 olla ylimitoitettu niin tarvii kevyempää kenkää. Lake MX175 on kevyt peruskenkä. Kaikki testeistämme perustuvat kunkin käyttäjän tarpeisiin ja testeihin. Emme etsi aina parasta ja kalleinta vaan etsimme sopivinta kenkää juuri sen käyttäjän tarpeisiin. Siksi olemme avanneet myös sitä mitä olemme ja mitä kukin harrastaa ns. päälajinaan. Itselleni maantie ja aika-ajo ovat lajit. Mutta viihdyn maastopyörän selässä sekä vaihtelun että mäkitreenin merkeissä. Mutta kengän paino ja muut hipo-ominaisuudet ovat itelleni kuitenkin suhteellisen turhia. Siksi halusin mahdollisimman hyvän kengän omiin tarpeisiini.

Lake MX175 on juuri hyvä kenkä tähän väliin. BOA-kiinnitys on juttu mistä pidän maastokengässä, usein haluaa hiukan kiriä ja löysätä kenkää. Tähän BOA on mitä mainioin systeemi. Pintamateriaalina kengässä on polyuretaanikäsiteltyä nahkaa, kestää ja hylkii vettä. Pohja on lasikuituvahvistettua nylonia. Kenkää on saatavana sekä mustaa että valko-oranssia.

Testikengät toimitti Bikeshop.fi

lake mx175

 

Lakesta on olemassa myös välikelin kenkä, Lake MX145 jonka voisi sanoa olevan pikkupakkasille ja syksy kevätkeliin. Itse päädyin kahden kengän ratkaisuun hankkimalla kenkiin BBB hardwear neopreenisuojat. Näin kengälle saa käyttöaikaa huomattavasti lisää. Menee helposti -5 pakkasilla urheilusukan kanssa. Näin on ehkä yhden kengät vähemmän hyllyyn kun suojilla saa lisää aikaa. Varpaat on kuitenkin usein se minkä paleleminen saa lenkin loppumaan kesken.

Pyöräilykengän kävelyominaisuudet ovat toisijainen juttu mutta Lake MX175 on puolimukava kävellessäkin jos pyörällä vaikkapa sen kauppareissun käy niin kengillä kiertää myös marketin hyvin ilman että tulee efektiä hevonen klonksuttelee pitkin markettia.

Mutta se tärkein eli ajaminen. Kenkä on peruskevyt ja toki talvikengän jälkeen taas kaikki kengät ovat kevyitä. BOA-kiristys toimii

vaivattomasti ja on todella helposti kirittävissä kesken ajonkin, jopa käsineet kädessä hyvän nupin ansiosta. Klossin säätövara eteen/taakse on vakioluokkaa eikä tuottanut vaikeuksia saada asentoa kohdalleen.

Yhteenvetoja pikatestistä voisi sanoa että Lake MX175 on todella hyvä kenkä n. 150,- hintaluokkaan ja pienellä panostuksella kun hankkii neopreenisuojat jatkuu kengän käyttökausi huomattavasti.

Tagit : kenkälakelake mx175mtgmx175testi

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.